nationale-wandeldag-2024-website-673x448-1.jpg

Nationale Wandeldag aan zee

 

sport

“Leer Oostende eens op een andere manier kennen!”

Praktisch

– zondag 17 maart
– vertrek tussen 8u en 15u
– startpunt: Onze-Lieve Vrouwecollege, Vindictivelaan 9
– afstanden: tussen de 6 en 19 km (de kortste is geschikt voor kinderwagens en rolstoelen)

Meer vragen? Contacteer ons hier.

 

Op 17 maart is het aan de kust te doen, want dan organiseren de kwb-afdelingen van Oostende de Nationale Wandeldag. Jozef Phlypo, voorzitter van kwb Mariakerke Oostende, vertelde Raak er meer over.

Waarom vonden jullie het een toffe uitdaging om de Nationale Wandeldag te organiseren?
“Oostende heeft heel wat te bieden! Wie houdt er nu niet van de kust!? We vonden het ook een leuke andere manier om als kwb naar buiten te komen.”

Welk belang heeft wandelen in jullie afdeling?
“Vroeger organiseerden we een wandeling, maar de laatste tijd is er weinig sport en beweging aanwezig in onze afdeling. Daarom nemen we deze grote stap om er weer in te vliegen.”

Zullen mensen tijdens de Nationale Wandeldag een andere kant van Oostende leren kennen?
“Zeker en vast! Raar maar waar heeft Oostende zijn mooie parken, zoals het Maria-Hendrikapark en het Leopoldpark. Ook het provinciaal domein Raversijde is een aanrader, net als de belle epoque wijk met zijn unieke woningen.”

Waaraan mogen wandelaars zich verwachten tijdens de Nationale Wandeldag?
“De wandelaars kunnen bij de kortere afstanden vooral vele bezienswaardigheden in de omgeving van het stadscentrum verwachten, inclusief de parken. Bij het wandelen van de langere afstanden zijn een mooi lang stuk kust, de duinen en het groen dat zich rond de stad bevindt het landschap dat iedereen kan aanschouwen.”

Wat is jouw persoonlijke favoriete plek op de routes?
“Het Maria-Hendrikapark is, samen met de duinen, mijn persoonlijk hoogtepunt. Het Leopoldpark staat ook aan de top van mijn lijst. Je zou zo’n park niet verwachten in een stad aan de kust! Prachtig!”

Waarom moeten wandelaars zeker afzakken naar jullie Nationale Wandeldag?
“Het is wetenschappelijk bewezen dat een frisse neus halen aan de zee gezond is, dus kom zeker langs. Het is een kans om Oostende op een andere manier te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. Je bent er nooit alleen en er is wel altijd iets te doen. We bieden ook lekkere lokale vis aan op een broodje om volledig in de sfeer te komen van de kust.”

Heb je nog een tip?
“Omdat er aan de zee altijd wat meer wind is, zou ik goede kledij aanraden tegen een fris windje.

StevenNationale Wandeldag aan zee