leden4.png

Laat jij kwb mee groeien?

Bruisende buurt

Heel wat mensen kennen kwb nog niet, of vinden het niet makkelijk om in hun eentje de stap te zetten om kennis te maken met kwb. Daarom spelen jullie, onze kwb-leden, een grote rol in het doen groeien van je afdeling en kwb. Nodig eens iemand uit je buurt persoonlijk uit om deel te nemen aan een activiteit of om lid te worden, en doe zo samen met ons kwb groeien. Maar 65% van buren, vrienden, kennissen … die door kwb-leden worden aangesproken om lid te worden, doen dit effectief!   

De kracht van kennissen en buren blijkt uit ook uit enkele verhalen die kwb’ers met ons deelden voor de kwb 1000 enkele jaren geleden. 

 “Een aantal van onze vrienden en kennissen waren reeds lid van kwb, en vroegen of ik geen interesse had om ook lid te worden. Ik twijfelde, maar ze hebben me echter snel kunnen overhalen. (…) Ondertussen geen ogenblik spijt gehad. De vriendenkring is uitgebreid én bestendigd. We doen actief mee, waar wanneer en waarom we willen. We wonen ondertussen 5 km verder, maar komen toch nog graag terug.” 
 
“Ik ben via vrienden bij kwb gekomen. Ik heb er enkele bijgemaakt die ik nooit meer kwijt wil. De vriendschap en samenhorigheid die bij ons in de kwb aanwezig is, maakt me intens gelukkig.” 
 
“In 1993 werd ik nieuwe bewoner in mijn buurt. De integratie verliep vlekkeloos door toedoen van buur Michel. Michel was bestuurslid van kwb en als welkomstgeschenk in de buurt werden we uitgenodigd en hebben we deelgenomen aan een weekenduitstap naar Duitsland. Gevolg: integratie OK. Kwb’er sinds die dag.” 

“Ik had vele goede collega’s die me altijd vertelden dat ze het bij de kwb zo gezellig hadden en dat ze zoveel leuke activiteiten organiseerden. Zo werd ik overtuigd om ook eens een keer aan het paasontbijt deel te nemen. Ik vond het daar zo leuk dat ik die morgen mijn eerste lidgeld betaald heb en sindsdien geen enkel paasontbijt meer overgeslagen. Ondertussen zit ik niet meer alleen in het bestuur maar ben tot voorzitter gepromoveerd. Ik heb nog geen minuut spijt gehad en het allerbelangrijkste is dat ik er nog een heleboel echte vrienden heb aan overgehouden.” 

Doe je mee?  

Wil je een buur, collega, kennis … uitnodigen?

Laat het ons weten via www.kwb.be/ledenzoekenleden. Wordt degene die je uitnodigt ook effectief kwb-lid, dan ontvang jij van ons een ‘Let’s connect +’ geschenkbon van 5 euro per nieuw lid. Die kan je verzilveren bij Colruyt, Klassewijnen, Dreamland en Dreambaby.

Belangrijk: degene die je uitnodigt, moet vermelden dat jij hem/haar uitgenodigd hebt. Zo weten de bestuursleden welke geschenkbon jij ontvangt.

StevenLaat jij kwb mee groeien?