Opleiding online editor

Vorig jaar konden jullie al kennismaken met de online editor, waarop je je eigen krant kon aanmaken om te verspreiden en zo je afdeling bekend te maken. Ook dit jaar bieden we de online editor aan, in uitgebreide versie! We maken er een permanent beschikbaar platform van, en voorzien ook sjablonen voor een A5-flyer en een drieluikfolder. Bovendien vinden jullie bij de nieuwsbrief van december een bon voor drukwerk ter waarde van 50 euro. Je vindt de online editor vanaf dinsdag 15/10 op de programmasite.
Om jullie optimaal te ondersteunen bij het aanmaken van jullie krant, flyer of folder, organiseren we op donderdag 7/11/2019 om 19u30 in het vergader-centrum van Beweging.net (Sint-Jorisstraat 1, Roeselare) een opleidings-moment, waarop we de communicatiegoeroe van je afdeling graag wat technische informatie en redactionele tips rond de online editor bezorgen.

Inschrijven doe je met een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van je afdeling en de naam of namen van de deelnemers.

 

Bewegingsfestival

Het Bewegingsfestival zal dit jaar plaatsvinden in Jabbeke op woensdag 6 november. Maak tijdens de standenbeurs en de workshops kennis met het aanbod van alle partnerorganisaties van beweging.net.

Delen

 

Herbruikbare bekers van kwb: iets voor jullie?

De laatste jaren heeft kwb duurzaamheid op de agenda geplaatst. Denk maar aan de gsm-actie, Cleane Kleren of Operatie Proper. Binnen kwb worden ook evenementen georganiseerd waarbij wegwerpbekers gebruikt worden, zoals grootschalige buitenactiviteiten of bepaalde feesten.
Om de strijd tegen wegwerpplastic aan te gaan, heeft de Vlaamse Overheid beslist vanaf 1 januari 2020 het gebruik van wegwerpbekers bij evenementen te verbieden. Tenzij je als organisator 90% van de wegwerpbekers verzamelt voor recyclage, is het gebruik ervan verboden.
Er zijn verschillende gemeentes, intercommunales en provincies die herbruik-bare bekers uitlenen. Ook kwb wil inspelen op dit duurzaam alternatief, door een samenaankoop van herbruikbare bekers met kwb-logo te organiseren.

Organiseren jullie soms grootschalige activiteiten waarbij je herbruikbare bekers nodig hebt, en heb je interesse in je eigen herbruikbare bekers met kwb-logo? Laat dan voor 1 november 2020 aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten dat jullie hierin geïnteresseerd zijn en hoeveel bekers jullie (bij benadering) zouden wensen. De prijs zal door de samenaankoop lager liggen dan de markt-prijs. Let wel: deze samenaankoop gaat enkel door indien er voldoende interesse is. Aarzel dus niet!

 

Oproep Music for Life

Mensen die zich belangeloos inzetten en zo het verschil maken in het leven van anderen, daar ligt de essentie van de Warmste Week. Dit jaar komt de Warmste Week naar West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk. Een kans die je niet kan laten liggen! Zet jouw afdeling een actie op poten voor een goed doel? Registreer ze op www.dewarmsteweek.be en stel zo je kwb-afdeling in een positief daglicht.

Delen

 

Leuke zomeractiviteiten

In de zomermaanden zijn de meeste kwb-afdelingen met verlof. Toch merken we op dat heel wat afdelingen leuke zomeractiviteiten organiseren. Deed jullie kwb-afdeling deze zomer een leuke activiteit? Stuur ons een kort verslagje met foto door! Zo kunnen we hiermee uitpakken op onze sociale media en de activiteitenwebsite.

Delen

 

Help de lieve goede sint!

Met de actie ‘Ieder kind een sint’ willen kwb en haar partners ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint: de sint die krijgt en herverdeelt … het is eens iets anders! We zoeken afdelingen die dit initiatief willen opnemen in hun programma: je kan een inzamelmoment organiseren of een inzamelpunt inrichten. Het gaat om degelijk en duurzaam speelgoed, dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen. Het ingezamelde speelgoed wordt verdeeld onder diverse lokale Welzijnsschakels, plaatselijke OCMW’s, CAW’s en verschillende armoedeorganisaties in heel West-Vlaanderen.

