25_thema_wommelgem.png

In Wommelgem is Kwb Creatief

 

bruisendebuurt

“We maken er een sport van om ons materiaal zo budgetvriendelijk mogelijk te houden”

Ze staan onder meer bekend voor de mooie en indrukwekkende inkleding van hun Halloweentochten, maar is dat lang niet alles waar kwb Creatief zich mee bezighoudt. Wij spraken met voorzitter Jan.

Jullie Halloween-tochten zijn altijd bijzonder mooi ingekleed. Hoe bedenken jullie de decors en zetten jullie je ideeën om in praktijk?

“Daar zijn we eigenlijk een heel jaar mee bezig . Er wordt inspiratie gehaald uit films en zaken die we hier en daar tegenkomen . We lezen boeken, bezoeken kringwinkels en bekijken de mogelijkheden. We werken ieder jaar rond een thema , waarbij we dan ook zelf de verhaallijn schrijven en alle teksten.
We kunnen ook altijd rekenen op een schare van mensen, bijvoorbeeld onze vrienden van kwb Boechout, toneelspelers van verschillende toneelverenigingen die we kennen, iemand die elk jaar onze wandeling ondersteunt met speciale effecten … Dit jaar hadden we een spiegel waarin het hoofd van een heks langzaam verscheen en interactief op je vragen kon antwoorden met de juiste mimiek op het gezicht. Ons materiaal proberen we zo budgetvriendelijk mogelijk te houden, eerlijk gezegd maken we daar een sport van . Ook de kostuums die we gebruiken worden voor een groot deel zelf vervaardigd.”

Welke andere creatieve activiteiten doen jullie nog?

“In onze jaarlijkse quiz zitten er altijd een aantal rondjes waarvoor we zelf filmpjes maken waar we zelf in acteren. Maar we doen ook niet-creatieve activiteiten zoals koken, een jaarlijkse high tea, een kwb-weekend, naar toneelvoorstellingen gaan …”

Wat is er zo tof aan samen creatief zijn?

“Het idee dat we een groep zijn waar iedereen welkom is . Bij ons kan er out of the box gedacht worden, en dat brengt met momenten zotte ideeën naar boven ,waarvan we dan wel bekijken of ze haalbaar zijn. Iedereen staat bij ons op gelijke hoogte, hoe groot of klein je inbreng ook is.”

Kan je een tip geven aan afdelingen die ook meer willen inzetten op decors en sfeerschepping ?

“Op tijd beginnen met mensen aan te spreken die dat graag doen, op internet en Pinterest ideeën verzamelen, out of the box denken en je fantasie laten werken . En het vooral graag doen . Spreek zowel leden als niet leden aan. Met de jaren krijg je een mooie groep mensen bij elkaar.”

Jullie gaan stoppen met de Halloweentocht maar broeden wel al op een nieuw idee, verklapte je. Kan je een tipje van de sluier oplichten?

“Momenteel zijn we aan het brainstormen om een magische wandeling voor het gezin te organiseren . Een samenraapsel van sprookjes ,sketches , fancy fair … Het voordeel is dat wij ons eigen lokaal hebben, waar we veel van onze activiteiten kunnen laten doorgaan en we ook de ruimte hebben om ons materiaal in elkaar te steken.”

StevenIn Wommelgem is Kwb Creatief