kwb-bijdragevernieuwing

Na een moeilijk anderhalf jaar kan je misschien kan je nog wel wat tips of hulp gebruiken voor de inning. Of misschien wil je gewoon de praktische informatie nog eens doorlezen? Hier ben je sowieso op de juiste plaats!
In de brochure geven we je meer praktische info over de bijdrage, zetten we de voordelen van kwb-lid zijn op een rijtje en krijg je enkele tips. Met de gespreksfiche heb je een kort maar bondig instrument in handen om twijfelaars of nieuwe leden te overtuigen, en ook de voorbeeldtekstjes en de modelbrief zijn handige instrumenten om je leden te informeren over de inning.

1. Brochure

In de brochure rond bijdragevernieuwing lees je alles over de financiële en administratieve kant van de bijdragevernieuwing, maar ook over de kwb-troeven van kwb die je kan uitspelen. Tot slot geven we je ook nog wat tips rond communicatie en de praktische aanpak van de inning.

Download de brochure

2. Gespreksfiche

Misschien wordt het dit jaar niet zo makkelijk als anders om je leden te overtuigen om hun lidmaatschap te hernieuwen. Doe je hier telefonisch een babbel over, of ga je op huisbezoek? Dan geeft onze gespreksfiche je een handig geheugensteuntje om alle troeven van kwb-lid te zijn uit de doeken te kunnen doen.

Download de gespreksfiche.

3. Modelbrieven

Je kan je leden ook een brief sturen, met daarin een enthousiasmerende boodschap, en eigen info die je aan de hand van een formulier kan ingeven. Er zijn drie versies:

  • eentje met de contactgegevens en het rekeningnummer van je afdeling
  • eentje met naast de algemene tekst ook een eigen boodschap, en de contactgegevens en het rekeningnummer van je afdeling
  • eentje met lege ruimte om na het printen een voorstel (dag en uur) voor een huisbezoek te noteren, en de contactgegevens van je afdeling

Na het invullen kan je de brief downloaden en printen.

Kies je modelbrief

4. Modeltekstjes voor publicaties

Door corona heeft wellicht ook jouw afdeling een tijdje minder of weinig gedaan. Daarom is het cruciaal nu je leden terug te activeren, en hen eraan te herinneren waarom kwb en jullie afdeling meer dan de moeite waard zijn.
Je kan die boodschap via verschillende kanalen verspreiden. En op hoe meer plaatsen je de voordelen van kwb-lid zijn in de verf zet, hoe beter ze opgepikt zullen worden.
Voor de meest voorkomende kanalen zetten we jullie graag op weg met wat kant-en-klaar materiaal dat je kan aanpassen indien nodig.

Voor jullie drukwerk (vb. jullie afdelingsblaadje)

Jullie eigen krantje of blaadje is wellicht een van de beste manieren om je leden te bereiken. Het is dus een goed idee om in de volgende editie ervan iets te vertellen over de voordelen van kwb-lid zijn.
Tip: zoek een leuke, dynamische foto van een vorige activiteit voor erbij. Want soms zeggen beelden écht meer dan woorden.

Download hier de tekst!

Voor jullie website

Ook op je website is het goed iets te vermelden over de ledenbijdrage, en waarom het hernieuwen ervan een goed idee is.
Tip: zet op het einde van de tekst een link naar de kalender met jullie komende activiteiten. Wie weet krijgen je leden al meteen ergens zin in, en is dat het ultieme extra duwtje in de rug!

Download hier de tekst!

Voor jullie Facebookpagina

Breng je leden via je Facebookpagina op de hoogte van de bijdragevernieuwing met een korte maar enthousiasmerende boodschap.
Tip: wist je dat je een Facebook-bericht kan ‘pinnen’ en er zo voor zorgen dat het zo lang jij wilt bovenaan je pagina blijft staan? Publiceer een bericht, klik op de drie bolletjes die rechts boven in je berichtkader staan, en selecteer ‘Vastzetten aan bovenkant van pagina’. Om dit ongedaan te maken, klik je op de drie bolletjes en ‘Losmaken van bovenkant van pagina’.

Download hier de tekst!

Voor een mailtje naar jullie leden

Waarom nodig je voor je eerste activiteit niet al je leden persoonlijk uit met een mailtje? Dat biedt je de kans ze naar je activiteit te lokken, én in je mail tegelijkertijd iets te vertellen over de inning van de ledenbijdrage. Bovendien wordt een persoonlijke boodschap altijd geapprecieerd!

Download hier de tekst!