Kwb in beweging 

Een greep uit de komende activiteiten van onze sportwerkingen. Meer info en contactgegevens vind je terug op onze sportieve site www.falos.be.

5/08: 27ste Kattenbosserjogging in Lommel Kattenbos 

 • 18u30: snoepjesrace (0-6 jaar)
 • 18u45: 800 meter kinderloop (6-12 jaar)
 • 19u: 3 km - 6 km - 9 km -12 km 

7/09: 35ste Natuurloop in Heusden-Centrum 

 • 14u30: kinderloop
 • 15u: 4,5 km - 9 km 

8/09/2019: Steengoeie Wandeling in Elen (provinciale wandeldag!) 

 • Van 8u-15u
 • Wandelingen: 4,5 km - 8 km - 13 km - 20 km

Delen

 

Activiteitenaanbod 

De voorbije en komende weken worden er heel wat kwb-programma’s klaargestoomd. Enkele tips:

Website en afdelingsactiviteiten

 • Op programma.kwbeensgezind.be kan je alle gegevens terugvinden over onze activiteiten voor 2020. Dit is ook de plaats om lesgevers en materialen te reserveren. Op deze site kan je vanaf nu ook vernieuwende en inspirerende activiteiten van andere kwb-groepen terugvinden.

Poll

 • Benieuwd wat je leden en buren vinden van je programma (in wording)? Zet in enkele minuten tijd een digitale poll op poten en ontdek welke activiteiten scoren. Maak je eigen poll aan op programma.kwbeensgezind.be.

Opleidingen

 • Rond de activiteiten ‘Koken is kinderspel’ en ‘Koken met topbieren’ organiseren we de komende maanden opleidingsmomenten. Organiseert jouw afdeling een van deze activiteiten (of wil je er graag meer over weten)? Schrijf je in via programma.kwbeensgezind.be. 

Delen

 

Nationale wandeldag op zondag 15 maart 

In 2020 zal de nationale wandeldag van kwb plaatsvinden in onze bruisende provincie, op zondag 15 maart 2020. De organisatie is in handen van kwb Koersel. Hou deze datum alvast vrij in je kwb-agenda voor een heerlijke (gezins)dag in en rond Koersel. 

Delen

 

Raak op vakantie 

In juli en augustus verschijnt er geen editie van Raak. Wacht dus niet tevergeefs op een pakket indien je zelf nog plaatselijk nieuws aan je leden wilt bezorgen. 

Delen

 

Smaakmakers 

Maar liefst 51 kwb-afdelingen en meer dan 200 deelnemers maakten vorige maand van onze Smaakmakers (het vroegere startfeest) een bruisende avond. Via deze weg willen we iedere 

kwb-groep die aanwezig was én alle helpers van de avond enorm bedanken. Op onze Facebook-pagina www.facebook.com/kwblimburg kan je een stapel foto’s terugvinden. 

Ook in 2020 willen we een bruisende Smaakmakers op poten zetten. Alle suggesties en mogelijke locaties zijn meer dan welkom. Je kan deze doorgeven aan je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Samenwerken aan een nieuw jaarprogramma

Over enkele dagen, weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. Wil je graag een helpende hand voor de voor-stelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een andere aanpak om jullie programmatie te organiseren?

Geef je programmatiedatum en locatie door aan je afdelingsondersteuner, en laat weten of je graag hulp krijgt.

Delen

 

Jouw activiteit in Raak?

Ook jouw unieke activiteiten verdienen een plek in Raak. Bezorg je afdelingsondersteuner een leuke foto met een kort verslagje.

Delen

 

Promotie van je activiteiten

 • Op zoek naar tips om je activiteit te promoten? Neem eens een kijkje op deze site.
 • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Neem dan hier eens een kijkje.

Delen

 

Aan de slag met GDPR

(de nieuwe privacywet) 

Niet alleen grote bedrijven vallen onder deze nieuwe wetgeving rond privacy, ook vrijwilligersorganisaties, zoals jouw kwb-afdeling, vallen onder deze nieuwe regels. De brochure ‘GDPR in je kwb-afdeling’ is ondertussen aangekomen in je afdeling. Ook hier  vind je alle nuttige info terug. 

Zit je nog met een vraag of ben je op zoek naar een helpende hand? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en samen zorgen we ervoor dat ook jouw afdeling in orde is.

Delen

 

Vormingsmomenten vrije begeleiding in Limburg 

Sinds oktober 2017 moeten vrije begeleiders een vormingsmoment volgen vooraleer ze als begeleider aan de slag kunnen. Kwb biedt die vormingsmomenten aan. Ook jouw afdeling heeft de kans om deze vorming te organiseren, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. 

Wist je trouwens dat iedere Limburgse kwb-afdeling die dit reeds organiseerde spreekt van een succes. 

Interesse om deze activiteit in jouw afdeling of gemeente te organiseren? 

Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen ook in jouw afdeling een succes van.

Delen