Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

Een interactieve avond

Van Brussel tot Bagdad

 
In onze snel diverser wordende samenleving roept de aanwezigheid van de islam heel wat vragen op. Waar komen de huidige conflicten in de islamitische wereld vandaan? Is een ‘botsing van beschavingen’ onvermijdelijk of zijn er uitwegen? Is de islam inherent gewelddadig? Hoe zit de islamitische gemeenschap ineen? Welke andere beelden van de islam krijgen we soms te weinig te zien? Komt het ‘onbemind’ niet al te vaak voort uit ‘onbekend’? In de uiteenzetting gaat Jonas Slaats dieper in op dit soort vragen en thema’s. Hij zet kanttekeningen bij ons huidige wereldbeeld en plaatsen de discussies over islam in een breder perspectief.

Jonas Slaats is antropoloog en theoloog. Hij is voormalig coördinator van het expertisecentrum islamitische culturen in Vlaanderen en auteur van het boek ‘Soefi’s, Punkers & Poëten. Een christen op reis door de islam’ dat zijn gesprekken bundelt met vooraanstaande geleerden en artiesten uit de islamitische wereld.

 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.

Sint-Niklaas Olv 05-12-2017 20:00 Rode Kruisstraat 25, 9100, Sint-Niklaas meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kalken 12-12-2017 20:00 Kalkendorp 28, 9270 Kalken meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.