Evenement Week van de Vrijwilliger 


Alle kwb-afdelingen van de regio Mechelen – Turnhout zijn op zaterdag 2 maart van harte welkom op het militair domein Teunenberg in Olen. Tussen 9u30 en 10u30 kan je vertrekken voor een wandeling van vijf kilometer, vanaf 10u30 kan je de eet- en drankbonnetjes afhalen en om 11u begint het programma. 

Trakteer je bestuur en losse medewerkers op dit dankmoment. Neem de tijd voor elkaar, voor een goede babbel en om te vieren dat jullie vrijwilligers zijn.  

Hier vind je meer info en kan je inschrijven. 

Delen

 

Planningsvergadering wandelcriterium 2020

Op dinsdag 26 februari 2019 om 20u vindt de vergadering plaats bij kwb Nijlen OLV (Bouwelsesteenweg 197, 2560 Nijlen). Wandelverantwoordelijken die per ongeluk geen uitnodiging ontvangen hebben, worden via deze weg van harte uitgenodigd. De deadline om inschrijfformulieren in te dienen is 26 januari.

Delen

 

Medailles

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media reikt op vraag van de Vlaamse minister van Cultuur medailles uit aan mensen en organisaties die door hun jarenlange vrijwillige inzet meewerken aan de verspreiding van cultuur. 

Om deze medailles te krijgen, moet je het aanvraagformulier “Aanvragen voor medailles die door de Vlaamse minister van Cultuur worden uitgereikt”, minstens twee maanden voor de geplande viering bezorgen aan het Departement Cultuur, Jeugd en Media via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hier vind je het formulier.

Delen

 

Nieuw materiaal op de programmasite!

Heb je voor 2019 activiteiten op je programma gezet uit het nationale kwb-aanbod? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Op onze programmasite zetten we binnenkort extra filmpjes en animaties online, die jullie kunnen gebruiken om je activiteit(en) te promoten. Ga dus zeker eens kijken op programma.kwbeensgezind.be. Je vindt er heel wat handige materialen om jullie kwb-activiteiten extra in de kijker te zetten.

Delen

 

Inleefweek voor de kookploegen van kwb

Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Eerder deze maand stond er een artikel in de Knack getiteld “Onze beleidsmakers schijnen te vergeten dat voedsel een mensenrecht is”. In alle landen van de wereld lijden mensen honger terwijl er voldoende voedsel wordt geproduceerd om de wereldbevolking twee keer te voeden. 

We willen de kookploegen van kwb uitdagen om een weekmenu te maken voor 2 volwassenen en 2 kinderen met een beperkt budget van 60 euro. Het streven is om 3 maaltijden per dag aan te bieden en te voorkomen dat de kinderen met een lege brooddoos naar school moeten. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer je afdelingsondersteuner. 

Delen

 

Inleefweken 

Mensen in een sterke maatschappelijke positie kunnen zich (bijna) niet voorstellen wat een leven in armoede betekent. Durf je stil te staan bij het thema armoede door je een week lang in te leven?  De deelnemers aan een inleefweek gaan de uitdading aan om één week rond te komen met een budget van 60 euro voor een volwassen persoon en 20 euro voor een kind. Als je gezin bestaat uit 2 volwassenen en 2 kinderen, sta je dus voor de uitdaging om de week door te komen met 160 euro. 

Heb je interesse om mee te doen en de uitdaging aan te gaan, contacteer dan je afdelingsondersteuner. 

Delen