Bestuurshappening 2019: Mee bouwen aan kwb, dat doe je op de ‘kwb 1000 gesprekken’ te Opglabbeek.

Het nieuwe jaar wordt er eentje om van te smullen. In deze eerste maand van het jaar nodigen we jou en je afdeling uit op een unieke happening. We voegen de streekvergaderingen van januari én onze jaarlijkse bestuurshappening voor één keertje samen om je te trakteren op een bijzondere nieuwjaarsreceptie van kwb.  Deze feestelijke happening staat in het teken van ‘kwb 1000’ en je krijgt er de kans om mee te schrijven aan ons kwb-verhaal van morgen. Zijn er leden van jullie afdeling die deelnamen aan de ‘kwb 1000 verhalen’? Vraag ze gerust mee!

Vergeet niet in te schrijven als je komt, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van de naam van je afdeling, de personen die komen + kwb 1000 gesprek Opglabbeek.

Waar & wanneer 

 • Dinsdag 29 januari 2019 
 • G.C. Den Ichter - Kapelstraat 16, Opglabbeek/Oudsbergen
 • Deuren open vanaf 19u30, starten doen we om 20u. 

Meer info via je afdelingsondersteuner of via deze siteHier vind je de uitnodiging.

Delen

 

Kwb in beweging

Een nieuw jaar = een nieuwe reeks leuke wandel- en jogginguitstappen. Meer info en contactgegevens vind je terug op www.falos.be.

6/01/2019: Klotsenbossentocht in Lommel Barrier

 • Parochiezaal Lommel Barrier (Luikersteenweg 243) 
 • Van 9u-15u
 • Wandelingen: 5km - 9km - 13km

06/01/2019: de vijfde teutenbosloop Boseind  

 • Voetbalterrein SV Herkol, Herent, Pelt (Neerpelt)
 • 1 km (jeugd tot 12 jaar, start om 10u)
 • 3-6-9-12 km (vanaf 12 jaar, start om 10u)
 • Parcours: afwisselend parcours, door bos en veld
 • Deelnameprijs: 2 euro

27/01/2019: Demerwandeling in Rooierheide Diepenbeek 

 • OC Rooierheide (Rooierheidestraat 99)
 • Van 8u30-15u
 • Wandelingen: 4km - 7km - 13km - 20km

Delen

 

Oproep jaarprogramma

Werkt je afdeling in de periode van een schooljaar, een kalenderjaar of kies je voor nog een andere manier van werken? Welke optie voor je afdeling ook het beste uitkomt, we willen je graag vragen om je activiteiten in Korpus in te geven en je jaarprogramma nog een keer door te sturen naar je afdelingsondersteuner. Dank je wel!

Delen

 

Promotie van je activiteiten

 • Op zoek naar tips om je activiteit te promoten? Neem eens een kijkje op deze site.
 • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Neem dan hier eens een kijkje.

Delen

 

Twee vroege uitnodigingen

Ook vanuit kwb Limburg zijn we volop bezig met de uitwerking van een fris en fruitig jaarprogramma. Zo organiseren we in 2019 een erg bijzondere editie van onze kwb bestuurshappening. Deze zal plaatsvinden op dinsdagavond 29 januari.

Een nieuwe editie van het gesmaakte startfeest zal doorgaan op vrijdagavond 17 mei

Noteer deze datums alvast in je agenda (want deze samenkomsten wil je niet missen).

Delen

 

Aan de slag met GDPR

(de nieuwe privacywet) 

Niet alleen grote bedrijven vallen onder deze nieuwe wetgeving rond privacy, ook vrijwilligersorganisaties, zoals jouw kwb-afdeling, vallen onder deze nieuwe regels. De brochure ‘GDPR in je kwb-afdeling’ is ondertussen aangekomen in je afdeling. Ook hier  vind je alle nuttige info terug. 

Zit je nog met een vraag of ben je op zoek naar een helpende hand? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en samen zorgen we ervoor dat ook jouw afdeling in orde is.

Delen

 

Vormingsmomenten vrije begeleiding in Limburg 

Sinds oktober 2017 moeten vrije begeleiders een vormingsmoment volgen vooraleer ze als begeleider aan de slag kunnen. Kwb biedt die vormingsmomenten aan. Ook jouw afdeling heeft de kans om deze vorming te organiseren, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. 

Wist je trouwens dat iedere Limburgse kwb-afdeling die dit reeds organiseerde spreekt van een succes. 

Interesse om deze activiteit in jouw afdeling of gemeente te organiseren? 

Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen ook in jouw afdeling een succes van.

Delen

 

Samen-werken aan een nieuw jaarprogramma

Het lijkt misschien nog veraf, maar over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Je afdelingsondersteuner en de kwb’ers van het algemeen secretariaat willen je bestuur graag meehelpen bij de uitwerking hiervan. Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een nieuwe aanpak om de programmatie te organiseren? Geef je datum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en samen maken we er een geslaagd programmatiemoment van.

Delen