wandeldagelen.png

Boerderijen, kastelen en de Maas

Sport

Deze zomermaanden kan je maar liefst gaan wandelen op drie provinciale wandeldagen: in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Waarom ze niet te missen zijn? Dat lees je hieronder!


Provinciale wandeldag Antwerpen:

Pezerikenwandelingen in Loenhout op 6 augustus

Een mooie wandeling door het platteland, want platter dan het reliëf van Loenhout vind je niet. Je wandelt tussen de landerijen met op de achtergrond het geruis van de E19, die Loenhout – dat dicht tegen de grens met Nederland ligt – zowat doorsnijdt. Zonder dat het opvalt loop je ook over een enorme gasbel; gas dat via een pijplijn vanuit Zeebrugge in de enorme ondergrondse opslagruimte wordt gepompt.
De lus van 14 kilometer loopt richting Hoogstraten, en laat het typische landelijke Loenhout zien. Boerderijen en tuinderijen bepalen het uitzicht.

De lus van 10 kilometer geeft je een indruk van het dorp Loenhout met zijn sportterreinen, verenigingsleven, het Kasteel van Loenhout en de oude dorpskern waar de typische Frankische driehoek nog zichtbaar is, met daarrond een aantal bewaarde oude landhuizen.

Tot slot is er ook een lus van 7 kilometer, toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen, rond de dorpskern. Op deze wandeling kunnen kinderen deelnemen aan een leuke bingozoektocht waarbij ze uitzoeken wie de ‘pechvogel’ is. Welk lid van de papegaaienfamilie heeft zijn pootje gebroken en kan niet mee op reis?

De lussen kunnen onderling gecombineerd worden.

Zondag 6 augustus
Start tussen 7u30 en 15u aan het KLJ-lokaal (Dorensweg 13)
https://www.kwb.be/loenhout


Provinciale wandeldag Limburg:

Steengoede wandeling in Elen op 3 september

Verken de mooiste plekjes van Elen en de wilde riviernatuur langs de Maas en de maasplassen. Deze wandeling voert je langs de boorden van de Maas. Naast de grote diversiteit aan planten en dieren kan je genieten van de vele, mooie uitzichten. Zoals de naam van de wandeling al aangeeft, zal je te maken krijgen met kiezelwegen afwisselend met hardere loopwegen. De meeste wandelwegen zijn autovrij en je kan dus ongehinderd wandelen. Goed schoeisel is zeker aan te raden. Dit jaar zal fotoclub Collectie Verum de vertrek- en aankomstzaal verfraaien met vele mooie foto’s. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Er zijn lussen van 4, 7, 13 en 20 kilometer. Enkel de lus van 4 kilometer is toegankelijk voor rolstoelen.

Zondag 3 september
Start tussen 8u en 15u in het ontmoetingscentrum (Helliniplein 1).
Parking via de Langstraat 24
Meer info: 0477 37 28 93


Provinciale wandeldag Vlaams-Brabant

Prins- en Kasteeltocht in Lennik-Gaasbeek op 10 september

Kom genieten van het mooie Pajottenland. Je kan kiezen uit maar liefst zes verschillende lussen: 4, 8, 12, 16, 20 en 25 kilometer. Nadien kan je genieten van een drankje en hapje uit de streek.

Zondag 10 september
Start tussen 7u30 en 15u in de parochiezaal (Dorp 11)

Meer info: info@kwbsml.be

StevenBoerderijen, kastelen en de Maas