Na de ‘kwb 1000 verhalen’, nu de ‘kwb 1000 gesprekken’

De voorbije maanden riepen we jullie op om deel te nemen aan de ‘kwb 1000 verhalen’. Misschien ben jij een van de vele kwb’ers die zijn/haar verhaal voor ons neerschreef? Dan willen we je van harte bedanken hiervoor! Maar er is meer, en ook daar is jouw inbreng broodnodig.

Eind januari 2019 organiseren we in iedere provincie een gezellige happening, de ‘kwb 1000 gesprekken’, waar we jou graag op uitnodigen. Op de uitnodiging vind je alle praktische info.

Vergeet zeker niet in te schrijven als je komt! Hier vind je meer info.  

Delen

 

Fietsbieb: de geschikte manier om te netwerken!

We proberen het verhaal van de fietsbieb (zie ook Raak november) in heel Vlaanderen verder uit te bouwen. Heb je interesse om zo’n fietsbieb mee op te starten of wil je meer info rond dit gegeven? Dan mag je gerust contact opnemen met je ondersteuner. Indien je nog een mooie kinderfiets hebt staan, mag je dit ook gerust melden.

Als er al een fietsbieb is in je gemeente kan dit een perfect moment zijn om stil te staan bij de netwerking en mogelijke samenwerking met dit initiatief. Zij bereiken heel wat jongere mensen en hebben ook gemotiveerde vrijwilligers die misschien iets willen doen rond duurzaamheid of mobiliteit. Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

West-Vlaanderen gaat minimaal voor 8 avonden rijbewijs in 2019

Zoals je al wist, wil kwb West-Vlaanderen opnieuw volop gaan voor de vrije begeleiding. Als je jouw kind (of iemand anders) leert rijden via vrije begeleiding, dan moet je sinds kort verplicht een vorming volgen. Enkel begeleiders die een attest kunnen voorleggen dat bewijst dat ze een vormingsmoment hebben gevolgd, zullen op het voorlopig rijbewijs ingeschreven kunnen worden.

Kwb biedt dit verplicht vormingsmoment aan. Afdelingen Torhout, Kuurne en Sijsele hebben dit al in hun jaarprogramma opgenomen. Maar we willen in West-Vlaanderen nog meer vormingsmomenten laten plaatsvinden. Ben je ook geïnteresseerd? Ga dan naar deze site en geef je voorkeursdatum in!

Delen

 

Zet je afdeling in de kijker!

Hopelijk zijn jullie allemaal op de hoogte van dit mooie aanbod, want jullie eigen afdelingskrantje kan je vanaf nu aanmaken via de programmasite. Heb je hierbij vragen of heb je hulp nodig en vind je de filmpjes en handleidingen niet voldoende … Neem dan zeker contact op met je ondersteuner! Het is een mooi product en GRATIS product en kan voor je afdeling een MEERWAARDE betekenen. 

Check snel hier

Delen

 

Help de Sint met onze actie ‘Ieder kind, een Sint’

Organiseren jullie zelf geen inzamelmoment ‘Ieder kind een Sint’, maar willen jullie de Sint toch helpen? Kijk dan zeker eens op de site en flyer of er een inzamelplaats is in je buurt. Kijk op je zolder, speelkamer en breng al het speelgoed dat je niet meer nodig hebt maar wel nog bruikbaar is binnen in één van de inzamelplaatsen en -momenten. Daarmee doe je de Sint en veel kindjes een groot plezier! 

Meer info bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Kwb gaat voor een duurzame buurt!

Ben je geïnteresseerd in het verhaal van de fietsbieb, upcycleworkshop, repaircafé en/of geefcafé geef ons dan zeker een seintje en we kijken hoe we samen zo’n project kunnen realiseren bij jou in de buurt! Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delen

 

Programmaties!

Bij een groot deel van de afdelingen werd al geprogrammeerd, maar een aantal van jullie komt nog samen om zijn komend programma samen te boksen. Gelieve de datum te bezorgen zodat je afdelingsondersteuner aanwezig kan zijn voor de nodige ondersteuning en of praktische tips. Indien jullie programma al grotendeels op punt staan mag je gerust jullie jaarprogramma bezorgen zodat we alles kunnen opvolgen en jullie de steun kunnen bieden waar nodig!

