Na de ‘kwb 1000 verhalen’, nu de ‘kwb 1000 gesprekken’

De voorbije maanden riepen we jullie op om deel te nemen aan de ‘kwb 1000 verhalen’. Misschien ben jij een van de vele kwb’ers die zijn/haar verhaal voor ons neerschreef? Dan willen we je van harte bedanken hiervoor! Maar er is meer, en ook daar is jouw inbreng broodnodig.

Eind januari 2019 organiseren we in iedere provincie een gezellige happening, de ‘kwb 1000 gesprekken’, waar we jou graag op uitnodigen. Op de uitnodiging vind je alle praktische info. Op die happening heffen we ook het glas op het nieuwe jaar. Kom met ons klinken op een inspirerend 2019. Vergeet zeker niet in te schrijven als je komt! Meer info: www.kwb.be.

Delen

 

Inschrijving wandelcriterium 2020  

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor het wandelcriterium 2020. Gelieve het bijgevoegd documentje volledig en correct in te vullen en terug te mailen/sturen voor 25 januari 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Urbain Britsierslaan 5, 1030 Schaarbeek. 

De wandelverantwoordelijken van het afgelopen jaar krijgen dit invulformulier ook per mail afzonderlijk toegestuurd. Na inschrijving volgt eind januari een uitnodiging voor de planningsbijeenkomst in Nijlen in februari 2019.

Delen

 

Ledenadministratie

Op basis van de gegevens die op zaterdagavond 15 december 2018 (24u) in Korpus geregistreerd staan, maken we een afdelingsfactuur van de ledenbeweging 2019. Deze factuur ontvang je in de week van 17 december 2018. Afdelingen die niet met Korpus werken kunnen hun gegevens bezorgen tot vrijdag 7 december 2018 aan het algemeen secretariaat. (Urbain Britsierslaan 5 - 1030 Brussel ).

Afdelingen waarvan op 15 december 2018 de ledenadministratie volledig in orde is, én de factuur “ledenbijdrage 2019” correct betaald wordt vóór 31 december 2018, zullen in de loop van januari 2019 een voucher ontvangen om bij de Wereldwinkel (OXFAM Fair Trade) gratis een wijnpakket op te halen. Hiermee wil het algemeen bestuur zijn waardering uitdrukken voor de inspanningen van de bestuursleden om de vernieuwing van de ledenbijdrage correct en tijdig af te handelen.

Delen

 

Medailles

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media reikt op vraag van de Vlaamse minister van Cultuur medailles uit aan mensen en organisaties die door hun jarenlange vrijwillige inzet meewerken aan de verspreiding van cultuur. 

Om deze medailles te krijgen, moet je het aanvraagformulier “Aanvragen voor medailles die door de Vlaamse minister van Cultuur worden uitgereikt”, minstens twee maanden voor de geplande viering bezorgen aan het Departement Cultuur, Jeugd en Media via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hier vind je het formulier.

Delen

 

Nieuw materiaal op de programmasite!

Heb je voor 2019 activiteiten op je programma gezet uit het nationale kwb-aanbod? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Op onze programmasite zetten we binnenkort extra filmpjes en animaties online, die jullie kunnen gebruiken om je activiteit(en) te promoten. Ga dus zeker eens kijken op programma.kwbeensgezind.be. Je vindt er heel wat handige materialen om jullie kwb-activiteiten extra in de kijker te zetten.

Delen

 

Vakantie-Idee, de reisbeurs van Govaka & Pasar

De vakantiebeurs van Govaka & Pasar is een bron van inspiratie voor de meest uiteenlopende bestemmingen en vakantietypes (fietsen, wandelen, cultuur, kamperen, …). Maar het is ook dé plek om je persoonlijk te laten adviseren en ervaringen uit te wisselen met onze enthousiaste reisbegeleiders. Je geniet bovendien van een extra korting bij het boeken van je reis.

Vakantie-Idee praktisch:

16 december van 10 tot 17 uur 2018 GC Den Boomgaard Ranst.  

(vrije toegang) 

Delen

 

Open beleidsgroep

Op maandag 17 december 2018 is er een open beleidsgroep. Dat wil zeggen dat bestuursleden van kwb-afdelingen welkom zijn om te komen verbroederen met de provinciale beleidsgroep van kwb. Het programma verloopt als volgt. Vanaf 20u30 zijn afdelingen welkom in de zaal Groot Seminarie van het domein Hooidonk in Zandhoven. We vernemen er van Vormingplus welke ondersteuning zij aanbieden aan lokale kwb-afdelingen. Vanaf 21u30 willen we verbroederen met een drankje. Gelieve hiervoor in te schrijven en aan te geven met hoeveel personen jullie komen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .   

  • Datum: maandag 17 december 2018
  • Locatie: Domein Hooidonk - Langestraat 170 in Zandhoven.

Delen

 

Inleefweek voor de kookploegen van kwb

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Eerder deze maand stond er een artikel in de Knack getiteld “Onze beleidsmakers schijnen te vergeten dat voedsel een mensenrecht is”. In alle landen van de wereld lijden mensen honger terwijl er voldoende voedsel wordt geproduceerd om de wereldbevolking twee keer te voeden. 

We willen de kookploegen van kwb uitdagen om een weekmenu te maken voor 2 volwassenen en 2 kinderen met een beperkt budget van 60 euro. Het streven is om 3 maaltijden per dag aan te bieden en te voorkomen dat de kinderen met een lege brooddoos naar school moeten. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Inleefweken 

Mensen in een sterke maatschappelijke positie kunnen zich (bijna) niet voorstellen wat een leven in armoede betekent. Durf je stil te staan bij het thema armoede door je een week lang in te leven?  De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Als je gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen, sta je dus voor de uitdaging om de week door te komen met 160 euro. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer dan je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Lidkaarten 2019

Bij de papieren nieuwsbrief zaten de lidkaarten voor 2019. Je kunt dus vanaf nu bij je leden langsgaan om hun lidmaatschap te vernieuwen. Op deze site vind je onder ‘bestuursinfo’ een handige brochure over de bijdragevernieuwing, met alle praktische info, data en tips. Hier vind je ook een doorbladerbare versie. 

Delen

 

Sorry! Dit is een link naar een oude pagina!
De juiste URL naar de pagina met info rond 'Leren autorijden via vrije begeleiding' is:
www.kwb.be/rijbewijs

klik op de link hierboven om door te verbinden naar de nieuwe pagina.