Activiteit in de kijker!

Kwb Geluveld zorgt voor een sprankelende kerstperiode in hun gemeente!
Omdat er vanuit het bestuur van Zonnebeke geen kerstbomen of andere kerstdecoratie in het straatbeeld worden voorzien, nam kwb zelf initiatief. Op 15/11 sloegen ze met heel wat mensen de handen in elkaar voor een 35-tal kerstversieringen, die ze bij alle kwb’ers langs de hoofdweg plaatsten. Het was een gezellige variant op de activiteit ‘van pallet tot meubel’, met heel wat ambiance, lekker warme soep en een snack. Na jaren duisternis gaat Geluveld opnieuw een sprankelend eindejaar tegemoet!

Delen

 

Promotiematerialen activiteitenaanbod 2020

Jullie activiteiten bij een breed publiek bekend maken, daar helpen wij je graag bij. Daarom vind je op de programmawebsite bij elke activiteit uit het programma-aanbod voor 2020 een icoon, een Facebook- en emailbanner, een modelpersbericht en bij sommige ook een filmpje dat we op aanvraag personaliseren met de gegevens van jullie activiteit. Handig, toch?

Delen

 

50 euro gratis drukwerk voor je afdeling!

Je hoorde het hopelijk al: net als vorig jaar bieden we ook dit jaar een online editor aan, waarmee je het hele jaar door op een professionele en gebruiks- vriendelijke manier promokrantjes, drieluikfolder en A5-flyers kan aanmaken. Zo kan je je kwb-afdeling nog beter in de schijnwerpers zetten!

Als duwtje in de rug om ermee aan de slag te gaan, geeft kwb je een cadeautje: bij de papieren nieuwsbrief kreeg je een waardebon van 50 euro.
Je kan de bon eenmalig gebruiken tussen 1 januari 2020 en 31 december 2020. Je zorgt er dus best voor dat je bestelling minstens 50 euro bedraagt. Bovendien doe je er goed aan al je drukwerk samen te bestellen - zo spaar je een extra verzendkost uit!

Hoe gebruik je hem?
Na het afronden van je bestelling geef je in je winkelmandje de code in die je op je voucher vindt. Een grotere oplage besteld? Dan kan je het saldo vlot via online betaling afrekenen.

Op de programmasite vind je de link naar de online editor en de handleiding. Toch nog een vraag of probleempje? Je afdelingsondersteuner helpt je graag verder. Veel succes!

Delen

 

'Doos van Pandora' uitgebreid wegens succes!

Vanwege het grote aantal boekingen voor de De doos van Pandora zal er voor meer kisten worden gezorgd. Dit betekent dat er in de periodes die reeds volgeboekt waren enkele extra momenten vrijkomen. De aanvragen lopen echter vlot binnen, dus twijfel niet te lang en boek je dozen!

Delen

 

De Warmste Soirée voor #cleanekleren

Zondag 22 december organiseert Canvas voor De Warmste Week een muzikale avond in Ancienne Belgique. Voor de warmte zorgen de makers van de documentairereeks 'Paradise City'. Triggerfinger-drummer Mario Goossens verzamelt grote namen uit de Belgische muziekwereld op het podium. Onder meer Arno, Stijn Meuris, GEIKE, Frank Vander Linden en Jasper Steverlinck geven het beste van zichzelf voor het goede doel.
De opbrengst gaat naar de #cleanekleren-campagne van WSM. Koop snel je tickets!

Delen

 

Voordeliger naar musea met de museumpas!

De museumpas is ontroering, reflectie, ontzag, bewondering en verontwaardiging, maar ook:

  • onbeperkt 165 musea bezoeken
  • gratis toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea
  • gratis (of met korting) toegang tot tijdelijke tentoonstellingen
  • maandelijks museumnieuws in je mailbox

Je museumpas wordt geactiveerd bij je eerste bezoek, en is een jaar geldig. Als KWB-lid koop je de museumpas dankzij Pasar nu met 10% korting! Surf naar www.pasar.be/museumpas en gebruik de code MUSKWB.

