Mee bouwen aan kwb, dat doe je op de ‘kwb 1000 gesprekken’ te Malle.


Het afgelopen jaar bouwden we samen aan onze kwb. Lokaal waren er tal van kwb-activiteiten waar mensen elkaar konden ontmoeten, iets konden bijleren en buurten bruisten van het leven. 

We hopen dat jullie ook in de toekomst willen meebouwen aan onze kwb en aan bruisende buurten. We nodigen alle leden en bestuursleden uit om met ons te klinken op het nieuwe jaar. Dit doen we tijdens het provinciaal kwb 1000 gesprek. Op deze inspirerende avond presenteren we enkele belangrijke resultaten van de ‘kwb 1000 verhalen’. In kleine groepjes gaan we verder in gesprek met elkaar over waar we de komende jaren willen op inzetten met kwb. 

Zijn er leden van jullie afdeling die deelnamen aan de ‘kwb 1000 verhalen’? Vraag ze gerust mee!

  • Wanneer? Woensdag 23 januari 2019, welkom vanaf 19u30 en start programma om 20u.
  • Waar?   Provinciaal vormingscentrum Malle, Smekenstraat 61 in Malle.

Gelieve in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vermeld de naam van je afdeling en de personen die komen + kwb 1000 gesprek Malle. Hier vind je de uitnodiging.

Delen

 

Inschrijving wandelcriterium 2020  

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor het wandelcriterium 2020. Gelieve het bijgevoegd documentje volledig en correct in te vullen en terug te mailen/sturen voor 25 januari 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Urbain Britsierslaan 5, 1030 Schaarbeek. 

De wandelverantwoordelijken van het afgelopen jaar krijgen dit invulformulier ook per mail afzonderlijk toegestuurd. Na inschrijving volgt eind januari een uitnodiging voor de planningsbijeenkomst in Nijlen in februari 2019.

Delen

 

Medailles

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media reikt op vraag van de Vlaamse minister van Cultuur medailles uit aan mensen en organisaties die door hun jarenlange vrijwillige inzet meewerken aan de verspreiding van cultuur. 

Om deze medailles te krijgen, moet je het aanvraagformulier “Aanvragen voor medailles die door de Vlaamse minister van Cultuur worden uitgereikt”, minstens twee maanden voor de geplande viering bezorgen aan het Departement Cultuur, Jeugd en Media via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hier vind je het formulier.

Delen

 

Nieuw materiaal op de programmasite!

Heb je voor 2019 activiteiten op je programma gezet uit het nationale kwb-aanbod? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Op onze programmasite zetten we binnenkort extra filmpjes en animaties online, die jullie kunnen gebruiken om je activiteit(en) te promoten. Ga dus zeker eens kijken op programma.kwbeensgezind.be. Je vindt er heel wat handige materialen om jullie kwb-activiteiten extra in de kijker te zetten.

Delen

 

Inleefweek voor de kookploegen van kwb

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Eerder deze maand stond er een artikel in de Knack getiteld “Onze beleidsmakers schijnen te vergeten dat voedsel een mensenrecht is”. In alle landen van de wereld lijden mensen honger terwijl er voldoende voedsel wordt geproduceerd om de wereldbevolking twee keer te voeden. 

We willen de kookploegen van kwb uitdagen om een weekmenu te maken voor 2 volwassenen en 2 kinderen met een beperkt budget van 60 euro. Het streven is om 3 maaltijden per dag aan te bieden en te voorkomen dat de kinderen met een lege brooddoos naar school moeten. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Inleefweken 

Mensen in een sterke maatschappelijke positie kunnen zich (bijna) niet voorstellen wat een leven in armoede betekent. Durf je stil te staan bij het thema armoede door je een week lang in te leven?  De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Als je gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen, sta je dus voor de uitdaging om de week door te komen met 160 euro. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer dan je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Sorry! Dit is een link naar een oude pagina!
De juiste URL naar de pagina met info rond 'Leren autorijden via vrije begeleiding' is:
www.kwb.be/rijbewijs

klik op de link hierboven om door te verbinden naar de nieuwe pagina.