Leuke zomeractiviteiten

In de zomermaanden zijn de meeste kwb-afdelingen met verlof. Toch merken we op dat heel wat afdelingen leuke zomeractiviteiten organiseren. Deed jullie kwb-afdeling deze zomer een leuke activiteit? Stuur ons een kort verslagje met foto door! Zo kunnen we hiermee uitpakken op onze sociale media en de activiteitenwebsite.

Delen

 

Help de lieve goede sint!

Met de actie ‘Ieder kind een sint’ willen kwb en haar partners ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint: de sint die krijgt en herverdeelt … het is eens iets anders! We zoeken afdelingen die dit initiatief willen opnemen in hun programma: je kan een inzamelmoment organiseren of een inzamelpunt inrichten. Het gaat om degelijk en duurzaam speelgoed, dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen. Het ingezamelde speelgoed wordt verdeeld onder diverse lokale Welzijnsschakels, plaatselijke OCMW’s, CAW’s en verschillende armoedeorganisaties in heel West-Vlaanderen.

Organiseer jij een moment met je afdeling? Laat het weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Programmatiedatum


Binnenkort start jouw afdeling met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. Wil je graag een helpende hand, of op een andere manier jullie programma samenstellen? Geef je programmatie- datum door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan komen wij indien mogelijk langs.

Delen

 

Data om te onthouden


In het najaar van 2019

  • 21/09 tot 20/10: Actie 30-30 (www.30-30.be)
  • 21/10 tot 06/12: Ieder kind een Sint
  • 06/11/2019: Bewegingsfestival te Varsenare

In 2020

  • 29/02 tot 08/03: Week van de vrijwilliger
  • 04/05 tot 11/05: Week van de tijd
  • 03/06/2020: Sportdag FALOS-SPORT+/OKRA-SPORT+

Delen

 

Twee geslaagde avonden in juni


Op vrijdag 7 juni ging Smaakmakers 2020 door. We mochten 120 kwb’ers verwelkomen. Tijdens het evenement konden jullie tal van organisaties en initiatieven leren kennen via de standenbeurs.
Daarna werd het nationaal aanbod voorgesteld, gevolgd door een stand-upcomedyshow van Han Solo. Afsluiten deden we met enkele werkwinkels, 

en natuurlijk een natje en een droogje aan de bar. 

Een week later, op donderdag 13 juni, zakten 115 mensen af naar Beselare voor de show van Lieve Blancquaert en Jef Van Hecken. Het werd een zeer interessante avond, waarin Lieve en Jef aan de hand van pakkende foto’s getuigden over de huidige situatie van de kledingarbeiders in de streek van Rana Plaza in Bangladesh.

Nog eens een dikke merci om allen aanwezig te zijn! Indien er opmerkingen zijn die we kunnen meenemen naar de toekomst, speel ze gerust door.

Hopelijk mogen we jullie volgend jaar terug verwelkomen!

Delen

 

Beweging.net en kwb zamelen kurken in


80% van de mensen is er zich niet van bewust dat kurk apart kan verzameld en gerecycleerd worden, en dus niet nodeloos in de vuilnisbak hoeft te belanden. Kurken worden ingezameld en gerecycleerd om te hergebruiken, voornamelijk als duurzaam isolatiemateriaal. De verwerking gebeurt via sociale tewerkstelling, dus dit project geeft op veel vlakken een win-win!

Wil je met jouw afdeling mee kurken inzamelen in je gemeente, of krijg je graag wat meer informatie? Contacteer Simen of Hannes.

Een reportage over het kurkenproject vind je op www.focus-wtv.be (zoek op ‘kurken’).

Delen

 

Kwb West-Vlaanderen op Facebook

Momenteel bestaan er drie kwb-Facebookpagina’s voor de provincie West-Vlaanderen. Om de communicatie via sociale media in de toekomst gestroomlijnder te laten verlopen, zullen we voortaan nog slechts via één pagina communiceren. De pagina’s kwb Roeselare Tielt Izegem en kwb West-Vlaanderen Zuid zullen op 1/03/2019 verdwijnen, en alle communicatie zal vanaf dan verlopen via de Facebookpagina kwb West-Vlaanderen. Die vind je op www.facebook.com/kwb.westvlaanderen.

Delen

 

Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Actie Rijbewijs!

Zoals jullie al wisten, wil kwb en zeker kwb West-Vlaanderen opnieuw ten volle inzetten op de actie Rijbewijs. We willen in West-Vlaanderen een tiental cursussen laten doorgaan voor het behalen van het verplichte attest dat je nodig hebt als begeleider. Kuurne, Torhout en Sijsele organiseren al deze avond… NU IS HET AAN JULLIE! Heb je als afdeling een geschiedenis op vlak van rijbewijs, heb je interesse in dit initiatief of zijn jullie actief dichtbij een middelbare school? Neem dan zeker contact op met Simen of Hannes en we kijken hoe we de cursus rijbewijs kunnen realiseren in jullie buurt, samen met jullie!

Delen