Koken

Koken is reeds jaar en dag het kwb-recept om zinvolle ontmoetingen te organiseren. Geen kortstondige contacten maar een gezellige avond samen. Je kan er iets bijleren. Van de chefkok of van elkaar. Maar op kwb-kookactiviteiten gaat het over meer dan eten!

Artikels

  • 12-13_kwbnieuws_13-scaled.jpg

    Van Curry en tataki tot ceviche: het was smullen van de trefdag

    koken

    Op zaterdag 14 oktober was de koks- en hotelschool in Wemmel the place to be voor zowat 50 enthousiaste kwb-hobbykoks die deelnamen aan de kwb-opleidingsdag rond ‘Koken de wereld rond’, een kookactiviteit om je culinaire grenzen te verleggen.

     

     

    Lees meer
    StevenVan Curry en tataki tot ceviche: het was smullen van de trefdag
  • kwb-wijchmaal-kookt-armeens.jpg

    Kwb Wijchmaal kookt Armeens

    Diversiteit | Koken

    Kwb Wijchmaal geeft al 45 jaar kookles aan hun leden. Ieder jaar proberen ze ook een andere cultuur aan bod te brengen. Dit jaar konden ze via de activiteit ‘Divers koken’ de nog totaal onbekende Armeense keuken leren kennen. Lesgeefster Violeta leerde de mannen onder meer een soort gevulde pannenkoek maken. Het was een zeer verrijkende les en het eten heeft gesmaakt.

    Lees meer
    ArianeKwb Wijchmaal kookt Armeens
  • vanvarkentotworst.jpg

    Van varken tot worst bij kwb Schepdaal

    Koken

    Kwb Schepdaal organiseerde een kookles ‘Pensen & kip-kap’, een idee van een zeer actief kwb-lid van de lessenreeks ‘Koken voor mannen’. Dat november een slachtmaand is zullen sommige oudere mensen zich nog wel herinneren. Samen met de familie en buren werd in gezellige sfeer het vlees versneden of verkapt en verwerkt. Daarom kwamen de leden van kwb Schepdaal samen om die sfeer van weleer te herbeleven.

    Lees meer
    ArianeVan varken tot worst bij kwb Schepdaal
  • Kwb-afdelingen-aan-de-kook.png

    Kwb-afdelingen aan de kook!

    Koken

    Tijdens een ‘Divers koken’-les bij kwb Ternat eind maart stond Tatiana, een dame afkomstig uit Moskou die al 20 jaar in België woont, zij aan zij met Lelya, een Oekraïense dame die pas twee weken eerder naar ons land was gevlucht. Samen en eendrachtig gaven zij de kookles ‘Slavische keuken’.

    Lees meer
    Luc VosKwb-afdelingen aan de kook!
ArianeKoken