Promotiematerialen activiteitenaanbod 2020

Jullie activiteiten bij een breed publiek bekend maken, daar helpen wij je graag bij. Daarom vind je op de programmawebsite bij elke activiteit uit het programma-aanbod voor 2020 een icoon, een Facebook- en emailbanner, een modelpersbericht en bij sommige ook een filmpje dat we op aanvraag personaliseren met de gegevens van jullie activiteit. Handig, toch?

Delen

 

Nieuwe vlaggen en banners beschikbaar!

Is jullie oude kwb-vlag aan vernieuwing toe? En wil je kwb ook op een mooie manier in de kijker plaatsen met een gloednieuwe banner, die je makkelijk aan een dranghekken kan bevestigen?

Goed nieuws, want er is een nieuwe stock beschikbaar op de webshop. Voor een nieuwe vlag (150 cm x 100 cm) met kwb-logo betaal je 15 euro; een nieuwe banner (220 cm x 75 cm) in winddoorlatend mesh en voorzien van ringen (om de 30 cm) heb je voor 25 euro. Surf snel naar de webshop!

Delen

 

Korpus en verzekeringen

We krijgen regelmatig de vraag wanneer een activiteit in Korpus ingevoerd moet worden om in orde te zijn met de ledenverzekering. Het antwoord: zo snel mogelijk (zodra jullie jaarprogramma opgesteld is), en ten laatste drie dagen voor de activiteit plaatsvindt. Bij een ongeval wordt steeds gecontroleerd in Korpus of er wel degelijk een activiteit gepland stond in je afdeling. Opgelet: daarmee is de verzekering in orde voor kwb-leden, bij activiteiten die onder de polis vallen. Voor niet-leden en sportieve activiteiten moet je steeds een aparte éénmalige verzekering afsluiten.

Delen

 

Vernieuwing ledenbijdrage

Ook in 2020 blijft het lidgeld ongewijzigd: 30 euro voor een jaar, inclusief lidmaatschap voor je partner en/of inwonende kinderen. Voor mensen die het financieel moeilijk hebben, kan dit worden terug- gebracht naar 20 euro per jaar.

Afdelingen die nieuwe leden hebben ingeschreven tussen 16/08 en 15/09 hebben de lidkaart van 2019 voor deze leden eind september ontvangen. Omdat je bij deze leden nog moet informeren of ze hun lidmaatschap willen verlengen, ontvang je bij deze nieuwsbrief hun lidkaarten voor 2020 in een kleine bruine omslag. Alle informatie over de ledenbijdragevernieuwing vind je in de brochure. Je vindt ze op Issuu of op de website bij bestuursinfo onder ‘downloads’.

Delen

 

Inspiratiewerkgroep

De inspiratiewerkgroep onderzoekt dit jaar het onderwerp ‘parochie’ en denkt na over:

  • Welke evoluties zien we in de parochie nu en in de nabije toekomst?
  • Wat betekent de parochie voor lokale kwb-afdelingen?
  • Welke ondersteuning hebben kwb-vrijwilligers nodig bij het vormgeven van hun parochie?

Wat betreft de evoluties staan we ook stil bij de toestand van de parochiezalen. We hebben het vermoeden dat elke situatie anders is. Om een zo duidelijk mogelijk zicht te hebben op de situatie in de provincie willen we jullie de volgende vragen stellen.

1. Waar gaan jullie activiteiten door? (Meerdere antwoorden mogelijk.)
○ eigen lokaal ○ parochiezaal ○ school ○ andere, namelijk ...
2. Indien van toepassing: bij wie moet je de zaal reserveren?
3. Met wie werk je samen?

Antwoorden en bedenkingen mogen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Delen

 

Driekoningentocht 2020

Nog geen activiteit begin januari of gewoon zin om mee te doen? Ontdek een vergeten stukje Brussel tijdens de Driekoningentocht 2020.

  • Zondagnamiddag 5 januari 2020. Vertrek naar keuze tussen 12u en 15u in de lokettenzaal van Brussel Noord. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.
  • Na de wandeling is er een warme drank en kramiekboterham voorzien in GC Ten Noey (Gemeentestraat 25, Sint-Joost-ten-Node).
  • Kwb-leden betalen 5 euro, anderen 7 euro.
  • Inschrijven vóór 22 december via www.kwb.be/driekoningentocht.

Delen

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok