Een tevreden Sint!

Bruisende buurt | Diversiteit

We kunnen als kwb terugkijken op alweer een geslaagde ‘Ieder kind een Sint’. De actuele situatie zorgt ervoor dat onze inzamel- en bewustwordingsactie meer dan ooit nodig is. Door de corona- en energiecrisis en stijgende inflatie is het voor heel wat gezinnen creatief zijn om de touwtjes aan elkaar te knopen, zeker in duurdere maanden zoals schoolmaand september schoolmaand en feestmaand december.

Met onze jaarlijkse actie willen we enerzijds mensen ervan bewust maken dat er steeds meer armoede is in Vlaanderen en dat de Sint zeker niet bij alle flinke kindjes kan langsgaan. Anderzijds willen we ermee inspelen op duurzaamheid en zo veel mogelijk bruikbaar, educatief en niet batterij verslindend speelgoed inzamelen zodat er op 6 december voor alle kinderen een cadeau is. Voor de inzameling van het speelgoed konden we opnieuw rekenen op heel wat afdelingen in Vlaanderen die een of meerdere inzamelmomenten organiseerden, of ervoor zorgden dat er lokaal inzamelplekken waren waar mensen met hun speelgoed terecht konden.

Voor de verdeling van het ingezamelde speelgoed wordt al enkele jaren samengewerkt met gekende welzijnsinitiatieven zoals Welzijnsschakels, armoedeverenigingen en andere vzw’s uit de gezondheidszorg. Het overgebleven speelgoed wordt verdeeld via geefpleinen, de schoolgemeenschap of naar een kringloopwinkel gebracht. Zo krijgt álle speelgoed een tweede leven.

Meer dan ooit kregen we van heel wat welzijnsinitiatieven te horen dat onze inzamelactie nodig was. De vraag was bij hen gestegen en donaties vanuit speelgoedwinkels bleven dit jaar vaak uit.

We kunnen terugblikken op een geslaagde actie want we zamelden meer dan 3.000 kilo speelgoed (puzzels, strips, jeugdboeken, spelletjes, poppen …) in. Mede dankzij de inspanning van partnerorganisaties, welzijnsschakels, armoedeverenigingen, vrijgevige kinderen en ouders en uiteraard onze kwb-afdelingen hebben we heel wat kinderen én de Sint gelukkig kunnen maken. Door jullie inzet en hulp werd de actie een groot succes. Bedankt en proficiat!

kwb Lendelede
Vzw ’t Goede Doel was een van de organisaties die het ingezamelde speelgoed verdeelden.
kwb Ardooie
kwb Torhout
kwb Wingene
kwb Wingene
Kwb Bocholt zamelde een grote hoeveelheid kwalitatief speelgoed in, dat werd overhandigd aan armoedevereniging Sint-Vincentius, die het verdeelde onder de kinderen die anders wellicht geen cadeautje van de Sint zouden krijgen.
ArianeEen tevreden Sint!