Doe iets nieuws in je afdeling en krijg 100 euro ondersteuning


Al voor de tweede maal stelt kwb Vlaams Brabant & Brussel een projectenpot ter beschikking voor de Vlaams-Brabantse en Brusselse afdelingen. Hiermee kan je vernieuwende initiatieven in je afdeling een duwtje in de rug geven. De winnende initiatieven krijgen elk 100 euro.

Voorwaarden voor deelname:

 • Een kwb-afdeling van Vlaams Brabant & Brussel zijn.
 • Elke afdeling mag maximum één voorstel (per jaar) indienen.
 • Het initiatief moet aan volgende voorwaarden voldoen:
  - De activiteit is vernieuwend voor de afdeling en gezinsgericht.
  - Het doel is het bereiken van nieuwe mensen, of de activiteit maakt een wezenlijk verschil voor de mensen in een buurt/wijk/gemeente.
  - De activiteit moet een open karakter hebben.
  - De activiteit houdt een zeker financieel risico in (de kostendekking is niet gegarandeerd).
  - De activiteit ging of gaat door tussen 1 november 2018 en 1 november 2019.  

Je vindt het aanvraagdocument bij de digitale nieuwsbrief. Deadline voor indienen is 1 november 2019; de winnaars worden aangeduid op de beleidsploeg van 25 november 2019.

Delen

Vormingsmomenten voor rijbewijsbegeleiders

Om als begeleider van een kandidaat-bestuurder vermeld te worden op een voorlopig rijbewijs moet je sinds oktober 2017 een attest kunnen voorleggen. Om dat te verkrijgen, moet je als begeleider een vormingsmoment volgen. In een stappenplan worden de juiste technieken, methodieken en vaardigheden om iemand te leren rijden aangeleerd.

Kwb biedt zo’n vormingsmomenten aan. Verschillende afdelingen in de provincie zetten dit ondertussen in hun programma, of organiseerden het al. 

Omdat er echter altijd nog meer cursussen kunnen doorgaan, en de vormingen die in 2018 doorgingen allemaal in sneltempo volzet waren, zijn we op zoek naar afdelingen die bereid zijn om dit jaar een vormingsmoment aan te bieden. Neem voor meer informatie hierover gerust contact op met je ondersteuner.

Delen

 

Pixel Team kwb


Gezocht: fotografen die een sociaal initiatief in Brussel willen coveren. De kwb-groep Pixel Team doet aan ‘sociale fotografie’. Ondertussen is er uitwisseling en helpen de deelnemers elkaar het beste uit hun camera te halen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Startdag – Save the date

De startdag zal doorgaan op donderdag 16 mei in zaal Nova te Machelen. Kan je de datum al melden aan de andere bestuursleden!

Delen

 

Inleefweken

Mensen in een sterke maatschappelijke positie kunnen zich (bijna) niet voorstellen wat een leven in armoede betekent. Durf je stil te staan bij het thema armoede door je een week lang in te leven? Ga jij de uitdaging aan om één week rond te komen met een budget van 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind? 

Interesse? Neem contact op met je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Afdelingsondersteuners

De laatste jaren waren er wel wat veranderingen in onze provincie. Dit zowel wat betreft verloop van ondersteuners als verdeling van onze provincie en/of regio/streek waar een afdeling toe behoort. Voor sommige afdelingen blijkt het daarom niet meer zo duidelijk te zijn wie hun afdelingsondersteuner is, daarom dit kort overzicht :

 • De Brusselse afdelingen kunnen bij Pol terecht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gsm: 0479/33.97.77.
 • Kurt doet de regio Vlaams-Brabant Oost ofwel de streken Centrum Brabant, Haacht, Hageland, Leuven, Melsbroek, Zemst-Weerde contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  gsm 0496/56.73.93.
 • Anja neemt Vlaams-Brabant West voor haar rekening. Dit zijn de streken Affligem-Liedekerke, Asse-Merchtem-Dilbeek, Grimbergen, Humbeek, Vilvoorde, Gooik, Halle, Londerzeel, Ternat. Contactgegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gsm 0474/33.84.48

De afdelingsondersteuner kan je afdeling op verschillende manieren ondersteunen. Enkele van onze opdrachten: het bestuur ondersteunen, helpen bij de verjonging van het bestuur of de ledengroep, het organiseren en/of ondersteunen van uitbreekactiviteiten. Hij/zij ondersteunt ook de afdeling bij het werken rond maatschappelijke thema’s, zorgt voor vorming, … .

Kortom je eerste aanspreekpunt indien je met een vraag/uitdaging zit.

Delen

Uitleenproject

Zoekt je afdeling naar een leuke toets om een bestaande activiteit meer gezinsvriendelijk te maken of ben je op zoek naar leuke ideeën om een gezinsactiviteit te organiseren? Wel dan kan je bij kwb Vlaams-Brabant en Brussel voor jouw afdeling enkele leuke materialen uitlenen. Vanaf nu kan je GRATIS een beroep doen op je ondersteuner en enkele badminton- en boogschietsets om je activiteiten meer omkadering te geven. Neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0496/56.73.93) om de materialen te bespreken.

Delen

 

K-zorg

Ben je op zoek naar een zinvol engagement? Wil je zelf verder geïnspireerd blijven werken in de kwb-context? Dan is de K-zorg van kwb iets voor jou. We zoeken nog iemand die onze groep wil komen vervoegen! We komen een 4-tal keer per jaar samen en geven dan een inhoudelijke invulling voor bovenlokale inspiratie-initiatieven. Wie hier graag meer over wil weten kan een seintje geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Facebook en website

De Brusselse afdelingen werken samen aan hun communicatie. Zo is er o.a. een Facebookpagina, waar de afdelingen hun berichten kunnen opzetten! (Facebook: ‘kwb in brussel’)

Je kan ook altijd te rade gaan op de provinciale kwb-website voor nieuws uit onze provincie! 

Delen