Gratis kwb-activiteiten groot succes!

Al sinds vroeg in 2020 teisterde corona onze wereld en ons leven, en dat had ook op de kwb-afdelingen heel wat impact. Buurten doen bruisen is het motto en tweede natuur van kwb, dus werd vanaf oktober een aanbod aan coronaveilige activiteiten op poten gezet. De sint is intussen al even terug naar Spanje, maar onze online kooklessen en digitale workshop wegcode kan je nog steeds boeken. Ook de griezeltochten lopen op hun einde, maar vanaf april kan je wél het gelijkaardige ‘De paashaas is verdwenen’ organiseren!

Griezeltochten

Op 125 plaatsen in Vlaanderen en Brussel organiseerden kwb-afdelingen in de voorbije maanden een winterse griezeltocht, of zal er in februari nog een plaatsvinden. In totaal zullen meer dan 15.000 bubbels of gezinnen hebben meegedaan. Een geweldig succes!

Bekijk de fotocollage in Raak of meer foto’s op Facebook, of herlees het Raak-interview met auteur van de luisterverhalen An Neven!

Winterse griezeltocht
Winterse griezeltocht
Winterse griezeltocht
De verhalen namen ons mee op een tocht van plezier, de spelletjes tussen in lieten onze gedachten even afdwalen van de donkere periode... Topinitiatief! #genietenvandekleinedingen
Winterse griezeltocht

Sint online

Zowat 50 afdelingen bezorgden de kinderen van hun afdeling en/of uit hun buurt in coronatijden tóch een leuke sinterklaaservaring, met een vooraf opgenomen filmpje of live ontmoeting.

De kinderen waren heel enthousiast. Een leuke en toffe manier om nu in contact te komen met de Sint.
Winterse griezeltocht
Winterse griezeltocht
Winterse griezeltocht

Online koken

Al meer dan 30 afdelingen volgden een online kookles of hebben er nog eentje op de planning staan.
Een van de eerste afdelingen was kwb Vilvoorde, die voor thema België gingen. Bekijk het filmpje van hun hilarische kookles, of lees hun verslag.

Plant je afdeling geen kookles? Trek het bestuur eens aan hun mouw, of herbekijk de open les.

Onze kookles was een moment van verademing en genot
Een tongstrelende culinaire, maar bovenal een verbindende ervaring
Online koken
Winterse griezeltocht

Digitale workshop wegcode

In al 30 afdelingen werd een digitale workshop ‘Opfrissing wegcode’ op de agenda gezet. Lees de ervaring van een deelneemster!

De presentatie werd in een leuk jasje gestoken. Met de uitleg in verstaanbare mensentaal kon je je geheugen weer even finetunen én uitbreiden. De polls tussendoor zorgden voor de nodige afwisseling én hielden me bij de les!