Twee activiteiten over

Schone kleren

 
Onze ervaringsreizigers staan klaar om je te informeren over de schone klerencampagne en hun indrukken uit Indonesië.

Eind april was het twee jaar geleden dat in Bangladesh het gebouw Rana Plaza instortte, waarbij meer dan 1.100 textielwerknemers het leven lieten. Voor kwb nogmaals het moment om de slechte werkomstandigheden in de textielindustrie aan te klagen. Gedurende twee kwb-jaren is dit een stevige klemtoon in onze werking. Het voorbije jaar organiseerden meer dan 85 kwb-afdelingen een quiz waarin het schone kleren-thema sterk aan bod kwam. En we verzamelden 12 kwb’ers uit alle windstreken van het land, die twee weken op ervaringsreis gingen naar Indonesië. Zij staan te trappelen om hun ervaringen met jullie te delen.

De activiteit

We hebben een buiten- en een binnenactiviteit uitgewerkt, voor elk wat wils dus.

De schone klerenfietstocht, bewegen voor het goede doel

Een fietstocht met een extraatje: aan de hand van enkele grote afbeeldingen en infoborden sta je tijdens en na je fietstocht stil bij de schone klerenthematiek.

De bewogen verteller over de schone kleren

Een ervaringsreiziger zet zich in de praatstoel en brengt jullie het verhaal van de schone kleren zoals hij het in Indonesië ervaren heeft. Welke tekenen van hoop zijn er? Wat met onze Belgische kledingmerken? Wat kunnen wij eraan doen? Met beeldprojectie beklijft alles nog meer.

 

Waar en wanneer?

Wil je meer info over de activiteiten hieronder, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Zij kunnen je alle praktische gegevens bezorgen.Hallaar 12-08-2016 09:00 Bonmarkt 27, 2220 Hallaar meer info? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.