Leesplezier voor Oekraïense kinderen met tweetalig kinderboek

paaspakket

In maart en april deden heel wat kwb-afdelingen hun buurt bruisen met een paastocht, een QR-luisterwandeling met onderweg twee paasverhalen. Die verhalen goten we ook in een prachtig geïllustreerd hardcover boek.

Enkele kwb-vrijwilligers wezen ons er echter op dat we Oekraïense gezinnen die in ons land aankomen zowel met de tochten als verhalen niet konden bereiken omwille van de taalbarrière. Gelijk hadden ze, en daarom lieten we de verhalen vertalen in het Oekraïens en goten we ze in een bijkomend boekje. Zo kunnen Oekraïense gezinnen genieten van dit mooie boek én kunnen ouders en kinderen samen op een plezierige manier hun Nederlands oefenen.

Uiteraard willen we deze fijne taalwervingstool dan ook beschikbaar maken voor zoveel mogelijk Oekraïense gezinnen.

Wil je als kwb-afdeling de pakketten (hardcover boek + vertaling) gebruiken om Oekraïense gezinnen in jullie buurt welkom te heten? Dat kan, en helemaal gratis. Als kwb-afdeling kan je het boek + de vertaling gratis krijgen om de nieuwe Oekraïense gezinnen in jullie buurt te verwelkomen in je buurt en afdeling. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , met vermelding van je naam, afdeling, het aantal pakketten (boek + vertaling) dat je graag zou ontvangen en het adres waar ze geleverd mogen worden. Je krijgt de boeken dan zo snel mogelijk toegestuurd.

Heb je als gemeente, bibliotheek, school … interesse in deze pakketten? Dan kan je ze bij ons bestellen aan een spotprijsje: €20 per pakket, inclusief btw en verzending. Bestellen kan heel eenvoudig door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met volgende gegevens: gemeente - naam, mailadres en telefoonnummer van de contactpersoon - gewenst aantal exemplaren. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Meer weten? Neem contact op met Charlotte Van Doren (communicatiedienst) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0497 36 53 82.