De waaromvraag

Voorwoord raak november 2016

Waarom ben je lid van kwb? Wellicht heb je jezelf die vraag al eens gesteld. Misschien is jouw lidmaatschap weloverwogen, misschien eerder toevallig. Misschien ben je lid omdat je het echt graag wil, misschien omdat je er niet onderuit kan. Wat ook de reden is, je bent welkom!

Maar jij niet alleen. Kwb is er voor iedereen. We willen dé laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn als buffer tegen sociaal isolement. Een open vereniging in een bruisende buurt. Geen ‘ons kent ons clubje’, maar een vereniging waar iedereen zich thuis voelt. We kiezen voor de moeilijke weg van ontmoeting en sociaal contact met zo veel mogelijk mensen. Bij ons staan gezelligheid en een betaalbaar, niet commercieel aanbod aan activiteiten centraal. Kwb is de ontmoetingsplaats bij uitstek. Bij ons kan je terecht zonder afspraak, loop je binnen en buiten. Die lage drempel is het handelskenmerk van kwb. We zetten de deuren open voor iedereen.

 

‘Bij kwb kan je terecht zonder afspraak, je loopt binnen en buiten’

Waarom doen we het eigenlijk, vraag ik me soms af. Het antwoord is eenvoudig: omdat samen leuker is dan alleen, omdat mét beter is dan tegen, omdat praten met leuker is dan praten over. Zo geven we elke dag opnieuw vorm aan de samenleving, een warmere samenleving.

Onze campagne ‘Leden zoeken leden’, waarover je in de vorige nummers van Raak al meer kon lezen, biedt de kans om nog meer kwb te maken. Nodig je vrienden uit om zich ook bij kwb aan te sluiten. Want samen dingen doen, lukt beter als je met velen bent. Daarom: spreek mensen aan. Want dat is wat we in kwb doen, mensen samenbrengen, gewone mensen, arm en rijk, jong én oud, man én vrouw, dichtbij en veraf.

Waarom lid worden of lid blijven van kwb? Ja, je krijgt tal van voordelen en kortingen met je lidkaart. Maar er is meer. Als kwb’er leer je nieuwe mensen kennen en ontmoet je oude bekende. Als kwb’er schrijf je mee aan ons verhaal, op weg naar die warmere samenleving, met bruisende buurten. Samen maken we méér kwb.

Wim Verlinde - algemeen kwb-voorzitter streamer

Delen