← Terug naar overzicht

Moestuinieren met je kroost

Moestuinieren met je kroost

Een moestuin, is dat wel iets voor kinderen?

Kinderen zijn gek op tuinieren. Ikzelf vond dit vroeger ook heel leuk, maar haakte snel af als het niet lukte: te ingewikkeld, te veel onkruid, te veel werk en te weinig resultaat.
Gelukkig zijn er alternatieven… Je kan kiezen voor dingen die alleen maar leuk zijn en resultaat geven. Als je in een moestuin groentjes en bloemen plant die snel groeien, lekker zijn en er leuk uitzien, dan zijn kinderen verkocht.

Want als een kind zelf een moestuin heeft én onderhoudt, gebeurt er van alles waar je vooraf helemaal niet bij stilstaat. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kinderen enthousiast worden, beter gaan eten, bijleren over waar hun voedsel vandaan komt, meer buiten spelen, zelfvertrouwen krijgen, zich beter kunnen concentreren, milieubewuster worden … Bovendien doe je als ouder leuke dingen samen met je kind, en leer je beiden op een spelende manier iets bij.

Maar hoe maak je kinderen enthousiast?

Begin je zelf een moestuintje, dan willen je kinderen al snel mee doen. Want hoe leuk is het om iets samen met je ouders te doen?
Samen zaaien is een mooi begin. Afhankelijk van de leeftijd van het kind zal het helpen en ondersteunen variëren, maar bij jonge kindjes is het aanwakkeren van het groenevingergevoel prioritair… Ze verbazen zich over de plantjes die opkomen, genieten van de beestjes die erop afkomen: vlindertjes, bijtjes, wormpjes.
Je kan perfect binnen beginnen met tuinkers, peterselie … Die beginnen snel te groeien en leveren op korte tijd veel resultaat op: zeer goed om de aandacht te blijven trekken van de kindjes. Je kan dagelijks de serrebakjes bekijken en water geven.
Geen tuin? Dan kan je altijd aan de slag in bloembakken op het terras, en ieder zijn of haar eigen bloembak geven. Het kan een begin zijn voor een grote moestuin!

En er is meer…

Bij kwb bieden we de Tuinbox aan, die jullie op weg helpt om het groene vingergevoel op speelse wijze aan te wakkeren en samen met de kindjes aan de slag te gaan.
Je vindt de box op https://www.shareabox.be/product/tuinbox-met-kinderen/ en met de code LENTE10 krijg je bovendien een mooie korting!

Tuinbox

← Terug naar overzicht