← Terug naar overzicht

Maak je eigen blotevoetenpad

Op blote voeten lopen is een bijzondere ervaring. Op een blotevoetenpad komen je voeten onderweg werkelijk van alles tegen. Voel met je zintuigen én je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, water … Voel koud en warm, vochtig en droog, aangenaam, opwekkend en prikkelend op een afgebakende route.

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen zijn er al blotevoetenpaden te vinden, maar waarom niet in je eigen tuin of buurt een blotevoetenpad tevoorschijn toveren? Niet alleen een leuke activiteit om samen met je gezin uit te werken en op te bouwen, maar ook nog eens goed voor je lijf.

blote voeten

Een blotevoetenpad maak je door verschillende ondergronden na te bootsen op een parcours van enkele meters. Het gaat niet over de afstand, maar over de belevenis om verschillende ondergronden te voelen.

Drie gouden tips voor het wandelen:

  1. Loop langzaam. Zorg dat je je voeten langzaam neerzet, afrolt en hoog genoeg opheft.
  2. Verplaats je lichaamsgewicht langzaam van de ene voet naar de andere.
  3. Hou je ogen steeds op het pad gericht, en blijf regelmatig staan om te genieten van de omgeving en de natuur.

Heb je een eigen blotevoetenpad gemaakt? Stuur een foto of filmpje door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en maak kan op een unieke prijs van kwb in beweging.

Op zoek naar ideeën?

https://www.dewandeldate.nl/tips/top-10-blotevoetenpaden-nederland-en-belgie

← Terug naar overzicht