Organiseer jij een moment met je afdeling? Laat het weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Programmatiedatum


Binnenkort start jouw afdeling met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. Wil je graag een helpende hand, of op een andere manier jullie programma samenstellen? Geef je programmatie- datum door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan komen wij indien mogelijk langs.

Delen

 

Data om te onthouden


In het najaar van 2019

  • 21/09 tot 20/10: Actie 30-30 (www.30-30.be)
  • 26/09: IKES infoavond in Roeselare
  • 02/10: Startmoment Welzijnszorg in Lichtervelde
  • 17/10: Nieuwe streekbijeenkomst in Brugge
  • 21/10 tot 06/12: Ieder kind een Sint
  • 06/11/2019: Bewegingsfestival te Varsenare

In 2020

  • 29/02 tot 08/03: Week van de vrijwilliger
  • 04/05 tot 11/05: Week van de tijd
  • 03/06/2020: Sportdag FALOS-SPORT+/OKRA-SPORT+

Delen

 

Twee geslaagde avonden in juni


Op vrijdag 7 juni ging Smaakmakers 2020 door. We mochten 120 kwb’ers verwelkomen. Tijdens het evenement konden jullie tal van organisaties en initiatieven leren kennen via de standenbeurs.
Daarna werd het nationaal aanbod voorgesteld, gevolgd door een stand-upcomedyshow van Han Solo. Afsluiten deden we met enkele werkwinkels, 

en natuurlijk een natje en een droogje aan de bar. 

Een week later, op donderdag 13 juni, zakten 115 mensen af naar Beselare voor de show van Lieve Blancquaert en Jef Van Hecken. Het werd een zeer interessante avond, waarin Lieve en Jef aan de hand van pakkende foto’s getuigden over de huidige situatie van de kledingarbeiders in de streek van Rana Plaza in Bangladesh.

Nog eens een dikke merci om allen aanwezig te zijn! Indien er opmerkingen zijn die we kunnen meenemen naar de toekomst, speel ze gerust door.

Hopelijk mogen we jullie volgend jaar terug verwelkomen!

Delen

 

Beweging.net en kwb zamelen kurken in


80% van de mensen is er zich niet van bewust dat kurk apart kan verzameld en gerecycleerd worden, en dus niet nodeloos in de vuilnisbak hoeft te belanden. Kurken worden ingezameld en gerecycleerd om te hergebruiken, voornamelijk als duurzaam isolatiemateriaal. De verwerking gebeurt via sociale tewerkstelling, dus dit project geeft op veel vlakken een win-win!

Wil je met jouw afdeling mee kurken inzamelen in je gemeente, of krijg je graag wat meer informatie? Contacteer Simen of Hannes.

Een reportage over het kurkenproject vind je op www.focus-wtv.be (zoek op ‘kurken’).

Delen

 

Kwb West-Vlaanderen op Facebook

Momenteel bestaan er drie kwb-Facebookpagina’s voor de provincie West-Vlaanderen. Om de communicatie via sociale media in de toekomst gestroomlijnder te laten verlopen, zullen we voortaan nog slechts via één pagina communiceren. De pagina’s kwb Roeselare Tielt Izegem en kwb West-Vlaanderen Zuid zullen op 1/03/2019 verdwijnen, en alle communicatie zal vanaf dan verlopen via de Facebookpagina kwb West-Vlaanderen. Die vind je op www.facebook.com/kwb.westvlaanderen.

Delen

 

Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Actie Rijbewijs!

Zoals jullie al wisten, wil kwb en zeker kwb West-Vlaanderen opnieuw ten volle inzetten op de actie Rijbewijs. We willen in West-Vlaanderen een tiental cursussen laten doorgaan voor het behalen van het verplichte attest dat je nodig hebt als begeleider. Kuurne, Torhout en Sijsele organiseren al deze avond… NU IS HET AAN JULLIE! Heb je als afdeling een geschiedenis op vlak van rijbewijs, heb je interesse in dit initiatief of zijn jullie actief dichtbij een middelbare school? Neem dan zeker contact op met Simen of Hannes en we kijken hoe we de cursus rijbewijs kunnen realiseren in jullie buurt, samen met jullie!

Delen

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok