serskamp2.jpeg

“We hopen in 2023 opnieuw jonge gezinnen aan te trekken”

Diversiteit

Geen twee mensen zijn hetzelfde. De wereld is een bonte verzameling van mensen met hun eigen verhaal, interesses, uiterlijk, ideeën, waarden, principes … en dat is in kwb niet anders. Daarom zetten we vanaf nu elke maand een kwb’er of kwb-afdeling in de kijker. Deze maand is dat het kleine maar fijne bestuur van kwb Serskamp, dat volledig uit vrouwen bestaat. Raak liet voorzitster Annelies aan het woord.

“Kwb Serskamp is een twintigtal jaar geleden ontstaan, en oorspronkelijk was het vooral oud-leiding van Chiro Serskamp die deel uitmaakte van het bestuur. Bij de verschillende activiteiten was er altijd een grote opkomst, en vooral de befaamde ‘proeverkeskwis’, de paaseierenzoektocht en ‘Vakantie in mijn straat’ waren voltreffers. De leden waren vooral gezinnen met jonge kinderen, en zowel jong als oud stonden steeds te springen om deel te nemen.

De laatste vijf à tien jaar verlieten echter verschillende mensen het bestuur, en merkten we dat het moeilijker werd om vrijwilligers en bestuursleden te mobiliseren. Ook de opkomst op activiteiten werd kleiner, en corona maakte het er niet makkelijker op. Tijdens de corona organiseerden we wel een online proeverkeskwis, en afhaalboxen met een moederdagontbijt en vaderdagtapas. Die initiatieven waren ook succesvol maar eens we opnieuw het huis konden verlaten, kregen we de ‘live’ activiteiten moeilijk opnieuw opgestart en was de respons eerder klein. Enkel onze dartavonden bleken een groot succes.”

De dames van kwb Serskamp!

Nieuw leven inblazen

“Toen op korte tijd nog eens twee bestuursleden beslisten om te stoppen, schoten we nog met drie vrouwen over: Sarah, Petra en ik. We moeten toegeven dat wij ook even getwijfeld hebben om door te doen, maar na overleg besloten we het nog een jaartje de kans te geven. We gooien het wel over een andere boeg, want enkele vertrouwde activiteiten verdwenen van de agenda en maakten plaats voor andere. De partners van Petra en mijzelf waren de laatste jaren al nauw betrokken bij de werking van ons bestuur, en samen met drie andere vrijwilligers hebben zij nu een ‘werkgroep darts’ opgericht. Zij staan in voor de organisatie van de maandelijkse dartavonden, waar de opkomst nog steeds bijzonder groot is. Op die manier ontlasten we onszelf wat, want steeds zelf met bakken drank sleuren en de zaal klaarzetten is niet zo vanzelfsprekend.

Verder organiseren we sinds januari tweewekelijks een wandeling die vertrekt op ons dorpsplein, en tot nu toe was ook dit steeds een succes. Dit jaar staan er ook nog enkele activiteiten op het programma waarbij we hopen opnieuw wat jonge gezinnen aan te trekken. Want daar doen we het nog steeds voor, om mensen te verenigen.

We zijn ook heel blij dat An een tweetal weken geleden beslist heeft ons bestuur te vervoegen. We kijken uit naar de samenwerking, en hopen dat 2023 een succesjaar wordt waarbij we kwb Serskamp wat nieuw leven kunnen inblazen!”

Steven“We hopen in 2023 opnieuw jonge gezinnen aan te trekken”