Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

Je eigen groenten kweken

Een vierkantemetermoestuin

 
Het is leerrijk
Wil je jouw (klein)kind het verschil leren tussen prei en selder? Dan is een moestuintje ideaal! Op één vierkante meter zien de kinderen met eigen ogen alles groeien. Smaken zelfgekweekte spruitjes niet tien keer zo lekker als die uit de winkel?

Het is goedkoper
Een pakje zaad is stukken goedkoper dan de groenten die je in de winkel koopt. Een m² moestuin is daarbovenop productiever dan een klassieke moestuin. De grond warmt sneller op en dankzij een goede teeltplanning kan je een heel jaar tot 16 verschillende soorten kweken op 1 m²! Wie veel verschillende groenten zaait, heeft ook minder overschotten in de keuken. Een klein gezin eet makkelijk de oogst van 1 of 2 m² bakken op!

Iedereen kan het
Met de m² moestuin heb je geen grote tuin nodig. Je kan groenten telen op je gazon, oprit, terras of zelfs op je balkon. Door zijn beperkte omvang kan je altijd makkelijk aan alle groenten aan en hoef je je laarzen of vuile schoenen niet aan te trekken. Met een beetje hulp voor de planning en een paar eenvoudige tips is het kinderspel!

Het is fun
Moestuinieren op 1 m² is bovenal leuk! Je hoeft niet te spitten, je hebt veel minder onkruid en door de beperkte oppervlakte hoef je geen uren aan een stuk in de tuin te werken. Toch is het resultaat top! Kweek eens warmoes, speciale slasoorten en sta versteld van het kleurrijke spektakel, zowel op je bord als in je moestuin. Wat is er leuker dan tijdens een BBQ met je vrienden of familie uit te pakken met je zelfgekweekte groentebuffet?

 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.