Voorwoord Raak januari 2023 – Investeren en besparen

Bruisende buurt

Een titel als deze doet je onmiddellijk denken aan energiebesparende maatregelen in je woning of de aankoop van een elektrische fiets. Of je ziet hem eerder verschijnen als titel van een voorwoord in een financieel-economisch tijdschrift. Lid worden van kwb zien we niet onmiddellijk als een investering.

Nochtans is het een van de beste investeringen die je kan doen. En aangezien je dit voorwoord nu leest, is de kans groot dat je dat ook gedaan hebt. Bedankt alweer dat je lid bent van een organisatie die samen met jou investeert in je buurt!  We zullen er alles aan doen om afdelingen en leden een mooi aanbod en goede ondersteuning aan te bieden.

Is het dan niet wat vergezocht dat kwb een lidmaatschap ziet als een investering in de buurt en besparing voor eigen rekening? Uiteraard niet! En dan heb ik het zelfs nog niet over het interessante ledenvoordelenboekje dat je bij deze Raak kan vinden.

Kwb zal de komende jaren volop kiezen voor jouw buurt (of dorp, parochie of wijk). Met een leuk uitgewerkt aanbod van activiteiten kan jouw kwb-afdeling er mee voor zorgen dat iedereen in de buurt bij elkaar gebracht wordt. Dat heeft dan weer verschillende voordelen. 

Een aangenaam, betaalbaar en leuk aanbod van activiteiten in je buurt zorgt ervoor dat je vlakbij je deur en op een aangename manier je vrije tijd kan invullen. Geen extra vervoerskosten en onze topactiviteiten zijn bovendien ook nog heel erg betaalbaar.
Bovendien leer je weer heel wat nieuwe mensen in je buurt kennen, waardoor je ook voor leuke sociale contacten geen afstanden (meer) hoeft af te leggen.

Daarnaast brengen we mensen in de buurt samen en gaan met hen in gesprek.  Misschien leg jij samen met je kwb-afdeling wel de basis voor een goed idee om je buurt aantrekkelijker, leuker, betaalbaarder te maken. Goede voorstellen vanuit het verenigingsleven worden, terecht, door lokale beleidsmakers ernstig genomen.

En misschien dacht je hier nog niet aan: een bruisende buurt is aangenaam om in te leven en te wonen. Een buurt waar geen vereniging actief is, daar ken je misschien je naaste buur of enkele andere mensen, maar voor de rest kom je er niet echt buiten. Mag ik het een slaapdorp noemen?

Wel, beste kwb’ers, hoe vreemd het misschien ook klinkt: ik slaap niet graag in een slaapdorp. Ik word veel liever wakker in een buurt waar het leeft, waar verenigingen actief zijn en allerlei activiteiten georganiseerd worden. En samen met mij, zijn er nog velen die ook zo denken. Dus onrechtstreeks zorgen we ervoor dat mensen liever in onze buurt investeren in een woning.

Het allerbelangrijkste wat mij betreft, is dat kwb mensen bij elkaar brengt in je buurt. We zorgen voor échte warme ontmoetingskansen. Ontmoetingen van buren zijn de basis voor een bruisende buurt. Vanuit die ontmoetingen kunnen we samen werken, praten, discussiëren en zelfs actie ondernemen om onze buurt nog beter te maken. Dan pas investeren we écht in een buurt, in een nog betere buurt, in een bruisende buurt!

Ik wens jullie allemaal een bruisend 2023!

ArianeVoorwoord Raak januari 2023 – Investeren en besparen