Delen

 

Driekoningentocht: een vergeten stukje Brussel

Wandel op zondag 5 januari de Driekoningentocht, een gegidste tocht door de meest diverse en armste gemeente van het land: Sint-Joost-ten-Node. Tijdens de tocht hebben we oog voor sociale, culturele en interculturele initiatieven die aanwezig zijn in deze boeiende microkosmos. Je wordt getuige van hoe men in Sint-Joost omgaat met de rijkdom van een diverse samenleving en hoe de gemeenten de uitdagingen aanpakt die hiermee gepaard gaan.

Praktisch:

  • Zondag 5 januari 2020; vertrek naar keuze tussen 12u en 14u30 in de lokettenzaal van Brussel-Noord. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Aan het einde van de wandeling is er nog een warme drank en kramiekboterham voorzien in GC Ten Noey (Gemeentestraat 25).
  • Deelname kost 5 euro voor leden van kwb, Masereelfonds, Davidsfonds en Voem vzw; 7 euro voor anderen.
  • Inschrijven voor 22 december via www.kwb.be/driekoningentocht.

Delen

 

Nieuwe vlaggen en banners beschikbaar!

Is jullie oude kwb-vlag aan vernieuwing toe? En wil je kwb ook op een mooie manier in de kijker plaatsen met een gloednieuwe banner, die je makkelijk aan een dranghekken kan bevestigen?
Goed nieuws, want er is een nieuwe stock beschikbaar op de webshop. Voor een nieuwe vlag (150 cm x 100 cm) met kwb-logo betaal je 15 euro; een nieuwe banner (220 cm x 75 cm) in winddoorlatend mesh en voorzien van ringen (om de 30 cm) heb je voor 25 euro. Surf snel naar de webshop!

Delen

 

Korpus en verzekeringen

We krijgen regelmatig de vraag wanneer een activiteit in Korpus ingevoerd moet worden om in orde te zijn met de ledenverzekering. Het antwoord: zo snel mogelijk (zodra jullie jaarprogramma opgesteld is), en ten laatste drie dagen voor de activiteit plaatsvindt. Bij een ongeval wordt steeds gecontroleerd in Korpus of er wel degelijk een activiteit gepland stond in je afdeling. Opgelet: daarmee is de verzekering in orde voor kwb-leden, bij activiteiten die onder de polis vallen. Voor niet-leden en sportieve activiteiten moet je steeds een aparte éénmalige verzekering afsluiten.

Delen

 

Vernieuwing ledenbijdrage

Ook in 2020 blijft het lidgeld ongewijzigd: 30 euro voor een jaar, inclusief lidmaatschap voor je partner en/of inwonende kinderen. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, kan dit worden terug- gebracht naar 20 euro per jaar.

Afdelingen die nieuwe leden hebben ingeschreven tussen 16/08 en 15/09 hebben de lidkaart van 2019 voor deze leden eind september ontvangen. Omdat je bij deze leden nog moet informeren of ze hun lidmaatschap willen verlengen, ontvang je bij deze nieuwsbrief hun lidkaarten voor 2020 in een kleine bruine omslag. Alle informatie over de ledenbijdragevernieuwing vind je in de brochure. Je vindt ze op Issuu of op de website bij bestuursinfo onder ‘downloads’.

Delen

 

Oproep Music for Life

Mensen die zich belangeloos inzetten en zo het verschil maken in het leven van anderen, daar ligt de essentie van de Warmste Week. Dit jaar komt de Warmste Week naar West-Vlaanderen, meer bepaald Kortrijk. Een kans die je niet kan laten liggen! Zet jouw afdeling een actie op poten voor een goed doel? Registreer ze op www.dewarmsteweek.be en stel zo je kwb-afdeling in een positief daglicht.

Delen

 

Zet eens een fietsbieb of geefcafé op poten

Zoek je naar een leuke insteek om jongere en nieuwe mensen te bereiken? Het organiseren of samenwerken met een lokale fietsbieb of een geefcafé bieden hier zeker heel wat mogelijkheden.

In West-Vlaanderen zijn al heel wat fietsbiebs, maar we zitten met nog wat blinde vlekken. Ken je mensen die misschien geïnteresseerd zijn om mee te schrijven aan een van deze duurzame verhalen, geef dan gerust een seintje aan je afdelingsondersteuner.

Delen

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok