Smaakmakers 2020, een nieuwe naam voor de startavond

 

Voor een voorproefje van de kwb-kruiden waarmee jullie naar believen jullie programma voor 2020 kunnen kruiden, moet je op 24 mei op Smaakmakers zijn! Je bent van harte uitgenodigd.

Delen

 

Medailles

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media reikt op vraag van de Vlaamse minister van Cultuur medailles uit aan mensen en organisaties die door hun jarenlange vrijwillige inzet meewerken aan de verspreiding van cultuur. 

Om deze medailles te krijgen, moet je het aanvraagformulier “Aanvragen voor medailles die door de Vlaamse minister van Cultuur worden uitgereikt”, minstens twee maanden voor de geplande viering bezorgen aan het Departement Cultuur, Jeugd en Media via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hier vind je het formulier.

Delen

 

Inleefweek voor de kookploegen van kwb

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Eerder deze maand stond er een artikel in de Knack getiteld “Onze beleidsmakers schijnen te vergeten dat voedsel een mensenrecht is”. In alle landen van de wereld lijden mensen honger terwijl er voldoende voedsel wordt geproduceerd om de wereldbevolking twee keer te voeden. 

We willen de kookploegen van kwb uitdagen om een weekmenu te maken voor 2 volwassenen en 2 kinderen met een beperkt budget van 60 euro. Het streven is om 3 maaltijden per dag aan te bieden en te voorkomen dat de kinderen met een lege brooddoos naar school moeten. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Inleefweken 

Mensen in een sterke maatschappelijke positie kunnen zich (bijna) niet voorstellen wat een leven in armoede betekent. Durf je stil te staan bij het thema armoede door je een week lang in te leven?  De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Als je gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen, sta je dus voor de uitdaging om de week door te komen met 160 euro. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer dan je afdelingsondersteuner. 

Delen