wimverlinde.png

De zon schijnt minder fel bij kwb

Bruisende buurt

De zon schijnt bij kwb vandaag minder fel dan elders. We kregen het zwaar verdict binnen dat onze vorige gedelegeerd bestuurder, Wim Verlinde, na een felle strijd tegen zijn ziekte, is overleden. Het doet wat met onze personeelsploeg en onze vrijwilligers die met hem samen werkten.

Wim verliet in februari 2021 kwb nadat hij een gloednieuwe en moderne structuur voor onze organisatie op poten had gezet. Vorig jaar werd hij ziek.

Het was toen al een schokgolf die we beleefden, maar samen met hem bleven we hopen en geloven in genezing. Net wat Wim zelf altijd deed: hopen en geloven in de maakbaarheid van mens en samenleving, streven naar meer samen en een betere wereld zoals hij het vertelde in zijn laatste voorwoord in Raak.

Wim was gebeten door het verenigingsleven, en was een grote believer van het samen beter maken van onze buurt, ons dorp, onze samenleving. Het verhaal hieronder weerspiegelt hem helemaal en bracht hij ook toen in Raak. Ik draag het op aan Wim en ik beloof dat we zijn werk verder zullen zetten en mensen zullen samen brengen om het samen beter te maken… in onze buurt, in ons dorp in onze samenleving.

Een juf bracht ballonnen mee naar school. Ze vroeg de kinderen om ze allemaal op te blazen. Op één ballon mochten ze hun naam schrijven. Alle ballonnen werden op de overdekte speelplaats gegooid terwijl de juf ze van de ene kant naar de andere mengde. De juf gaf daarna de kinderen vijf minuten om de ballon met hun naam erop te vinden. De kinderen renden rond, werden boos, maakten ruzie … maar toen de tijd op was, had niemand zijn eigen ballon gevonden.

Toen zei de juf dat ze de ballon het dichtst bij hen moesten nemen en aan de persoon met diens naam erop moesten geven. In minder dan twee minuten had iedereen zijn eigen ballon. Tot slot zei de juf: “Ballonnen zijn als geluk. Niemand zal het vinden als men op zoek gaat naar dat van zichzelf. Als iedereen in plaats daarvan om elkaar geeft, zullen we het geluk van iedereen snel vinden.”

Jo De Smet, gedelegeerd bestuurder kwb

StevenDe zon schijnt minder fel bij kwb