Rookmelders: waar rook is … informeert kwb.

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders verplicht in elke woning in Vlaanderen. Maar wat zijn de regels, waar moet je op letten bij de aankoop en plaatsing, en wat is het verschil tussen een rook-, hitte- en co-melder?
Vanuit kwb willen we jou en je gezin uitgebreider informeren en helpen om doordachte keuzes te maken. Eind oktober lanceerden we een eigen brochure. Je kan deze terugvinden via volgende link: Issuu.

In de Raak van december vind je tevens een uitgebreid artikel terug over deze campagne.
Zit je nog met een vraag? Neem dan contact op met de afdelingsondersteuners van kwb Limburg.

Delen

 

Promotiematerialen activiteitenaanbod 2020

Jullie activiteiten bij een breed publiek bekend maken, daar helpen wij je graag bij. Daarom vind je op de programmawebsite bij elke activiteit uit het programma-aanbod voor 2020 een icoon, een Facebook- en emailbanner, een modelpersbericht en bij sommige ook een filmpje dat we op aanvraag personaliseren met de gegevens van jullie activiteit. Handig, toch?

Delen

 

Nieuwe vlaggen en banners beschikbaar!

Is jullie oude kwb-vlag aan vernieuwing toe? En wil je kwb ook op een mooie manier in de kijker plaatsen met een gloednieuwe banner, die je makkelijk aan een dranghekken kan bevestigen?
Goed nieuws, want er is een nieuwe stock beschikbaar op de webshop. Voor een nieuwe vlag (150 cm x 100 cm) met kwb-logo betaal je 15 euro; een nieuwe banner (220 cm x 75 cm) in winddoorlatend mesh en voorzien van ringen (om de 30 cm) heb je voor 25 euro. Surf snel naar de webshop!

Delen

 

Korpus en verzekeringen

We krijgen regelmatig de vraag wanneer een activiteit in Korpus ingevoerd moet worden om in orde te zijn met de ledenverzekering. Het antwoord: zo snel mogelijk (zodra jullie jaarprogramma opgesteld is), en ten laatste drie dagen voor de activiteit plaatsvindt. Bij een ongeval wordt steeds gecontroleerd in Korpus of er wel degelijk een activiteit gepland stond in je afdeling. Opgelet: daarmee is de verzekering in orde voor kwb-leden, bij activiteiten die onder de polis vallen. Voor niet-leden en sportieve activiteiten moet je steeds een aparte éénmalige verzekering afsluiten.

Delen

 

Vernieuwing ledenbijdrage

Ook in 2020 blijft het lidgeld ongewijzigd: 30 euro voor een jaar, inclusief lidmaatschap voor je partner en/of inwonende kinderen. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, kan dit worden terug- gebracht naar 20 euro per jaar.

Afdelingen die nieuwe leden hebben ingeschreven tussen 16/08 en 15/09 hebben de lidkaart van 2019 voor deze leden eind september ontvangen. Omdat je bij deze leden nog moet informeren of ze hun lidmaatschap willen verlengen, ontvang je bij deze nieuwsbrief hun lidkaarten voor 2020 in een kleine bruine omslag. Alle informatie over de ledenbijdragevernieuwing vind je in de brochure. Je vindt ze op Issuu of op de website bij bestuursinfo onder ‘downloads’.

Delen

 

Kwb jogging- en wandelcriterium

Ons jogging- en wandelcriterium laat je kennismaken met de mooiste plekjes van onze provincie. Op dit moment is onze sportwerking trouwens volop bezig met de uitwerking van de kalenders voor 2020.
Neem een kijkje op www.falos.be voor het volledige aanbod of geef een seintje aan Frank Lenders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 02/246 52 72).
Nieuw in de wandelkalender: op 24 november organiseren de vier kwb-afdelingen van Tessenderlo hun allereerste ‘klaverbladwandeling’. Vertrekken kan tussen 8u en 15u. Je kan kiezen tussen 5, 7 en 9 kilometer, of ze combineren tot 21 kilometer. Vertrek aan ’t Schoolhuis (Schoterheide 48, Schoot).

Delen

 

Activiteit in de kijker: Driekoningentocht 2020

De Driekoningentocht doet dit jaar een vergeten stukje Brussel aan, zowel de meest diverse als armste gemeente van het land. Tijdens een tocht door Sint-Joost-ten-Node hebben we oog voor sociale, culturele en interculturele initiatieven die aanwezig zijn in deze boeiende microkosmos. Word getuige van hoe men er omgaat met de rijkdom van een diverse samenleving en de uitdagingen aanpakt die ermee gepaard gaan.

Praktisch:

  • Zondagnamiddag 5 januari 2020.Vertrek naar keuze tussen 12u en 15u in de lokettenzaal van Brussel Noord. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.
  • Na de wandeling is er nog een warme drank en kramiekboterham voorzien in GC Ten Noey (Gemeentestraat 25, Sint-Joost-ten-Node).
  • Deelname kost 5 euro voor kwb-leden en 7 euro voor anderen.
  • Inschrijven ten laatste op 21 december via www.kwb.be/driekoningentocht.

Delen

 

Nationale wandeldag op zondag 15 maart 

In 2020 zal de nationale wandeldag van kwb plaatsvinden in onze bruisende provincie, op zondag 15 maart 2020. De organisatie is in handen van kwb Koersel. Hou deze datum alvast vrij in je kwb-agenda voor een heerlijke (gezins)dag in en rond Koersel. 

Delen

 

Jouw activiteit in Raak?

Ook jouw unieke activiteiten verdienen een plek in Raak. Bezorg je afdelingsondersteuner een leuke foto met een kort verslagje.

Delen

 

Promotie van je activiteiten

  • Op zoek naar tips om je activiteit te promoten? Neem eens een kijkje op deze site.
  • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Neem dan hier eens een kijkje.

Delen

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok