Nieuwe voorzitter voor kwb

Wim Verlinde

 

 

De algemene vergadering van kwb verkoos op zaterdag 21 maart Wim Verlinde (rechts op de foto) als nieuw algemeen voorzitter van kwb. Wim zal de volgende vier jaar kwb in goede banen leiden. Met een nieuw beleidsplan, dat volgend jaar in voege gaat, staat hij voor belangrijke uitdagingen.

"Hoewel het socioculturele veld vandaag onder druk staat, kijk ik vol enthousiasme en ambitie naar deze nieuwe uitdaging", vertelt hij. "Net als kwb blijf ik geloven in de maakbaarheid van een solidaire en rechtvaardige samenleving. Ik beweeg graag tussen mensen. Ik ben een sociaal dier, met als oerkreet ‘binden en verbinden’. Dat is de rode draad doorheen mijn leven, van in de jeugdbeweging tot in mijn professioneel leven."

Wim staat meteen voor grote uitdagingen. Volgend jaar werkt kwb immers met een nieuw beleidsplan, met ambitieuze doelstellingen en klemtonen. "Stilstaan is achteruitgaan. In een snel veranderende maatschappij is dit geen optie. We moeten durven te vernieuwen. Ik wil meer focussen op de menselijke kant. Mijn motto is ‘Iedereen mee’. Dat is ook de opdracht voor kwb. De essentie van een vereniging is nu eenmaal... verenigen. Voor kwb betekent dit: mensen samenbrengen rond een maatschappelijk verhaal van solidariteit en rechtvaardigheid. Alleen kun je iets, maar samen kun je alles."

Het middenveld staat vandaag onder druk, maar toch heeft kwb volgens Wim Verlinde een belangrijke meerwaarde in de maatschappij. "Wij zorgen voor een warmer Vlaanderen, een dicht sociaal weefsel. Het zal een uitdaging zijn om politici hiervan blijvend te overtuigen. Er zal creativiteit nodig zijn om met steeds beperktere financiële middelen te werken, maar ik begin alvast met veel enthousiasme aan mijn nieuwe taak."

 

Nieuwe medevoorzitter maakt duo compleet

Wim Wouters

 

Naast een algemeen voorzitter werd ook een medevoorzitter verkozen, als de stem van de duizenden vrijwilligers bij kwb. Haachtenaar Wim Wouters (links op de foto) zal Wim Verlinde bijstaan bij het uitwerken van het beleidsplan. "Het is mijn ambitie om van kwb een vereniging te maken waar iedereen thuis is, nog meer dan nu al het geval is", vertelt Wim Wouters. "Man, vrouw, jong, oud, arm, rijk, gehuwd, alleenstaand: kwb is er voor iedereen. Kwb heeft als motto ‘Eensgezind’. Dat moeten we volop waarmaken."

Korte bio

Wim Verlinde (geboren in 1974) woont in Wevelgem. Hij volgde een opleiding Maatschappelijk assistent (optie Sociaal Cultureel Werk) aan IPSOC Kortrijk. Van 1995 tot 2007 was hij al aan de slag bij kwb, eerst als educatief medewerker, later als provinciaal secretaris van kwb West-Vlaanderen. Van 2007 tot nu werkte hij als stafmedewerker van beweging.net Midden en Zuid West-Vlaanderen.


Wim Wouters (geboren in 1964) woont in Haacht. Hij werkt als credit controller bij Viessmann. Sinds 2012 is hij provinciaal voorzitter van kwb Vlaams-Brabant en Brussel.

Delen