Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Actie Rijbewijs!

Zoals jullie al wisten, wil kwb en zeker kwb West-Vlaanderen opnieuw ten volle inzetten op de actie Rijbewijs. We willen in West-Vlaanderen een tiental cursussen laten doorgaan voor het behalen van het verplichte attest dat je nodig hebt als begeleider. Kuurne, Torhout en Sijsele organiseren al deze avond… NU IS HET AAN JULLIE! Heb je als afdeling een geschiedenis op vlak van rijbewijs, heb je interesse in dit initiatief of zijn jullie actief dichtbij een middelbare school? Neem dan zeker contact op met Simen of Hannes en we kijken hoe we de cursus rijbewijs kunnen realiseren in jullie buurt, samen met jullie!

Delen

 

Data 2019: Noteer deze data alvast in je nieuwe agenda!

  • Week van de vrijwilliger: 23/02/19 – 02/03/2019
  • Nationale Wandeldag in Zwevegem: 17/03/2019
  • Provinciale Wandeldag in Sijsele: 07/04/2019
  • Startavond 2019 in Lichtervelde: 07/06/2019
  • Lieve Blanquaert in de spreekstoel, te Beselare: 13/06/2019
  • Ieder kind een Sint: 02/11/2019 – 04/12/2019

Delen

 

Provinciale Meeting 2019: Mee bouwen aan kwb, dat doe je op de ‘kwb 1000 gesprekken’ te Lichtervelde.


Tijdens de ‘kwb 1000 verhalen’ (september en oktober 2018) kregen we 773 verhalen binnen die ons nu inzicht geven in de betekenis van onze kwb in het leven van leden. 1 op 3 verhalen komt trouwens van leden jonger dan 45 jaar. Zeer interessante materie dus! Nu is het hoog tijd voor een volgende stap: jullie mening over de toekomst van onze vereniging op de ‘kwb 1000 gesprekken’. 

We willen jouw afdeling graag uitnodigen voor deze gezellige happening op 30/01/2019. We brengen er de belangrijkste resultaten van de ledenbevraging en gaan op basis daarvan met jullie in gesprek. Zijn er leden van jullie afdeling die deelnamen aan de ‘kwb 1000 verhalen’? Vraag ze gerust mee!

Vergeet niet in te schrijven als je komt, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van de naam van je afdeling, de personen die komen + kwb 1000 gesprek Lichtervelde.

(Deze gezellige nieuwjaarshappening vervangt de Provinciale Meeting in 2019.) Hier vind je de uitnodiging.

Delen

Zet je afdeling in de kijker!

Hopelijk zijn jullie allemaal op de hoogte van dit mooie aanbod, want jullie eigen afdelingskrantje kan je vanaf nu aanmaken via de programmasite. Heb je hierbij vragen of heb je hulp nodig en vind je de filmpjes en handleidingen niet voldoende … Neem dan zeker contact op met je ondersteuner! Het is een mooi product en GRATIS product en kan voor je afdeling een MEERWAARDE betekenen. 

Check snel hier

Delen

 

Kwb gaat voor een duurzame buurt!

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de fietsbieb, upcycleworkshop, repaircafé en/of geefcafé geef ons dan zeker een seintje en we kijken hoe we samen zo’n project kunnen realiseren bij jou in de buurt! Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Programmaties!

Bij een groot deel van de afdelingen werd al geprogrammeerd, maar een aantal van jullie komt nog samen om zijn komend programma samen te boksen. Gelieve de datum te bezorgen zodat je afdelingsondersteuner aanwezig kan zijn voor de nodige ondersteuning en of praktische tips. Indien jullie programma al grotendeels op punt staan mag je gerust jullie jaarprogramma bezorgen zodat we alles kunnen opvolgen en jullie de steun kunnen bieden waar nodig!

Tips: 

  • Vraag alles tijdig aan via de programmasite.
  • Voor de activiteiten waar een opleiding is voorzien is het aangewezen aan te duiden op de programmasite dat jullie interesse hebben in deze activiteit. Dan worden jullie op de hoogte gebracht waar en wanneer de opleiding zal doorgaan!
  • Geef alles in op Korpus  en stuur jullie programma door naar jullie ondersteuner!

Delen

 

Programmeer met een frisse blik

Hoe pak je dit jaar het programmatiemoment in je afdeling aan? Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak er een open moment van en nodig nieuwe mensen uit. Je meest enthousiaste kleindochter Lies, leerkracht Dieter van het 4e leerjaar of jeugdraadvoorzitter Jamal zitten zeker met een leuk idee voor je kwb in hun hoofd. Zorg dat ze erbij zijn! 

Contacteer ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ze helpen je graag verder richting een sterke programmatie.

Delen

 

Provinciale meeting ‘Doe duurzaam’

De provinciale meeting zit erop. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Barbara van Netwerk Bewust Verbruiken heeft verteld hoe we duurzamer kunnen leven. Nu is het aan jou. Ga met je kwb-afdeling zelf aan de slag. Organiseer een geef- of repaircafé of hou een infoavond over een groepsaankoop zonnepanelen en zonneboiler. Of doe nog iets anders in het teken van duurzaamheid.

Wil je graag de presentatie van Barbara ontvangen of wens je meer info over een van de bovenstaande initiatieven? Geef een seintje aan afdelingsondersteuner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank je wel voor je aanwezigheid en tot volgend jaar!

 

Delen

 

Nog lang niet opgebrand!

Dat de Kortrijkse kwb-afdelingen nog niet te kampen hebben met een burn-out bewezen ze door samen een infoavond over dit fenomeen te organiseren. Kwb Heule Watermolen, kwb Kuurne en Kortrijk St-Jan hebben al enkele jaren de gewoonte om rond een aantal activiteiten de handen in elkaar te slaan en niet zonder succes. Zo bleek ook nu bij de infoavond over burn-out. Meer dan 40 aanwezigen luisterden allemaal gedurende 1,5 uur geboeid. Ook de interactie nadien met vele vragen en kritische meningen werd gesmaakt door lesgeefster Annelies en de deelnemers. Kortom: een voorbeeld van samenwerking met een meer dan geslaagde activiteit als resultaat!

Delen