Sport

Samen bewegen is goed voor je geest, je lichaam en voor je netwerk. Sport beleef je samen bij kwb. De plaatselijke kwb-groepen staan er om bekend een heel scala aan sportieve activiteiten te organiseren. Van uitermate recreatief tot fanatiek intensief. Voor ieders wat wils. Maar altijd in een leuke, sociale setting. Want bewegen, doe je beter samen!

Artikels

  • nationale-wandeldag-2024-website-673x448-1.jpg

    Nationale Wandeldag aan zee

    sport

    Op 17 maart is het aan de kust te doen, want dan organiseren de kwb-afdelingen van Oostende de Nationale Wandeldag. Jozef Phlypo, voorzitter van kwb Mariakerke Oostende, vertelde Raak er meer over.

     

     

    Lees meer
    StevenNationale Wandeldag aan zee
  • Foto-artikel-Herfst-sport-scaled.jpg

    Tips om gezond en fit te blijven tijdens de herfst

    sport

    De blaadjes worden al bruin en het harkseizoen in de tuin is al begonnen. De herfst is er! Een periode van minder zon, meer regen, laat licht, vroeg donker en vooral de tijd van de snotneuzen en griepjes. Ons immuunsysteem moet aangesterkt worden en/of op pijl blijven als deze al goed was.

     

     

    Lees meer
    StevenTips om gezond en fit te blijven tijdens de herfst
  • Sporten-in-warm-weer-scaled.jpeg

    Negen tips voor sporten bij warm weer

    Sport

     Het is (erg) warm weer, en dat blijft nog wel even zo. Toch wil je misschien graag sporten. Waar moet je rekening mee houden als je gaat sporten bij hoge temperaturen? We geven je 9 tips.

    Lees meer
    StevenNegen tips voor sporten bij warm weer
  • wandeldagelen.png

    Boerderijen, kastelen en de Maas

    Sport

    Deze zomermaanden kan je maar liefst gaan wandelen op drie provinciale wandeldagen: in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Waarom ze niet te missen zijn? Dat lees je hieronder!

    Lees meer
    StevenBoerderijen, kastelen en de Maas
  • Foto-voorwoord-scaled.jpg

    Haal de drempels weg

    Week van de Vrijwilliger, een huldigingsweek voor de helden van onze vereniging die zich belangeloos inzetten voor een warme, bruisende buurt.  Een week waarin ook elke gemeente graag uitpakt met complimentjes en lofbetuigingen aan inwoners die zich als vrijwilliger inzetten, en terecht!

    Lees meer
    Luc VosHaal de drempels weg
  • Afbeelding3NWD-scaled.jpg

    Nationale wandeldag Houwaart, 12 maart

    sport

    Op zondag 12 maart 2023 vindt in het Vlaams-Brabantse Houwaart de nationale wandeldag plaats onder de noemer ‘De Hagelandse Glorietocht’. Kwb Houwaart is klaar om iedereen het mooiste van het Hagelandse landschap te laten bewonderen, in een wandeluitstap voor jong en oud.

    Lees meer
    Luc VosNationale wandeldag Houwaart, 12 maart
  • pierre-is-looptrainer.jpg

    “Sporten brengt je respect, gelijkheid en inclusie bij”

    Diversiteit | Sport

    Pierre Nzosaba (41) is sinds vijf jaar in België, aanvankelijk zonder wettig verblijf. Zijn gezin met vrouw en vijf kinderen verblijven eerst nog in Burundi. Hij komt terecht bij de loopgroep ‘Les Gazelles de Bruxelles’, die hem in contact brengen met kwb Laken-Jette.

    Lees meer
    Ariane“Sporten brengt je respect, gelijkheid en inclusie bij”
  • 32_falos_cover.png

    De nieuwe wandelkalender is er weer!

    Sport

    Zoals je van ons gewend bent, ontving je in oktober of november samen met deze de wandelkalender editie 2023. We hebben ruim honderd wandelingen in de aanbieding voor jullie, en dat vanaf 8 januari.

    Lees meer
    ArianeDe nieuwe wandelkalender is er weer!
ArianeSport