Kwaadmechelen2.jpg

Kwb Kwaadmechelen deed dorp bruisen

bruisende buurt

Drie verenigingen in Kwaadmechelen (Ham) bewezen begin december dat samenwerken loont. Voor de coronaperiode organiseerden ze reeds vijf zomers het evenement ‘Kwaadmechelen Bruist’, een evenement met optredens, kinderanimatie, BBQ enz.  Dit jaar wilden ze het anders aanpakken en alles binnen laten doorgaan.  Zo ontstond de eerste wintereditie. Doel van het weekend was dat elke vereniging minstens één activiteit die ze ook door het jaar organiseren in dit evenement staken zodat er een knap gevarieerd aanbod was.

Kwb Kwaadmechelen startte de zaterdagochtend met een zeer frisse winterwandeling.  De groep van 37 deelnemers stapten door de Hamse bossen en werd bij aankomst verwend met een gratis warme wafel gebakken door de dames van Femma. 

Zaterdagavond organiseerden de drie verenigingen samen de eerste editie van de Sinterkerstklaasquiz.  25 ploegen van 5 personen gingen de strijd aan met elkaar tijdens allerhande vragen en zelfs een praktische proef. 
Zondagnamiddag zorgde kwb Kwaadmechelen voor jong geweld door 150 kilo Lego-blokjes te droppen.  Zo’n 50 kinderen bouwden talloze kunstwerken, waaronder vele in de vorm van een cadeautje om zo de ‘build to give’-actie van Lego, waarmee ze geschenken geven aan kansarme kinderen, te ondersteunen.  In de loop van de namiddag werden ook verschillende spelletjes gespeeld met reuzeblokken. Zo werden de kinderen uitgedaagd om de hoogste toren, de langste muur … te bouwen om snoepjes te verdienen.
Een leuk en geslaagd weekend!

Luc VosKwb Kwaadmechelen deed dorp bruisen