Startavond wordt Smaakmakers 2020

 

Op 7/6/2019 gaat Smaakmakers 2020 door te Lichtervelde. We zorgen dit jaar voor een pittige kruiding om jullie programma op smaak te brengen! Het wordt een avond waar beleving centraal staat, je nieuwe mensen zal ontmoeten, je aan de lijve zal ondervinden waar kwb voor staat en je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld … Met een standenmarkt, belevingstunnel, workshops en topshow kan je zeer veel inspiratie opdoen. Stand-upcomedian Han Solo zal ook aanwezig zijn. Kortom een avond die je niet mag missen!

We roepen nogmaals op om mooie foto’s van toffe activiteiten te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dan kan ieder- een genieten van jullie activiteit in onze belevingstunnel.

Hier vind je de officiële uitnodiging.

Delen

 

Data 2019 voor in je nieuwe agenda!

  • Startavond 2019 in Lichtervelde: 07/06/2019
  • Lieve Blanquaert in de spreekstoel, te Beselare: 13/06/2019
  • Ieder kind een Sint: 02/11/2019 – 04/12/2019

Delen

 

Beweging.net en kwb zamelen kurken in


80% van de mensen is er zich niet van bewust dat kurk apart kan verzameld en gerecycleerd worden, en dus niet nodeloos in de vuilnisbak hoeft te belanden. Kurken worden ingezameld en gerecycleerd om te hergebruiken, voornamelijk als duurzaam isolatiemateriaal. De verwerking gebeurt via sociale tewerkstelling, dus dit project geeft op veel vlakken een win-win!

Wil je met jouw afdeling mee kurken inzamelen in je gemeente, of krijg je graag wat meer informatie? Contacteer Simen of Hannes.

Een reportage over het kurkenproject vind je op www.focus-wtv.be (zoek op ‘kurken’).

Delen

 

Kwb West-Vlaanderen op Facebook

Momenteel bestaan er drie kwb-Facebookpagina’s voor de provincie West-Vlaanderen. Om de communicatie via sociale media in de toekomst gestroomlijnder te laten verlopen, zullen we voortaan nog slechts via één pagina communiceren. De pagina’s kwb Roeselare Tielt Izegem en kwb West-Vlaanderen Zuid zullen op 1/03/2019 verdwijnen, en alle communicatie zal vanaf dan verlopen via de Facebookpagina kwb West-Vlaanderen. Die vind je op www.facebook.com/kwb.westvlaanderen.

Delen

 

Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Actie Rijbewijs!

Zoals jullie al wisten, wil kwb en zeker kwb West-Vlaanderen opnieuw ten volle inzetten op de actie Rijbewijs. We willen in West-Vlaanderen een tiental cursussen laten doorgaan voor het behalen van het verplichte attest dat je nodig hebt als begeleider. Kuurne, Torhout en Sijsele organiseren al deze avond… NU IS HET AAN JULLIE! Heb je als afdeling een geschiedenis op vlak van rijbewijs, heb je interesse in dit initiatief of zijn jullie actief dichtbij een middelbare school? Neem dan zeker contact op met Simen of Hannes en we kijken hoe we de cursus rijbewijs kunnen realiseren in jullie buurt, samen met jullie!

Delen