Voorwoord Raak november 2020

Welkom bij de kwb-familie

kwb-familie2020 beloofde een fantastisch feestjaar worden voor kwb, dat 75 kaarsjes uitblaast. De activiteiten van het nieuwe jaar waren net opgestart en er zat nog heel wat in de pijplijn. Maar toen … kwam corona. Het werd een tijdlang moeilijk, soms onmogelijk om als kwb-afdeling iets te organiseren.
We bleven echter niet bij de pakken zitten en werkten alternatieven uit: zomerzoektochten, het digitale aanbod ‘kwb verveelt nooit’, het online Raak-magazine, winterse griezeltochten, kooklessen op afstand …

Nu zijn we klaar om in 2021 opnieuw veilige en knappe activiteiten te organiseren. Klaar om mensen terug te verenigen. Want dat is wat kwb doet: mensen samenbrengen. Gewone mensen, arm én rijk, jong én oud, man én vrouw, dichtbij en veraf. Omdat samen leuker is dan alleen, omdat mét beter is dan tegen en omdat praten met leuker is dan praten over. Zo geven we elke dag vorm aan de samenleving.

Als kwb’er behoor je tot een vriendengroep, een grote vereniging die staat voor een warme en betrokken samenleving. Je voelt dat je erbij hoort. En als corona ons iets heeft doen inzien, is het dat we allemaal nood aan contact hebben.
Samen, met de grote kwb-familie, moeten we werk maken van een doorstart van ons leven en van een warme samenleving, vaak met nieuwe vormen van solidariteit en verbondenheid. Maar vooral: SAMEN!

Een zelfvoorzienende buurt waar je alles vindt op een kwartier wandelen of fietsen, hoe klinkt dat?

Zoals je ziet, heeft kwb veel troeven. Bovenop een bruisend lokaal activiteitenaanbod kan je genieten van een ledenmagazine, een goede verzekering, exclusieve voordelen … Ondanks het beperkter aanbod aan activiteiten in dit bewogen jaar is het lidmaatschap van kwb dus nog steeds meer dan de moeite waard. Je leest er alles over verderop in deze Raak.

We vragen jou dan ook om opnieuw lid te worden. Voor slechts 30 euro ben je lid tot eind 2021 en geniet je van alles wat kwb te bieden heeft.

Als organisatie doet kwb bovendien ook een duit in het zakje. Daarom krijgt elk kwb-gezin bij Raak januari een activiteitenbon van 5 euro, die je kan gebruiken voor een activiteit naar keuze die jouw afdeling in de eerste jaarhelft van 2021 organiseert.

Jij en je kwb-afdeling hebben elkaar nodig, daar ben ik zeker van.
Alvast opnieuw welkom bij de kwb-familie!