3k-brussel.jpg

Ga jij mee op Driekoningentocht?

Diversiteit | Luisteren | Polarisatie

Elk jaar wandelen honderden kwb’ers het jaar in op weg naar een hoopvolle start van het jaar. Dat is dit keer niet anders, maar er is ook een primeur! Voor het eerst organiseren we twee tochten: naast de Driekoningentocht in Brussel zal er ook een gegidste kersttocht in Antwerpen zijn.

Onder de noemer ‘Een lange weg naar een betere toekomst’ zullen op beide plaatsen gidsen van Tochten van Hoop samen met de wandelaars zoeken welke diepte je in solidariteit kan steken, en hoever je mee wil gaan met mensen die hun land verlaten hebben op weg naar een betere toekomst.

De Driekoningentocht op 8 januari gaat door in de wijken rond Brussel-Noord en Maritiem Molenbeek. Centraal is er een bezoek aan de Tour & Taxis-zone, die symbool staat voor een wereld in ontwikkeling. Wordt Brussel een onthaalvriendelijke stad, gastvrij en leefbaar voor iedereen? En hoe gaat de stad om met nieuwe uitdagingen zoals klimaat, armoede, energie, huisvesting, mobiliteit …?

Praktisch

Zondag 8 januari 2023, met vertrek naar keuze tussen 10u en 15u, onder leiding van een steward. De tocht duurt ongeveer 3,5 uur en is 4,9 kilometer, met pauzes onderweg.

Startpunt: station Brussel-Noord. Prijs: 6 euro voor kwb-leden, 8 euro voor niet-leden.



De Kersttocht op 17 december gaat door de Antwerpse universiteitswijk, langs solidariteitsinitiatieven van vroeger en nu die het opnemen voor mensen op de vlucht.

Praktisch

Zaterdag 17 december 2022, met vertrek naar keuze tussen 10u en 15u, onder leiding van een gids.

Startpunt: De Loodsen (Sint-Jacobsmarkt 43, op 10 minuten wandelen van Antwerpen-Centraal). Prijs: 6 euro voor kwb-leden, 8 euro voor niet-leden.

ArianeGa jij mee op Driekoningentocht?