guilian.png

“Met enkele vrienden ondersteunen we activiteiten voor jonge gezinnen”

Bruisende buurt

Guillian zet de winterbar van kwb Wiekevorst op poten. En nog veel meer….

Kan je jezelf even kort voorstellen?

“​Ik ben 29 jaar en woon ondertussen drie jaar in Herenthout, maar Wiekevorst is nog steeds mijn vaste thuis. ​Mijn hobby’s zijn fotografie, wandelen en vooral vrijwilliger zijn bij kwb Wiekevorst.”

Hoe begon je als vrijwilliger bij kwb?

Het is ondertussen al meer dan vijftien jaar geleden dat ik in het ‘kwb-leven’ gerold ben. Mijn ouders waren al enkele jaren lid bij kwb en sinds mijn vader voorzitter werd in 2007 ben ik meer gaan helpen op en heb ik vaker deelgenomen aan activiteiten. Ook maakte ik toen ik 15 was een website voor de afdeling, zodat iedereen online op de hoogte werd gehouden over onze activiteiten en foto’s gedeeld konden worden.15 jaar later beheer ik nog steeds de website, en ook de Facebook-pagina.”

Wat doe je precies als vrijwilliger?

​“Naast de website en Facebook probeer ik zoveel mogelijk te helpen op activiteiten: dit kan gaan van een zaal klaarzetten of het afpijlen van een wandeling tot tappen of ronddragen op een activiteit. Ik ben ook meestal het aanspreekpunt als het gaat om IT binnen onze vereniging.

​Vier jaar geleden heb ik enkele vrienden aangesproken om samen enkele activiteiten te ondersteunen binnen onze vereniging om nog beter jonge gezinnen te bereiken. Zo werden er een spellenavond, paaseieren rapen voor de allerkleinsten en een heuse pop-up winterbar toegevoegd aan onze kalender. Voor die laatste werd ik verantwoordelijke en na een succesvolle editie in 2019 hebben we afgelopen december weer een topeditie kunnen organiseren.”

‘Een glimlach of dankjewel van een deelnemer zorgt voor een leukere dag’

​​Waarom doe je het graag?

​“Ik doe het vooral graag omdat je onder de mensen kunt komen; nieuwe mensen leert kennen. En ook omdat ik van nature graag mensen help. Een glimlach of dankjewel van deelnemers maakt je dag leuker tijdens een activiteit.”

Heeft je vrijwilligerswerk je al dingen geleerd?

Doordat ik de kans krijg om activiteiten mee te organiseren heb ik vooral geleerd om verantwoordelijk te zijn voor bepaalde zaken binnen die activiteit.”

Heeft je vrijwilligerswerk je netwerk/sociaal contact vergroot?

Ik heb afgelopen jaren verschillende vrienden en kennissen gemaakt en leuke mensen ontmoet.”

Op welke manier voel je dat je engagement geapprecieerd wordt?

“Een glimlach of dankjewel van een deelnemer zorgt voor een leukere dag. Ook complimenten van andere vrijwilligers en bestuursleden geven me telkens een boost om steeds opnieuw mee te werken aan nieuwe activiteiten.”

Kwb Wiekevorst over Guilian

“In december hebben wij met KWB een pop-up winterbar geopend, ‘t Kribbeke. Voor dit evenement heeft Guilian alle praktische zaken geregeld en bergen werk verzet.  Tijdens de openingsdagen is hij vaak mee komen opstellen en afsluiten, en ook bij de opbouw en afbraak. Hij was de contactpersoon voor iedereen, wat soms ook wel begon te wegen maar dankzij hem was het een groot succes. Ook voor andere activiteiten regelt hij zeer veel achter de schermen en helpt hij de dag zelf ook waar nodig!”

Steven“Met enkele vrienden ondersteunen we activiteiten voor jonge gezinnen”