← Terug naar overzicht

Ramadan in tijden van corona

Afgelopen donderdag 23 april begon de ramadan, de vastentijd voor de moslims. Nog tot en met 23 mei vasten moslims van de ochtendschemering tot zonsondergang. ’s Avonds wordt het vasten verbroken met een iftar. Voor moslims is de ramadan een tijd van bezinning, samenhorigheid én solidariteit, die wordt afgesloten met het Suikerfeest.

Door de coronacrisis zijn de moskeeën tijdens deze ramadan echter gesloten en moet iedereen in zijn kot blijven. Daarom wordt er opgeroepen om het gebed thuis te doen en de iftar enkel met je eigen gezinsleden te beleven.

Ramadan

De internationale iftars van VOEM (Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims) gaan niet door, maar VOEM werkt wel samen met de moskeeën om voedsel uit te delen aan de minderbedeelden.
Ook andere organisaties in andere steden werken aan alternatieve initiatieven, zoals een iftar takeaway of het online uitzenden van lezingen uit de moskee.

Door de omstandigheden ligt tijdens deze ramadan het accent ook nog meer dan anders op een spirituele reiniging van jezelf.

RAMADAN MUBARAK!

← Terug naar overzicht