“Het ontmoeten en entertainen van mensen heb ik altijd al graag gedaan”

Diversiteit

Geen twee mensen zijn hetzelfde. De wereld is een bonte verzameling van mensen met hun eigen verhaal, interesses, uiterlijk, ideeën, waarden, principes … en dat is in kwb niet anders. Daarom zetten we vanaf nu elke maand een kwb’er of kwb-afdeling in de kijker. Deze maand is dat Marlies Wermersche, met haar 26 lentes wellicht een van de jongste bestuursleden in kwb en actief binnen kwb Rekkem.

Raak: Hoe ben je bij kwb terechtgekomen?
Marlies: “Mijn ouders waren al een lange tijd lid van de kwb-afdeling en mijn vader zit ook in de kern. Op een activiteit vroegen verschillende leden van de kern of ik het zag zitten om ook in de ploeg te komen. Omdat ik juist was afgestudeerd en niet meer in de studentenvereniging kon, leek dit mij wel een goeie vervanging.”

Raak: Hoe was het onthaal? Ben je warm ontvangen?
Marlies: “Natuurlijk. Ik ben zeer goed ontvangen geweest. Op de eerste vergadering kreeg ik al direct toegang tot de Facebookaccount die ik actief mag houden!

‘Kwb leek mij een goeie vervanging voor de studentenvereniging’

Raak: Wat is je rol in het bestuur?
Marlies: “Ik update onze Facebook-pagina en help natuurlijk meedenken over nieuwe activiteiten. Een daarvan is onze zomeractiviteit ‘Waar staat den b(dr)ank?’, die ik samen met mijn vader doe. Ik ga ook naar de cultuurraad van de stad in naam van kwb, om zo een inbreng te hebben voor kwb in het stadsgebeuren.”

Raak: Wat vind je zo fijn aan kwb?
Marlies: “Het sociaal aspect. Het ontmoeten en entertainen van (nieuwe) mensen heb ik altijd al graag gedaan. Al moet ik zeker niet op de voorgrond staan. Dat vind ik minder leuk.”

Raak: Kan je vanuit je eigenheid als jonge vrouw je stempel drukken op de activiteiten of je afdeling?
Marlies: “Ik denk dat ik vooral het jonge in de kwb-afdeling breng. Ik ben nooit echt geïnteresseerd geweest in de meeste vrouwelijke dingen. Ik zal bijvoorbeeld nooit bloemschikken voorstellen op de vergaderingen, geef mij maar bierproeven!”

Raak: Heb je het gevoel dat jouw aanwezigheid in het bestuur voor een verandering in de afdeling heeft gezorgd?
Marlies: “Ik probeer wel nieuwe activiteiten te zoeken en niet altijd terug te vallen op de jaarlijkse tradities, al zijn sommige daarvan zeker nooit weg te denken uit kwb Rekkem.”

Luc Vos“Het ontmoeten en entertainen van mensen heb ik altijd al graag gedaan”