Wil jij meebouwen aan de toekomst van kwb? Word lid van onze algemene vergadering!

Met 10.000 activiteiten, gerealiseerd door meer dan 5.000 vrijwilligers, zorgt kwb voor het sociale cement in de samenleving, bieden we mensen kansen op ontmoeting en sociaal contact, en geven we vorm aan een duurzame, solidaire, rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving.
Kwb vindt het cruciaal dat haar organisatie geleid wordt vanuit de ervaring van vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar kandidaten voor de algemene vergadering.

Ben je nog geen 65 jaar, en heb je zin om onze organisatie sterker te maken met je advies? Bekijk de volledige vacature.
Wil je ons ook helpen om de vacature verder te verspreiden via jullie krantje, folder, website of Facebook-pagina? Fijn! Hier vind je een gebruiksklare pdf.

Kom jij ook naar onze provinciale meeting?

Die vindt plaats op 20/02/2020 in Roeselare, met iedereen die erbij wil zijn! We snijden een onderwerp aan dat alle afdelingen aanbelangt: verzekeringen. Heb je hier vragen rond, of mis je nog info rond dit heikele thema, kom dan je licht opsteken! Inschrijven kan bij je ondersteuner of via dit formulier.
Om het 75-jarig bestaan van kwb te vieren, verwennen we iedere aanwezige met een drankje, hapje en leuk gadget!

Deel en volg ook ons Facebook-evenement!

BD myShopi neemt verspreiding Raak over

Sinds deze maand wordt Raak niet langer door Getax geleverd, maar neemt BD MyShopi de distributie voor zich. Dat houdt voor de pakketten enkele kleine wijzigingen in:

  • Als je zelf niet thuis bent, wordt er aangebeld bij je buren om te kijken of zij het pakket in ontvangst kunnen nemen. Als dit zo is, krijg jij hier een melding van in je brievenbus. Het is dus raadzaam je buren te verwittigen dat dit zou kunnen gebeuren.
  • Ook je buren niet aanwezig? Dan wordt je pakket in de dagen daarna een tweede keer bij je aangediend.

Opgelet! De leveringsvoorkeuren die je had opgegeven (bijvoorbeeld de levering onder de terrastafel zetten) gelden niet meer. De leverdata wijzigen niet: de pakketten worden geleverd tussen de 24e en de 28e van de maand.
Nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

75 jaar kwb: ontdek verhalen en foto's!

In 2020 blaast kwb 75 kaarsjes uit. Daarom zetten we op de kwb-site maandelijks een verhaal uit lang vervlogen of recenter tijden in de kijker. Je kan het tweede verhaal (van kwb Arendonk-centrum, uit Raak van juli 1993) nu lezen op onze website. Heb je zelf of met je afdeling een verhaal te vertellen? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Iedere vrijdag kan je ook een foto uit de oude doos bewonderen op onze Facebookpagina. Zelf foto’s die in aanmerking komen? Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Maak een eigen affiche en bouw mee aan de Solidariteitsmuur van Welzijnszorg

Welzijnszorg bestaat dit jaar 50 jaar. Onder de slogan ‘Samen solidair tegen armoede’ wil het een campagne voeren die niemand onberoerd laat, en daaraan wil kwb als campagnepartner graag meehelpen. Toon dat je solidair bent tegen armoede en maak samen met je kwb-afdeling of in je eentje een solidariteitsaffiche. Hoe? Download de handleiding en doe inspiratie op.

Op zaterdag 30 mei 2020 sluit Welzijnszorg het feestjaar af met een PICKNICK SOLIDAIR in Leuven. Daar worden alle affiches op een grote solidariteitsmuur geplakt. Je hebt het begrepen, jij en jouw affiche zijn onmisbaar die dag.

Promotiematerialen activiteitenaanbod 2020

Jullie activiteiten bij een breed publiek bekend maken, daar helpen wij je graag bij. Daarom vind je op de programmawebsite bij elke activiteit uit het programma-aanbod voor 2020 een icoon, een Facebook- en emailbanner, een modelpersbericht en bij sommige ook een filmpje dat we op aanvraag personaliseren met de gegevens van jullie activiteit. Handig, toch?

50 euro gratis drukwerk voor je afdeling!

Je hoorde het hopelijk al: net als vorig jaar bieden we ook dit jaar een online editor aan, waarmee je het hele jaar door op een professionele en gebruiks- vriendelijke manier promokrantjes, drieluikfolder en A5-flyers kan aanmaken. Zo kan je je kwb-afdeling nog beter in de schijnwerpers zetten!

Als duwtje in de rug om ermee aan de slag te gaan, geeft kwb je een cadeautje: bij de papieren nieuwsbrief kreeg je een waardebon van 50 euro.
Je kan de bon eenmalig gebruiken tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020. Je zorgt er dus best voor dat je bestelling minstens 50 euro bedraagt. Bovendien doe je er goed aan al je drukwerk samen te bestellen - zo spaar je een extra verzendkost uit!

Hoe gebruik je hem?

Na het afronden van je bestelling geef je in je winkelmandje de code in die je op je voucher vindt. Een grotere oplage besteld? Dan kan je het saldo vlot via online betaling afrekenen.

Op de programmasite vind je de link naar de online editor en de handleiding. Toch nog een vraag of probleempje? Je afdelingsondersteuner helpt je graag verder. Veel succes!