Tips: 

  • Vraag alles tijdig aan via de programmasite.
  • Voor de activiteiten waar een opleiding is voorzien is het aangewezen aan te duiden op de programmasite dat jullie interesse hebben in deze activiteit. Dan worden jullie op de hoogte gebracht waar en wanneer de opleiding zal doorgaan!
  • Geef alles in op Korpus  en stuur jullie programma door naar jullie ondersteuner!

Delen

 

Lidkaarten 2019

Bij de papieren nieuwsbrief zaten de lidkaarten voor 2019. Je kunt dus vanaf nu bij je leden langsgaan om hun lidmaatschap te vernieuwen. Op deze site vind je onder ‘bestuursinfo’ een handige brochure over de bijdragevernieuwing, met alle praktische info, data en tips. Hier  vind je ook een doorbladerbare versie. 

Delen

 

De actie Rijbewijs

Na een aantal jaren van stilte rond de opleiding rijbewijs willen we van deze activiteit opnieuw een topper maken! Deze activiteit is een meerwaarde voor elke afdeling en is de perfecte inrijpoort om een jonger doelpubliek te bereiken. Daarom willen we hierop extra inzetten. Ben je geïnteresseerd of bereid deze activiteit te organiseren? Geef gerust een seintje aan je ondersteuner en we kijken hoe we deze activiteit in jouw buurt mee vorm kunnen geven en omvormen tot een succes!

Delen

 

Zet het in je agenda!

- Je las het al in het juninummer van Raak: op zaterdag 27 oktober wordt de Park- en Bosloop georganiseerd in Westerlo. De vernieuwde formule zal jong en oud doen bewegen. Meer info volgt.

  • Provinciale meeting op 30/01/2019
  • 17 maart nationale wandeldag in groot Zwevegem
  • Meibedevaart op 10/05/2019
  • Kwb Startavond op 07/06/2019

Delen

 

Programmeer met een frisse blik

Hoe pak je dit jaar het programmatiemoment in je afdeling aan? Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak er een open moment van en nodig nieuwe mensen uit. Je meest enthousiaste kleindochter Lies, leerkracht Dieter van het 4e leerjaar of jeugdraadvoorzitter Jamal zitten zeker met een leuk idee voor je kwb in hun hoofd. Zorg dat ze erbij zijn! 

Contacteer ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ze helpen je graag verder richting een sterke programmatie.

Delen

 

Provinciale meeting ‘Doe duurzaam’

De provinciale meeting zit erop. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Barbara van Netwerk Bewust Verbruiken heeft verteld hoe we duurzamer kunnen leven. Nu is het aan jou. Ga met je kwb-afdeling zelf aan de slag. Organiseer een geef- of repaircafé of hou een infoavond over een groepsaankoop zonnepanelen en zonneboiler. Of doe nog iets anders in het teken van duurzaamheid.

Wil je graag de presentatie van Barbara ontvangen of wens je meer info over een van de bovenstaande initiatieven? Geef een seintje aan afdelingsondersteuner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank je wel voor je aanwezigheid en tot volgend jaar!

 

Delen

 

Nog lang niet opgebrand!

Dat de Kortrijkse kwb-afdelingen nog niet te kampen hebben met een burn-out bewezen ze door samen een infoavond over dit fenomeen te organiseren. Kwb Heule Watermolen, kwb Kuurne en Kortrijk St-Jan hebben al enkele jaren de gewoonte om rond een aantal activiteiten de handen in elkaar te slaan en niet zonder succes. Zo bleek ook nu bij de infoavond over burn-out. Meer dan 40 aanwezigen luisterden allemaal gedurende 1,5 uur geboeid. Ook de interactie nadien met vele vragen en kritische meningen werd gesmaakt door lesgeefster Annelies en de deelnemers. Kortom: een voorbeeld van samenwerking met een meer dan geslaagde activiteit als resultaat!

Delen