kwb-bijdragevernieuwing

Wellicht gaan in normale tijden ook jij en je medebestuursleden in november op pad om bij je leden het lidgeld te gaan ophalen. Om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, raden we op dit moment huisbezoeken echter sterk af. Bovendien is dit op vele plaatsen momenteel verboden!

Hoe kan je het dan wel aanpakken?

Op deze website vind je verschillende soorten modelbrieven die je per post of mail aan je leden kan bezorgen met de vraag om het lidgeld te storten. 100% coronaveilig. Op vraag drukken we ze zelfs voor je afdeling af.

Uiteraard kan je zo’n brief vergezeld laten gaan van een mail, telefoontje, sms, Whatsapp … Zo wordt jullie vraag al heel wat persoonlijker, én zorg je in deze tijden voor een persoonlijk contact met je leden. Weet je niet goed hoe je twijfelaars over de streep moet trekken? Een helder overzicht van alle goede redenen om kwb-lid te blijven, vind je in onze gespreksfiche.

Hou het gezond en veilig!

Kan je wat hulp gebruiken bij het innen van het lidgeld voor 2021? Dan ben je hier op de juiste plaats! In de brochure geven we je meer praktische info over de bijdrage, returns én enkele tips. En ook de gespreksfiche, modelbrieven en voorbeeldtekstjes zijn handige instrumenten om je leden te informeren over de inning.

1. Brochure

Onze brochure rond bijdragevernieuwing kreeg een grondige update. Niet alleen de financiële en administratieve kant van de zaak komen aan bod; je leest in de brochure ook alles over de troeven van kwb en de tools waarmee we je afdeling na corona weer op weg zetten. Bovendien krijg je er ook nog een pak praktische tips rond communicatie en huisbezoeken bovenop.

Download de brochure

2. Gespreksfiche

Misschien wordt het dit jaar niet zo makkelijk als anders om je leden te overtuigen om hun lidmaatschap te hernieuwen. Doe je hier telefonisch een babbel over, of ga je op huisbezoek? Dan geeft onze gespreksfiche je een handig geheugensteuntje om alle troeven van kwb-lid te zijn uit de doeken te kunnen doen.

Download de gespreksfiche.

3. Modelbrieven

Je kan je leden ook een brief sturen, met daarin een boodschap van algemeen voorzitter Wim Verlinde, en eigen info die je aan de hand van een formulier kan ingeven. Er zijn drie versies:

  • boodschap van de voorzitter, de contactgegevens van je afdeling en het rekeningnummer van je afdeling
  • boodschap van de voorzitter, een eigen boodschap, de contactgegevens van je afdeling en het rekeningnummer van je afdeling
  • boodschap van de voorzitter, ruimte (lege vakjes) om handgeschreven een moment (dag en uur) voor een huisbezoek voor te stellen en de contactgegevens van je afdeling

Na het invullen kan je deze brief downloaden of vragen om exemplaren van je brief te printen (in kleur) en op te sturen (allemaal naar één adres). Als je het formulier invult en verzendt op maandag, dinsdag of woensdagvoormiddag gaan je brieven woensdagnamiddag de post op. Doe je dit woensdagnamiddag, donderdag, vrijdag of in het weekend, dan worden je brieven maandag verstuurd.

Kies je modelbrief

4. Modeltekstjes voor publicaties

Waarom kwb-lid zijn nog steeds de moeite is? Zo leg je het uit aan je leden!

Door corona heeft wellicht ook jouw afdeling een tijdje stilgelegen, of toch stiller dan normaal. Daarom is het cruciaal nu je leden terug te activeren, en hen eraan te herinneren waarom kwb en jullie afdeling meer dan de moeite waard zijn.
Je kan die boodschap via verschillende kanalen verspreiden. En op hoe meer plaatsen je de voordelen van kwb-lid zijn in de verf zet, hoe beter ze opgepikt zullen worden.

Voor de meest voorkomende kanalen zetten we jullie graag op weg met wat kant-en-klaar materiaal dat je kan aanpassen indien nodig.

Voor jullie afdelingsblaadje

Jullie eigen krantje of blaadje is wellicht een van de beste manieren om je leden te bereiken. Nu je opnieuw het lidgeld moet innen, is het dus een goed idee om in de volgende editie ervan iets te vertellen over de return die je als kwb-lid krijgt. Als voorwoord of artikel, dat kies je zelf.
Tip: zoek een leuke, dynamische foto van een activiteit van vorig jaar. Want soms zeggen beelden écht meer dan woorden.

Download hier de tekst!

Voor jullie website

Ook op je website is het goed iets te vermelden over de ledenbijdrage, en waarom het hernieuwen ervan een goed idee is. Dat kan op de voorpagina, bij ‘nieuws’ …
Extra idee: zet op het einde van je tekstje (of onder ‘Ons activiteitenprogramma’ in de tekst) meteen een link naar de kalender met jullie komende activiteiten. Wie weet krijgen je leden al meteen ergens zin in, en is dat het ultieme extra duwtje in de rug!

Download hier de tekst!

Voor jullie Facebookpagina

Misschien is ook jullie Facebookpagina wat stilgevallen? Blaas je volgers nieuw enthousiasme in, en breng ze op de hoogte van de bijdragevernieuwing én naderende heropstart met een korte boodschap. Wil je de boodschap liever wat opvallender weergeven? Gebruik dan onze Facebook-omslagfoto!
Tip: wist je dat je een Facebook-bericht kan ‘pinnen’ en er zo voor zorgen dat het zo lang jij wilt bovenop op je pagina blijft staan? Publiceer een bericht, klik op de drie bolletjes die rechts boven in je berichtkader staan, en selecteer ‘Vastzetten aan bovenkant van pagina’. Om dit ongedaan te maken, klik je op de drie bolletjes en ‘Losmaken van bovenkant van pagina’.

Download hier de tekst!

Download hier drie verschillende banners!

Voor een mailtje naar jullie leden

Waarom nodig je voor je eerste activiteit niet al je leden persoonlijk uit met een mailtje? Dat biedt je de kans ze naar je activiteit te lokken, én in je mail tegelijkertijd iets te vertellen over de inning van de ledenbijdrage. Bovendien wordt een persoonlijke boodschap altijd geapprecieerd!

Download hier de tekst!

Wil je graag een brief sturen naar jullie leden met een boodschap van de voorzitter? Dat kan hier!

Liever het gesprek aangaan? De gespreksfiche die je bij de zending vond, is daarbij een handige hulp. Je kan de fiche ook downloaden.