Volg een opleiding!

In de workshop Koken is kinderspel gaan de deelnemers samen met hun (klein)kinderen aan de slag in de keuken, met gerechten die geschikt zijn voor kinderen. De deelnemers leren hoe enkele gerechten bereid worden en hoe dit veilig kan verlopen. Er is aandacht voor de materialen die gebruikt worden, de ingrediënten en vooral het bereiden van drie tot vijf gerechten. Op 24 oktober voorzien wij een opleiding zodat je deze activiteit vol zelfvertrouwen kan begeleiden in je eigen afdeling. De opleiding gaat door in Ontmoetingscentrum Sint-Baaf (Padbroekweg 1, Heusden-Zolder). Inschrijven doe je via je afdelingsondersteuner of Korpus.

Wegens succes verlengd: Koken met topbieren. Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats veroverd in de gastronomie. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse, creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten geserveerd als alternatief voor de klassieke wijn. De intrede van gespecialiseerde biersommeliers en een aparte bierkaart in restaurants zijn daarvan het bewijs.

Heeft je kwb-afdeling een vaste kookclub, of ken je enkele hobbykoks die je wil samenbrengen? Kwb en Palm ontwikkelden speciaal voor hen deze straffe culinaire ervaring. Tijdens deze workshop maak je kennis met de eindeloze culinaire mogelijkheden van bier, onder begeleiding van je eigen kok. Je gaat aan de slag met negen gerechten waarin de speciaalbieren van brouwerij Palm worden verwerkt. De opleiding gaat door bij Brouwerij Rodenbach te Roeselare op 19/10 en 09/11. Inschrijven kan je hier.

Delen

 

Provinciale wandeldag

Momenteel legt KWB-Elen de laatste hand aan een steengoede editie van de provinciale wandeldag. Kom op zondag 8 september genieten van een mooie wandeling langs de Maas en zijn uiterwaarden. Maak kennis met de Maasverbredingswerken en het nieuwe natuurgebied dat in volle ontwikkeling is. Misschien spot je er wel een ooievaar, bever of boomkikker. 

Praktisch: zondag 8/09/2019 vertrek aan OC Helliniplein (Mortelveldstraat 1), tussen 8u en 15u.
Afstanden: 4,5 km (toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens) - 8 km - 13 km - 20 km.


Criteriumjoggings

 • Zaterdag 7/09/2019: 35ste Natuurloop kwb Heusden-Centrum.
  Locatie: Kuipershof (G. Gezellelaan 13). Start kinderloop om 14u30; start 4,5 km en 9 km om 15u.
 • Zondag 29/09/2019: 25ste Bosloop Oudsbergen.
  Locatie: (bivakplaats) Kimpenhof (Laerstraat 3). Start 1 km om 10u; start 9 km en 12 km om 10u15; start 3 km en 6 km om 10u18.

Delen

 

Streekbijeenkomsten

In januari sloegen we de streekbijeenkomsten eenmalig over voor het meer dan geslaagde event ‘kwb 1000 gesprekken’, maar we gooien goede tradities niet zo vlug overboord. Dit najaar zijn er dus weer de befaamde streekvergaderingen. Iedereen welkom! Kan je niet aanwezig zijn in je eigen streek, kom dan gerust naar een ander moment.

 • Streek Zuid Limburg: 23/09/2019 om 19u30 in Pabilo (Jazz-Bilzenplein, Bilzen)
 • Streek Midden Limburg: 17/10/2019 om 19u30 in Ontmoetingscentrum Rooierheide (Rooierheide- straat 100, Diepenbeek)
 • Streek West Limburg: 22/10/2019 om 19u30 in de kleine feestzaal van De Kring (Guido Gezellelaan 13, Heusden-Zolder)
 • Regio Noord Limburg: 16/10/2019 om 19u30 in Den Tichel (Sint-Trudostraat 76, Peer (Wijchmaal))
 • Regio’s Oost Limburg en Lommel: deze data en locaties zijn nog niet gekend. We brengen jullie op de hoogte zodra we meer weten.

