Een nee heb je al, een ja kun je krijgen!

Voorwoord Raak september

Waarom wordt iemand lid van een vereniging? Meestal niet alleen omwille van de grote theorieën, uitzichten en manier van werken. Boeiende activiteiten, nieuwe contacten met vrienden, kansen om aan recreatiesport te doen, het gevoel ergens bij te horen, ... dát zijn de redenen om de stap te zetten. En als geen ander weten jullie … kwb biedt dit alles!

Er werd de laatste jaren veel onderzoek gedaan over het verenigingsleven. Trendwatcher Herman Koning stelt dat mensen die actief zijn in het verenigingsleven optimistischer zijn en (gemiddeld 7,5 jaar) langer leven dan andere mensen. Professor Elchardus kwam tot de vaststelling dat wie lid is van een vereniging gemiddeld gelukkiger is. En als het dan over kwb in het bijzonder moet gaan: uit HIVA-onderzoek blijkt dat mensen de verbondenheid die ze voelen in kwb bijzonder appreciëren. Allemaal voordelen dus!

Maar als mensen ons, onze ideeën of onze activiteiten niet kennen, hoe kun je dan verwachten dat ze ons omarmen? Als je iets wilt verkopen - of het nu een stofzuiger of een lidkaart van kwb is - mag je niet blijven hangen bij je vertrouwde “klanten”. Je moet op zoek gaan naar vers bloed. Daarom lanceren we nu een nieuwe campagne: “WelKOM bij kwb - leden zoeken leden”.

 

Kwb is een grote en sterke ledenbeweging. De leden zijn de vinger aan de pols, het draagvlak en de eerste ambassadeurs. Daarom willen we een beroep doen op jullie, onze 70.000 leden, om mee op zoek te gaan naar nieuwe kwb’ers.

Jij wil toch ook dat zo veel mogelijk mensen zich goed voelen? Heb dus geen schroom hebben om mensen aan te spreken, en nodig hen uit om erbij te horen. Een nee heb je al, een ja kun je krijgen. Ga ook JIJ die uitdaging aan? Alvast bedankt voor je inzet. Meer info over deze actie vind je in Raak vanaf pagina 19.

Wim Verlinde, algemeen voorzitter kwb