Data 2019 voor in je nieuwe agenda!

 • Week van de vrijwilliger: 23/02/19 – 02/03/2019
 • Nationale Wandeldag in Zwevegem: 17/03/2019
 • Provinciale Wandeldag in Sijsele: 07/04/2019
 • Startavond 2019 in Lichtervelde: 07/06/2019
 • Lieve Blanquaert in de spreekstoel, te Beselare: 13/06/2019
 • Ieder kind een Sint: 02/11/2019 – 04/12/2019

Delen

 

Beweging.net en kwb zamelen kurken in


80% van de mensen is er zich niet van bewust dat kurk apart kan verzameld en gerecycleerd worden, en dus niet nodeloos in de vuilnisbak hoeft te belanden. Kurken worden ingezameld en gerecycleerd om te hergebruiken, voornamelijk als duurzaam isolatiemateriaal. De verwerking gebeurt via sociale tewerkstelling, dus dit project geeft op veel vlakken een win-win!

Wil je met jouw afdeling mee kurken inzamelen in je gemeente, of krijg je graag wat meer informatie? Contacteer Simen of Hannes.

Een reportage over het kurkenproject vind je op www.focus-wtv.be (zoek op ‘kurken’).

Delen

 

West-Vlaanderen wandelt

Als meer bewegen een van je vele voornemens voor 2019 is, dan kan je binnenkort in West-Vlaanderen terecht op zowel de nationale wandeldag in Zwevegem als de provinciale wandeldag in Sijsele.

De nationale wandeldag gaat door op zondag 17 maart en start in OC Kappaert (St-Jozefstraat te Zwevegem). We voorzien vier afstanden, waarvan de wandelingen van 4 en 7,5 kilometer beide rolstoel- en buggyvriendelijk zijn. Voor de getrainde wandelaar hebben we ook wandelingen van 14 en 22 kilometer uitgestippeld. We zullen ons uiterste best doen om er een perfecte en sportieve dag van te maken: we voorzien een shuttledienst vanuit het station van Kortrijk en er zal de nodige animatie aanwezig zijn in de vorm van onder meer een photobooth!

Meer info is te verkrijgen bij Marc Vanherpe via 0487/49 23 54 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Krijg je niet genoeg van de mooie omgeving in het prachtige West-Vlaanderen, dan kan je op onze provinciale wandeldag op 7 april de streek rond Brugge komen verkennen. Vanaf 9u ben je welkom in PC De Kring, Vredesplein te Sijsele/Damme.  Meer info bij Guido Moens op 050/36 32 55.

Hier vind je een flyer van de nationale wandeldag. Helpen jullie deze info mee verspreiden in jullie regio? Meer (gratis) flyers bestellen kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Kwb West-Vlaanderen op Facebook

Momenteel bestaan er drie kwb-Facebookpagina’s voor de provincie West-Vlaanderen. Om de communicatie via sociale media in de toekomst gestroomlijnder te laten verlopen, zullen we voortaan nog slechts via één pagina communiceren. De pagina’s kwb Roeselare Tielt Izegem en kwb West-Vlaanderen Zuid zullen op 1/03/2019 verdwijnen, en alle communicatie zal vanaf dan verlopen via de Facebookpagina kwb West-Vlaanderen. Die vind je op www.facebook.com/kwb.westvlaanderen.

Delen

 

Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Actie Rijbewijs!

Zoals jullie al wisten, wil kwb en zeker kwb West-Vlaanderen opnieuw ten volle inzetten op de actie Rijbewijs. We willen in West-Vlaanderen een tiental cursussen laten doorgaan voor het behalen van het verplichte attest dat je nodig hebt als begeleider. Kuurne, Torhout en Sijsele organiseren al deze avond… NU IS HET AAN JULLIE! Heb je als afdeling een geschiedenis op vlak van rijbewijs, heb je interesse in dit initiatief of zijn jullie actief dichtbij een middelbare school? Neem dan zeker contact op met Simen of Hannes en we kijken hoe we de cursus rijbewijs kunnen realiseren in jullie buurt, samen met jullie!

Delen

 

Data 2019: Noteer deze data alvast in je nieuwe agenda!

 • Week van de vrijwilliger: 23/02/19 – 02/03/2019
 • Nationale Wandeldag in Zwevegem: 17/03/2019
 • Provinciale Wandeldag in Sijsele: 07/04/2019
 • Startavond 2019 in Lichtervelde: 07/06/2019
 • Lieve Blanquaert in de spreekstoel, te Beselare: 13/06/2019
 • Ieder kind een Sint: 02/11/2019 – 04/12/2019

Delen

 

Kwb gaat voor een duurzame buurt!

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de fietsbieb, upcycleworkshop, repaircafé en/of geefcafé geef ons dan zeker een seintje en we kijken hoe we samen zo’n project kunnen realiseren bij jou in de buurt! Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen