geelbel.jpeg

“Merci, dit zal ik nooit vergeten”

Bruisende buurt

In december, januari en februari hield kwb een bevraging. We vroegen jullie naar jezelf, je buurt en kwb. Zo wilden we de impact die kwb heeft in kaart brengen. Niet minder dan 1.428 leden vulden onze bevraging in, bedankt! Ook Nancy uit Geel vulde de bevraging in, en sloot af met een warm verhaal dat illustreert wat de impact van kwb kan zijn. Het is een verhaal dat we dan ook graag met jullie delen.

“Geert is altijd bij kwb Bel geweest, ik heb nooit anders geweten. Nadat we eerst achteraan in Bel woonden, bouwden we daarna een huis recht tegenover de Kan10 van kwb en naast de ouderlijke woning van Geert. Vele vrijdagen had hij zijn plaatske aan den toog bij de voetbalmatchen, kaartavonden en andere activiteiten. Er werd na afloop van de activiteiten ook dikwijls een barbecue gedaan of spek gebakken. Was er dan iets tekort, stak Geert de straat over en kwam hij het thuis halen. Van een potje mosterd tot een ventilator of barbecue: dat kon allemaal.

Het waren mooie tijden. Geert was veel aanwezig op activiteiten maar steeds op de achtergrond. Hij was een stil man, een man van weinig woorden. Geert kende al veel mensen van kwb; dit waren buren en vrienden. Ik moest ze allemaal nog wat leren kennen, maar ik voelde mij er wel thuis.”

In maart 2021 werd bij Geert pancreaskanker vastgesteld. “Onze wereld stortte in. Dit kon en mocht niet. Geert heeft toen eens zeer hard gehuild, gevloekt maar daarna gevochten als een leeuw. Ondertussen draaide de wereld gewoon door, maar voor ons stond hij stil en was het echt overleven. Tijdens heel dit ziekteproces werden wij enorm gesteund door buren, vrienden, familie en kwb Bel. Vele kaartjes staken in de bus, er werden kaarsen gebrand in Scherpenheuvel, de buurvrouw stond met een kom spaghettisaus voor de deur. Hartverwarmend.

Op een gegeven moment kwam Paul B. van de kwb een mand met allemaal chocomelk brengen. Geert dronk toen niets anders dan chocomelk, een groot contrast met de pintjes daarvoor. Maar het mocht niet zijn. Op 11 maart 2022 overleed hij thuis in ons bijzijn. Zoals ik al zei, was Geert was een man van weinig woorden en hij vroeg ook niet snel om hulp. Juist voor de diagnose gesteld werd, hadden we klinkers gekocht om de oprit aan te leggen. Die klinkers hebben daar een jaar gelegen. Op een gegeven moment kwam Paul B. bij ons langs om te vragen of ik het zag zitten dat de mannen van kwb kwamen helpen met het leggen van de klinkers. Ik heb de hulp aanvaard omdat ik wist dat ik het toch niet alleen kon, al moest ik wel direct aan Geert denken: ging hij dit wel goed vinden?

Zo kwam het dat er ongeveer een 20 man kwam helpen. Samen met Paul J., een van de beste vrienden van Geert die zeer lang in de bouw heeft gewerkt en connecties had, werd alles voor ons geregeld. Het waren twee zeer emotionele weekends. Dit had ik nooit verwacht. Er werd zeer hard gewerkt, door buren, vrienden, kwb’ers. Ik krijg er nog rillingen van. Het heeft me echt gepakt. Kwb Bel jullie zijn een topteam. Merci mannen, echt waar, dit zal ik nooit vergeten”

Nancy, kwb Geel Bel

Steven“Merci, dit zal ik nooit vergeten”