Succesvolle-knutselnamiddag-en-samenwerking-bij-kwb-Coloma-scaled.jpg

Succesvolle knutselnamiddag én samenwerking bij kwb Coloma

Bruisende buurt

Al voor het tweede jaar op rij organiseerde kwb Sint-Jozef Coloma de Paastocht. “Omdat we steeds verbinding zoeken met de wijk, en Femma en Bardok (een plaatselijke bar/kantine, uitgebaat door mensen van de wijk) vragende partij waren naar een manier om samen te werken, sloegen we de handen in elkaar”, vertelt Eef. “Zo ontstond het idee om in de marge van de paastocht een knutselmiddag te organiseren. Femma zorgde voor het knutselmateriaal en de begeleiding, Bardok voor de locatie en een aangepast menu, en kwb voor de communicatie en reclame. En met succes! In een wip waren er al een kleine 40 kinderen die wilden deelnemen, zodat we zelfs een stop moesten zetten op de inschrijvingen. Het enthousiasme was groot en we boorden een nieuw publiek aan.”

Daarnaast werd het parcours van de Paastocht zo uitgetekend dat het start- en eindpunt aan Bardok lagen, wat voor extra verbinding met de wijk zorgde. En kinderen die hun kleurplaten ingekleurd binnenbrachten, kregen nog een kleine verrassing. “Een nieuwe vorm van samenwerking die voor herhaling vatbaar is en wellicht nog initiatieven zal kennen in de toekomst”, besluit Eef.
En dat ook de deelnemers enthousiast waren, bleek uit de reacties. “Heel erg bedankt voor de superfijne knutselnamiddag, mijn dochter en nichtje vonden het echt heel fijn. Super tof gedaan en bedankt aan de lieve mensen voor de goede begeleiding. Zeker voor herhaling vatbaar! Echt bedankt!”, klonk het onder meer.

Luc VosSuccesvolle knutselnamiddag én samenwerking bij kwb Coloma