Delen

 

Activiteitenaanbod 

De voorbije en komende weken worden er heel wat kwb-programma’s klaargestoomd. Enkele tips:

Website en afdelingsactiviteiten

 • Op programma.kwbeensgezind.be kan je alle gegevens terugvinden over onze activiteiten voor 2020. Dit is ook de plaats om lesgevers en materialen te reserveren. Op deze site kan je vanaf nu ook vernieuwende en inspirerende activiteiten van andere kwb-groepen terugvinden.

Poll

 • Benieuwd wat je leden en buren vinden van je programma (in wording)? Zet in enkele minuten tijd een digitale poll op poten en ontdek welke activiteiten scoren. Maak je eigen poll aan op programma.kwbeensgezind.be.

Opleidingen

 • Rond de activiteiten ‘Koken is kinderspel’ en ‘Koken met topbieren’ organiseren we de komende maanden opleidingsmomenten. Organiseert jouw afdeling een van deze activiteiten (of wil je er graag meer over weten)? Schrijf je in via programma.kwbeensgezind.be. 

Delen

 

Nationale wandeldag op zondag 15 maart 

In 2020 zal de nationale wandeldag van kwb plaatsvinden in onze bruisende provincie, op zondag 15 maart 2020. De organisatie is in handen van kwb Koersel. Hou deze datum alvast vrij in je kwb-agenda voor een heerlijke (gezins)dag in en rond Koersel. 

Delen

 

Raak op vakantie 

In juli en augustus verschijnt er geen editie van Raak. Wacht dus niet tevergeefs op een pakket indien je zelf nog plaatselijk nieuws aan je leden wilt bezorgen. 

Delen

 

Smaakmakers 

Maar liefst 51 kwb-afdelingen en meer dan 200 deelnemers maakten vorige maand van onze Smaakmakers (het vroegere startfeest) een bruisende avond. Via deze weg willen we iedere 

kwb-groep die aanwezig was én alle helpers van de avond enorm bedanken. Op onze Facebook-pagina www.facebook.com/kwblimburg kan je een stapel foto’s terugvinden. 

Ook in 2020 willen we een bruisende Smaakmakers op poten zetten. Alle suggesties en mogelijke locaties zijn meer dan welkom. Je kan deze doorgeven aan je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Samenwerken aan een nieuw jaarprogramma

Over enkele dagen, weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. Wil je graag een helpende hand voor de voor-stelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een andere aanpak om jullie programmatie te organiseren?

Geef je programmatiedatum en locatie door aan je afdelingsondersteuner, en laat weten of je graag hulp krijgt.

Delen

 

Jouw activiteit in Raak?

Ook jouw unieke activiteiten verdienen een plek in Raak. Bezorg je afdelingsondersteuner een leuke foto met een kort verslagje.

Delen

 

Promotie van je activiteiten

 • Op zoek naar tips om je activiteit te promoten? Neem eens een kijkje op deze site.
 • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Neem dan hier eens een kijkje.

Delen

 

Aan de slag met GDPR

(de nieuwe privacywet) 

Niet alleen grote bedrijven vallen onder deze nieuwe wetgeving rond privacy, ook vrijwilligersorganisaties, zoals jouw kwb-afdeling, vallen onder deze nieuwe regels. De brochure ‘GDPR in je kwb-afdeling’ is ondertussen aangekomen in je afdeling. Ook hier  vind je alle nuttige info terug. 

Zit je nog met een vraag of ben je op zoek naar een helpende hand? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en samen zorgen we ervoor dat ook jouw afdeling in orde is.

Delen

 

Vormingsmomenten vrije begeleiding in Limburg 

Sinds oktober 2017 moeten vrije begeleiders een vormingsmoment volgen vooraleer ze als begeleider aan de slag kunnen. Kwb biedt die vormingsmomenten aan. Ook jouw afdeling heeft de kans om deze vorming te organiseren, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. 

Wist je trouwens dat iedere Limburgse kwb-afdeling die dit reeds organiseerde spreekt van een succes. 

Interesse om deze activiteit in jouw afdeling of gemeente te organiseren? 

Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen ook in jouw afdeling een succes van.

Delen