Provincie Limburg

Nieuws

 

Activiteit in de kijker: inspiratieavond beweging.net

‘Hij, op zijn witte paard!’ is een theatermonoloog die de sterkte toont van vrouwen, gevangen in een vicieuze cirkel. Performance door Layla Önlen (regie: Hüseyin Umaysiz) met nabespreking en receptie.

19 november 2018, Het Bewegingshuis (Foyer), Mgr. Broekxplein 6, 3500 Hasselt.

Het programma loopt van 20 uur tot 22 uur, met nabespreking en receptie.

Gratis toegang. Inschrijven voor 16 november. Meer info en inschrijvingen via deze site.

Delen

 

Promotie van je activiteiten

 • Op zoek naar tips om je activiteit te promoten? Neem eens een kijkje op deze site.
 • Op zoek naar een aantrekkelijke uitnodiging voor je activiteit? Neem dan hier eens een kijkje.

Delen

 

Kwb 1000 – schrijf mee ons verhaal van morgen

De voorbije maand verzamelden we bij 1000 leden unieke verhalen over onze vereniging. Deze bevraging leverde ons niet alleen een schat aan informatie op; ze helpt ons tevens om keuzes te maken voor de toekomst. Dit was echter slechts een eerste stap.

We nodigen jou en je afdeling namelijk graag uit op een unieke happening in Limburg. We willen hierbij graag de resultaten presenteren van deze bevraging. Waarna we samen in gesprek gaan over wat en hoe kwb moet zijn.

Kortom op deze avond wordt de toekomst van onze kwb uitgestippeld.

Inschrijven kan nu reeds via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld hierbij kwb 1000 Limburg + je afdeling) of via je ondersteuner.

Praktisch: Dinsdagavond 29 januari 2019 - Cultureel Centrum Den Ichter Kapelstraat 16, 3660 Oudsbergen (Opglabbeek).

Delen

 

Opleidingsavonden geocaching en creatief met chocolade 

In november organiseren we rond beide activiteiten een opleidingsavond. Staat één van deze activiteiten op je programma of wil je er graag meer over weten? 

De opleidingsavonden kosten 5 euro per afdeling (via de afdelingsrekening). 

 1. workshop creatief met chocolade: pralines en truffels
  Vrijdag 23 november 2018 om 19.30 uur.
  De Witte Zaal, Kluisstraat 1, 3550 Heusden-Zolder.
  Hier kan je inschrijven.

 2. workshop geocaching (schattenjacht met de smartphone)
  Donderdag 29 november 2018 om 19.30 uur.
  Zaal Paro Laak, Kerkhofstraat 92, 3530 Houthalen-Helchteren.
  Inschrijven kan je hier.

Delen

 

Lidkaarten 2019

Bij de papieren nieuwsbrief zaten de lidkaarten voor 2019. Je kunt dus vanaf nu bij je leden langsgaan om hun lidmaatschap te vernieuwen. Op deze site vind je onder ‘bestuursinfo’ een handige brochure over de bijdragevernieuwing, met alle praktische info, data en tips. Hier  vind je ook een doorbladerbare versie. 

Delen

 

Bezinning

De bezinning van deze maand staat in het teken van de vrede (inspelend op de vredesweek en op 100 jaar einde WOI).

Delen

 

Twee vroege uitnodigingen

Ook vanuit kwb Limburg zijn we volop bezig met de uitwerking van een fris en fruitig jaarprogramma. Zo organiseren we in 2019 een erg bijzondere editie van onze kwb bestuurshappening. Deze zal plaatsvinden op dinsdagavond 29 januari.

Een nieuwe editie van het gesmaakte startfeest zal doorgaan op vrijdagavond 17 mei

Noteer deze datums alvast in je agenda (want deze samenkomsten wil je niet missen).

Delen

 

Programma-activiteiten

Velen onder jullie zijn druk bezig met het opstellen van het programma voor 2019. Graag houden we jullie op de hoogte van enkele updates.

Geocaching, met de smartphone op schattenjacht bij jouw in de buurt: De provinciale opleiding kost €5/afdeling en niet €50/afdeling zoals verkeerdelijk in de programma-folder staat.

Koken met topbieren, food paring met de bieren van Palm, De Hoorn en Rodenbach: We willen de opleidingsmomenten beter afstemmen op het aantal deelnemers en voldoende momenten inplannen. Indien jullie interesse hebben in deze activiteit en op de hoogte willen gehouden worden van het opleidingsmoment, meld je dan aan via deze link.

Delen

 

Uitwisseling criteriumwandelingen

Het afgelopen jaar zijn er 2 nieuwe Limburgse afdelingen in het wandelcriterium van FALOS-SPORT+ gestapt. Misschien is jouw afdeling ook geïnteresseerd om het voorbeeld van Kwb Koersel en Kwb Elen te volgen. Graag nodigen we alle afdelingen uit die een criteriumwandeling organiseren of meer willen weten over het wandelcriterium. Deze uitwisseling gaat door op dinsdag 4 september om 14u in de witte zaal in Bolderberg. Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Zet het in je agenda!

 • Je las het al in het juninummer van Raak: op zaterdag 27 oktober wordt de Park- en Bosloop georganiseerd in Westerlo. De vernieuwde formule zal jong en oud doen bewegen. Meer info volgt.
 • Ook vanuit kwb Limburg zijn we volop bezig met de uitwerking van een fris en fruitig jaarprogramma. Zo organiseren we in 2019 een bijzondere editie van onze kwb bestuurshappening. Deze zal doorgaan op dinsdagavond 29 januari.

Delen

 

Aan de slag met GDPR

(de nieuwe privacywet) 

Niet alleen grote bedrijven vallen onder deze nieuwe wetgeving rond privacy, ook vrijwilligersorganisaties, zoals jouw kwb-afdeling, vallen onder deze nieuwe regels. De brochure ‘GDPR in je kwb-afdeling’ is ondertussen aangekomen in je afdeling. Ook hier  vind je alle nuttige info terug. 

Zit je nog met een vraag of ben je op zoek naar een helpende hand? Neem contact op met je afdelingsondersteuner en samen zorgen we ervoor dat ook jouw afdeling in orde is.

Delen

 

Vormingsmomenten vrije begeleiding in Limburg 

Sinds oktober 2017 moeten vrije begeleiders een vormingsmoment volgen vooraleer ze als begeleider aan de slag kunnen. Kwb biedt die vormingsmomenten aan. Ook jouw afdeling heeft de kans om deze vorming te organiseren, gegeven door gekwalificeerde lesgevers. 

Wist je trouwens dat iedere Limburgse kwb-afdeling die dit reeds organiseerde spreekt van een succes. 

Interesse om deze activiteit in jouw afdeling of gemeente te organiseren? 

Neem contact op met je afdelingsondersteuner en dan maken we er samen ook in jouw afdeling een succes van.

Delen

 

Samen-werken aan een nieuw jaarprogramma

Het lijkt misschien nog veraf, maar over enkele weken of maanden start jouw kwb-ploeg met de uitwerking van een nieuw jaarprogramma. 

Je afdelingsondersteuner en de kwb’ers van het algemeen secretariaat willen je bestuur graag meehelpen bij de uitwerking hiervan. Wil je graag een helpende hand bij de voorstelling van het nieuwe activiteitenaanbod, of zoek je naar een nieuwe aanpak om de programmatie te organiseren? Geef je datum en locatie door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en samen maken we er een geslaagd programmatiemoment van.

Delen