lichtfestival.jpg

Lichtfestival ‘Appels by light’ brengt de buurt op de been

Bruisende buurt

Jong KWB Appels ziet het graag groots: het ene jaar organiseren ze hun zomerse gezinsfestival ‘Koekenaap’, het andere jaar brengen ze de buurt samen op het winters Lichtfestival ‘Appels By Light’. Het concept van beide evenementen ligt dicht bij elkaar: een cocktail van cultuur, straatanimatie, optredens en gezelligheid zorgen keer op keer voor een topevenement.

De organisatie van zo’n festival vraagt heel wat voorbereiding. Drie werkgroepen (programmatie, promo en logistiek) starten maanden vooraf met het uitwerken van hun deelopdracht. Maandelijks worden alle plannen samengelegd en op mekaar afgestemd.

De zomer- of winterbar zijn steeds het centrale punt op het festivalterrein: daar ontmoeten mensen elkaar, wordt een glas gedronken of iets lekkers gegeten. Daarnaast zijn er steeds een vijftal acts die de mensen kunnen verwonderen. We zorgen voor diversiteit in onze programmatie zodat iedereen wel iets heeft dat zijn of haar fantasie prikkelt. We voorzien ook minstens één activiteit waar het publiek zelf in actie moet komen. Op de voorbije ‘Appels By Light’ was dat een groots blacklight-kunstwerk dat gedurende de avond door de aanwezigen werd ingekleurd en vormgegeven. Op Koekenaap was er een bouwwerf waar kinderen zelf een speeltuin konden construeren. Participatieve cultuur!
Afsluiten doen we steeds met knaller, meestal in de vorm van een circusact. Hoe meer spektakel, hoe beter … 

Dankzij de cultuursubsidies van de stad en de steun van lokale ondernemers slagen we er in ‘Appels By Light’ en ‘Koekenaap’ gratis te houden. Door geen toegangsprijzen te vragen valt die mogelijke drempel weg en trekken we een breed divers publiek aan. Appels By Light 2023 was een succes, we nodigen jullie nu alvast uit voor het Gezinsfestival Koekenaap in 2024!

StevenLichtfestival ‘Appels by light’ brengt de buurt op de been