Visitekaartje

Voorwoord Raak mei

Misschien wel hét belangrijkste uithangbord van een kwb-groep is het activiteitenpakket. Het is het visitekaartje dat vertelt wie je bent, en voor wie je er bent. De samenstelling van het activiteitenaanbod vraagt dus een heuse denkoefening. Je vindt in Raak vijftien gevarieerde activiteiten die vanaf september in jouw afdeling kunnen worden georganiseerd. Dit aanbod biedt vast inspiratie voor een aantrekkelijk pakketje van activiteiten!

Er is voor elk wat wils, te veel om op te noemen. Precies die verscheidenheid in aanbod is net wat kwb tot kwb maakt. Maar wat we ook doen, we doen het eensgezind. Wij verkiezen het samenspelen boven het winnen. Bij ons is gezelligheid troef en moet iedereen mee kunnen doen. We brengen mensen samen. Gewone mensen: arm én rijk, jong én oud, man én vrouw, dichtbij en veraf. We beleven samen gewone, betaalbare en leuke activiteiten.

"Kwb wil ook iets betekenen voor anderen"

Het aanbieden van ontmoeting en sociale contacten is voor kwb een kernopdracht. Dit jaar willen we méér mensen bereiken, en willen we een sterke klemtoon leggen op die bevolkingsgroep die in – of aan de rand van – een sociaal isolement zitten. Waarom? Het antwoord is eenvoudig: omdat samen leuker is dan alleen, omdat mét beter is dan tegen, omdat praten met leuker is dan praten over. Zo geven we elke dag opnieuw vorm aan de samenleving. Kwb is meer dan een wandelclub of het zoveelste groepje vrienden dat onder elkaar wat plezante activiteiten organiseert. Kwb wil ook iets betekenen voor anderen.

 

"Energie en enthousiasme komen voort uit het doen van dat waarin je hart/hard gelooft!"

Het is onze doelstelling om te werken rond solidariteit, duurzaamheid, waardig werk en gelijkwaardigheid. Deze begrippen willen we via onze activiteiten bespreekbaar maken bij de kwb’ers, en bij uitbreiding bij iedereen. Daarnaast is er nog een ander aandachtspunt voor onze kwb-groepen: samenwerking en netwerking. Dat is niet evident, maar toch noodzakelijk. Het vergt extra energie om dit uit te bouwen, maar het loont wel degelijk. Want ook hier geldt dat je samen meer kunt dan alleen.

Tot slot nog deze uitsmijter: Energie en enthousiasme komen voort uit het doen van dat waarin je hart/hard gelooft!

Veel plezier met het ontdekken van het programma, misschien tot op een van onze startavonden (iedereen is welkom, meer info hier) en alvast veel succes bij het samenstellen van een aantrekkelijke waaier aan activiteiten.

Wim Verlinde, algemeen voorzitter