Holiday Suites

Beleef een TOPVAKANTIE

meer

TOPVAKANTIE bij Holiday Suites

Info- en gespreksavond

Praat voor je gaat

 

Waarom is het beter om over de zorg voor het levenseinde te spreken, om hier nu al mee bezig te zijn?
Marc Aerts van de Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen: “Het beste is om voorbereid te zijn. Voor je het weet kom je in een situatie waarin je zelf niet meer kan communiceren. Door een ongeval. Of je raakt buiten bewustzijn. Of je wordt ernstig ziek. Als je dan niet vooraf gepraat hebt en een en ander op papier staat, dan wordt het bijzonder moeilijk voor je omgeving. Het is daarom belangrijk vooraf aan te geven wat je wil en wat je niet wil. Want in situaties van grote pijn spelen emoties zeer sterk en is er geen plaats meer voor zingeving.”

Met wie zou je best over je levenseinde spreken?
“Op de eerste plaats met de huisarts. Hij of zij is de spilfiguur. Maar ook met de partner, de kinderen, met de directe familie. Het is alleszins belangrijk om mee te delen dat je hierover hebt gesproken en dat je een wilsverklaring opstelt en ook afgeeft. Je kan ook een vertegenwoordiger aanstellen die jouw wil verwoordt en communiceert”

Wat kun je opsteken als je naar een vormingsavond ‘Praat voor je gaat ‘ komt?
“Je krijgt uitleg over vroegtijdige zorgplanning. Wat houdt dat in? Waarom is het belangrijk om vooraf al een beslissing te nemen over het levenseinde? Natuurlijk is het belangrijk om hierover te spreken. Hoe doe je dat? En met wie? We staan stil bij de wilsverklaring. Wat is de inhoud en het belang hiervan? Het verschil tussen euthanasie en palliatieve sedatie komt aan bod en de stand van zaken bij dementie. De hoofdbedoeling is dat mensen de problematiek van het levenseinde niet uit de weg gaan maar een aanzet krijgen om hierover te kunnen spreken.”

 

Waar en wanneer

 

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.

Vilvoorde centrum 09-12-2017 19:00 Guldenschaapstraat, 27 1800 Vilvoorde meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
St. Baafs Brugge 14-12-2017 20:00 Legeweg 83, 8200 Sint-Andries meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.