Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

Kennis van het verkeersreglement

De verkeersquiz

 
‘De Verkeersquiz’ kadert zich in het concept van levenslang leren, een uitdaging voor ons allemaal. Het verkeer waarin we ons begeven wordt namelijk steeds drukker en complexer. Op de hoogte blijven van alle spelregels is noodzakelijk, maar niet vanzelfsprekend. Het theoretisch en praktisch examen dat we afleggen voor het rijbewijs B, is vaak de enige opleiding en examinering die we volgen. Daarna vertrouwen we op onze ervaring en eigen inzichten. Vlaanderen telt jaarlijks ongeveer 400 verkeersdoden. Onderzoek bevestigt dat menselijk gedrag de belangrijkste oorzaak is bij verkeersongevallen. Een veiliger verkeer begint met veilige weggebruikers. De veroorzakers van een ongeval zijn meestal gewone mensen die een fout maken, geen veelplegers of wegpiraten. Vertrouwen op onze eigen ervaring en inzichten blijkt soms onvoldoende. Gemiddeld één keer per dag heeft dat fatale gevolgen.

Al meer dan 25 jaar werkt de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) aan een traject van levenslang leren. Verschillende projecten, opleidingen en oefeningen voor kinderen, volwassenen en senioren worden aan elkaar geregen. Samen zorgen ze ervoor dat iedereen op regelmatige basis in contact komt met verkeer en mobiliteit op een vrijblijvende en informele manier. Zo blijf je steeds op de hoogte en ga je goed geïnformeerd het verkeer in. De Verkeersquiz is één van de projecten uit het ruime aanbod. De Verkeersquiz is een gezellige workshop van twee uur waarin je de nieuwste verkeersregels leert kennen en je algemene verkeerskennis wordt uitgebreid. De deelnemers krijgen vijftig meerkeuzevragen voorgeschoteld. Net zoals bij het theorie-examen, maar dan zonder de stress. Iedereen krijgt de kans om met het invulblad de vragen te beantwoorden, individueel of in groep. Na afloop worden alle vragen en antwoorden overlopen en krijg je ook extra uitleg bij de thema’s die aan bod komen. Een erkende rijlesgever begeleidt je doorheen de Verkeersquiz en beantwoordt al je vragen over de verkeersregels.
 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.