Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

Lekkere plekjes in je gemeente

Pluk je buurt

 
Voedselverspilling is een actueel probleem. De manier waarop de productie- en distributieketen is opgezet, maar ook ons consumptiepatroon, leidt tot grootschalige verspilling. Naar schatting gaat er van de totale voedselproductie maar liefst 40 procent verloren, ofwel 1,3 miljard ton per jaar.

In eigen gemeente zijn er dikwijls meerdere plaatsen waar fruit, noten of bessen onbenut blijven hangen. De appelbomen achter het terrein van de Chiro, de hazelaars aan de spoorwegberm of bramen aan de bosrand … Als je de koppen even bij elkaar legt vind je zeker een aantal locaties waar het mogelijk is om te plukken. Dan rest er enkel nog één of meerdere data te prikken om met je afdeling een ‘pluk je buurt’-moment te organiseren. Pluk je buurt is een activiteit voor het hele gezin. Samen op het veld het fruit plukken dat je onmiddellijk kan eten: het heeft wel wat. Kinderen leren waar het fruit vandaan komt en zijn meer betrokken bij de natuur.

 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.