De streekbijeenkomsten van oktober 2019

Hieronder vind je de data en locaties van de jaarlijkse streekbijeenkomsten van oktober. De officiële uitnodiging met alle praktische info en de agenda volgt in de tweede helft van september.

Regio Gent-Eeklo

 • Streek Meetjesland en Kanaalzone: 10/10/2019 om 20u in het parochiaal centrum van Ertvelde (Lindenlaan 33)
 • Streek Gent-Leie-Schelde en Bloemenland: 17/10/2019 om 20u in parochiecentrum Sint-Eligius (St.-Eligiusstraat 36, Gentbrugge)

Regio Zuid-Oost-Vlaanderen

 • 9/10/2019 om 20u in het Patronaat (Patronaatstraat 9, Mere)

Regio Waas en Dender

 • Streek Scheldeland-West en Lokeren: 17/10/2019 om 20u in Parochiezaal Heirbrug (Veerstraat 12, Lokeren)
 • Streek Scheldeland-Oost: 21/10/2019 om 20u in het Gildenhuis (Otterstraat 124, Sint-Gillis-Dendermonde)
 • Streek Waterkant en Beveren: 22/10/2019 om 20u in de voetbalkantine van kwb Elversele (Meersstraat)
 • Streek Sint-Niklaas: 23/10/2019 om 20u in Huis De Meerleer (Hofstraat, Sint-Niklaas)

Delen

 

Programmatie, lees ook de kleine lettertjes!

Elke afdeling heeft einde mei de programmabrochure en de activiteitenmap 2020 ontvangen. Lees goed de info en uitleg bij de activiteit van jullie keuze, en bezoek zeker ook de programmasite! 

Op Smaakmakers 2020 werden nog een aantal aandachtspunten toegelicht, enkele ervan vind je hieronder.

 • De activiteiten voor 2020 kunnen worden aangevraagd vanaf 7 juni. De nationale administratie brengt de aanvraag in orde in twee stappen: je ontvangt eerst, vrij snel, een ontvangstantwoord. Daarna brengt de dispatching jouw reservering in orde, en krijg je opnieuw een bevestiging.
 • Je boekt een activiteit steeds via de programmasite.
 • Het blijft noodzakelijk om jullie activiteiten in Korpus te plaatsen, zeker om in orde te zijn met de verzekering.
 • ‘Op weg naar inspiratie’ is niet alleen een stille tocht, maar ook een wandelactiviteit, die wat betreft verzekering deel uitmaakt van de drie toegelaten wandelingen.
 • Het bezoek aan Charleroi bestaat uit een combinatie van wandelen (6 à 8 kilometer) en busvervoer. Een eigen bus is aangewezen om de verplaatsingen binnen de regio vlot te laten verlopen.

Delen

 

Initiatie krachtbal

Krachtbal is geen nieuwe, maar wel een niet zo bekende en ruim verspreide sport. Daar wil 

kwb Oost-Vlaanderen iets aan doen, want krachtbal beoefenen is zeer gemakkelijk en bovendien geschikt voor iedereen en elke leeftijd. Er bestaan ook leuke, recreatieve varianten: minikrachtbal en krachtvolley. Krachtvolley leent zich ook uitstekend voor een gezellig buurt- of wijktornooi! Geïnteresseerd, en wil je meer info ? Dat kan, want wij bieden graag een initiatiemoment aan in 2020 met een deskundige begeleider en tegen een interessante promotieprijs. Om een moment aan te vragen, neem je contact op met je afdelingsondersteuner.

Delen

 

Nieuw bij kwb Oost-Vlaanderen: project Autodelen

Tien jaar geleden had autodelen nog een hoog geitenwollensokkengehalte, maar intussen maakt het deel uit van een grotere maatschappelijke trend, ook in de kleinere en landelijke gemeentes. Autodelen heeft niets dan voordelen.  Onlangs, op Smaakmakers 2020, bezochten heel wat deelnemers de stand van Autodelen en maakten ze kennis met het project. 

Maar je kan als afdeling nog veel meer toelichting krijgen, want wij bieden graag vijf volledig gratis infoavonden aan (in november en december 2019), in samenwerking met het Vlaams Netwerk Autodelen. Aanvragen doe je simpelweg via je afdelingsondersteuner, en een boeiende avond is gegarandeerd. Wie durft de uitdaging aan?   

Delen

 

Kwb in Visie

Visie is onlangs opgesmukt en heeft een aantal wijzigingen ondergaan, maar lokale afdelingen kunnen hun berichten en/of aankondigingen nog steeds kwijt op de regionale bladzijden, al is de voorziene ruimte is wel wat beperkter geworden. Jullie kunnen je activiteiten bezorgen aan:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor de regio Gent-Eeklo,
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor de regio Waas en Dender,
 • en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de regio Zuid-Oost-Vlaanderen.

Delen

 

Smaakmakers is voorbij … hoe moet het nu verder?

Als je deze tekst leest, is Smaakmakers net achter de rug. Je kon er uitgebreid kennismaken met het nieuwe nationale en provinciale aanbod voor 2020,

maar … hoe moet het nu verder? We geven je graag een aantal tips:

 • Jullie plaatselijk programmatiemoment staat wellicht gepland voor binnenkort. Zoals steeds kan je een beroep op je afdelingsondersteuner voor de inhoudelijke en praktische toelichting rond de activiteiten en deskundige begeleiding. Laat Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dus zeker weten wanneer jullie programmatie plaatsvindt.
 • Zorg voor de tijdige verspreiding van de programmabrochure en activiteitenmap, zodat ook de andere bestuursleden zich kunnen voorbereiden op het planningsmoment.
 • Trek voldoende tijd uit om de provinciale projecten autodelen en krachtbal te bespreken. Je afdelingsondersteuner geeft je er met plezier meer informatie over.
 • Neem eveneens ruim de tijd voor het volledige planningsmoment en het opstellen van het nieuwe programma; jullie aanbod voor 2020 zal er des te rijker en kwaliteitsvoller van worden!
 • En tot slot: vergeet niet om het afdelingsprogramma tijdig in Korpus te plaatsen.

Delen

 

De strijd tegen zwerfafval: kwb Oost-Vlaanderen gaat er helemaal voor!

De beleidsgroep van Oost-Vlaanderen heeft beslist om van de strijd tegen zwerfafval een heuse provinciale actie te maken. De actie zal bestaan uit diverse modellen. Als eerste stap wordt aan elk stadsbestuur of gemeentebestuur binnenkort een brief bezorgd met de vraag om van die strijd tegen zwerfafval ook een plaatselijke beleidsprioriteit te maken. Je vindt hier  ter info alvast een kopie van dit schrijven. De andere modellen en de verdere stappen van de actie tegen zwerfafval worden uit de doeken gedaan op de streekbijeenkomsten van oktober. Indien je meer info of toelichting wenst, neem dan gerust contact op met jouw afdelingsondersteuner!

Delen