Provincie West-Vlaanderen

Nieuws

 

Bezinning

De bezinning  van deze maand staat in het teken van de vrede (inspelend op de vredesweek en op 100 jaar einde WOI).

Delen

 

Kwb gaat voor een duurzame buurt!

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de fietsbieb, upcycleworkshop, repaircafé en/of geefcafé geef ons dan zeker een seintje en we kijken hoe we samen zo’n project kunnen realiseren bij jou in de buurt! Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Programmaties!

Bij een groot deel van de afdelingen werd al geprogrammeerd, maar een aantal van jullie komt nog samen om zijn komend programma samen te boksen. Gelieve de datum te bezorgen zodat je afdelingsondersteuner aanwezig kan zijn voor de nodige ondersteuning en of praktische tips. Indien jullie programma al grotendeels op punt staan mag je gerust jullie jaarprogramma bezorgen zodat we alles kunnen opvolgen en jullie de steun kunnen bieden waar nodig!

Tips: 

  • Vraag alles tijdig aan via de programmasite.
  • Voor de activiteiten waar een opleiding is voorzien is het aangewezen aan te duiden op de programmasite dat jullie interesse hebben in deze activiteit. Dan worden jullie op de hoogte gebracht waar en wanneer de opleiding zal doorgaan!
  • Geef alles in op Korpus  en stuur jullie programma door naar jullie ondersteuner!

Delen

 

Lidkaarten 2019

Bij de papieren nieuwsbrief zaten de lidkaarten voor 2019. Je kunt dus vanaf nu bij je leden langsgaan om hun lidmaatschap te vernieuwen. Op deze site vind je onder ‘bestuursinfo’ een handige brochure over de bijdragevernieuwing, met alle praktische info, data en tips. Hier  vind je ook een doorbladerbare versie. 

Delen

 

Ieder kind een sint


We zijn er al vroeg bij, maar ook dit jaar komt in december de Sint langs. Jammer genoeg komt de heilige man niet bij iedereen langs. Daar willen wij als kwb een oplossing voor bieden. Met onze actie ‘Ieder kind een Sint’ willen we speelgoed inzamelen dat nog in goede staat is. Dat speelgoed verdelen we i.s.m. Welzijnsschakels en armoedeverenigingen. 

We willen deze actie opnieuw groots aanpakken en voorzien dan ook een provinciaal startmoment, de nodige promotionele en logistieke ondersteuning voor de afdelingen en mijters om de kindjes te belonen en de actie zichtbaar te maken. Daarom vragen we alle afdelingen die een inzamelmoment organiseren of een inzamelpunt voorzien om alle gegevens door te spelen tegen 8 oktober bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zo kunnen we tijdig de flyer voorzien en deze verspreiden via onze bevriende organisaties en op het startmoment!

Voor info en promo- en werkmateriaal kan je terecht op deze site.  Hier vind je het logo  en de invulfiche.

Delen

 

Streekbijeenkomsten

De data liggen zeker vast maar de locaties zijn nog onder voorbehoud. We zijn nog op zoek naar duurzame locaties of locaties die een link hebben met het jaarprogramma.

  • Westhoek: dinsdag 9 oktober - Fietsbieb Beselare.
  • Oostende en kust: woensdag 10 oktober - Zaal Ter Duinen.

Een uitnodiging volgt…

Delen

 

De actie Rijbewijs

Na een aantal jaren van stilte rond de opleiding rijbewijs willen we van deze activiteit opnieuw een topper maken! Deze activiteit is een meerwaarde voor elke afdeling en is de perfecte inrijpoort om een jonger doelpubliek te bereiken. Daarom willen we hierop extra inzetten. Ben je geïnteresseerd of bereid deze activiteit te organiseren? Geef gerust een seintje aan je ondersteuner en we kijken hoe we deze activiteit in jouw buurt mee vorm kunnen geven en omvormen tot een succes!

Delen

 

Zet het in je agenda!

- Je las het al in het juninummer van Raak: op zaterdag 27 oktober wordt de Park- en Bosloop georganiseerd in Westerlo. De vernieuwde formule zal jong en oud doen bewegen. Meer info volgt.

  • Provinciale meeting op 30/01/2019
  • 17 maart nationale wandeldag in groot Zwevegem
  • Meibedevaart op 10/05/2019
  • Kwb Startavond op 07/06/2019

Delen

 

Programmeer met een frisse blik

Hoe pak je dit jaar het programmatiemoment in je afdeling aan? Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak er een open moment van en nodig nieuwe mensen uit. Je meest enthousiaste kleindochter Lies, leerkracht Dieter van het 4e leerjaar of jeugdraadvoorzitter Jamal zitten zeker met een leuk idee voor je kwb in hun hoofd. Zorg dat ze erbij zijn! 

Contacteer ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ze helpen je graag verder richting een sterke programmatie.

Delen

 

Provinciale meeting ‘Doe duurzaam’

De provinciale meeting zit erop. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Barbara van Netwerk Bewust Verbruiken heeft verteld hoe we duurzamer kunnen leven. Nu is het aan jou. Ga met je kwb-afdeling zelf aan de slag. Organiseer een geef- of repaircafé of hou een infoavond over een groepsaankoop zonnepanelen en zonneboiler. Of doe nog iets anders in het teken van duurzaamheid.

Wil je graag de presentatie van Barbara ontvangen of wens je meer info over een van de bovenstaande initiatieven? Geef een seintje aan afdelingsondersteuner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank je wel voor je aanwezigheid en tot volgend jaar!

 

Delen

 

Nog lang niet opgebrand!

Dat de Kortrijkse kwb-afdelingen nog niet te kampen hebben met een burn-out bewezen ze door samen een infoavond over dit fenomeen te organiseren. Kwb Heule Watermolen, kwb Kuurne en Kortrijk St-Jan hebben al enkele jaren de gewoonte om rond een aantal activiteiten de handen in elkaar te slaan en niet zonder succes. Zo bleek ook nu bij de infoavond over burn-out. Meer dan 40 aanwezigen luisterden allemaal gedurende 1,5 uur geboeid. Ook de interactie nadien met vele vragen en kritische meningen werd gesmaakt door lesgeefster Annelies en de deelnemers. Kortom: een voorbeeld van samenwerking met een meer dan geslaagde activiteit als resultaat!

Delen