← Terug naar overzicht

Paasideetjes

De vakantie en Pasen staan voor de deur. Aangezien we niet naar familie of de cinema kunnen, vieren we de paasvakantie ditmaal op grootmoeders wijze! Met paashazentikkertje, kuikentjes uit wol, een heerlijke paasbrunch en tonnen eieren.
We maken van Pasen opnieuw een heus gezinsfestijn!

Eieren verven

De knutselklassieker bij uitstek voor de paasperiode. Doorprik het ei langs beide kanten, blaas het uit en beschilder het naar lieve lust beschilderen. Met de inhoud kan je een lekker omelet maken.

Geen goesting om te sukkelen met het uitblazen of om constant je eieren te breken tijdens het schilderen? Ga dan aan de slag met hardgekookte eieren!

Oud wordt nieuw

Je kan ook heel wat creëren met afvalmateriaal. Eierdozen, toiletrolletjes, kurken, kroonkurkjes … kunnen perfect een tweede leven krijgen in knutselprojectjes.
Ga met je kinderen aan de slag, laat ze zelf creatief nadenken of snuister op het internet. We geven je alvast graag een creatief idee mee: met een wc-rolletje een paaseitjeshouder knutselen!

Paaseierenzoektocht in de tuin

Heb je de nodige decoratie gemaakt, dan rest er enkel nog het paasmandje om in de tuin op zoek te gaan naar alle eitjes die de paasklokken of de paashaas hebben gebracht!
Je kan deze zoektocht ook wat extra geven door een stuk geblinddoekt te doen of de kindjes te schminken in paashaas.

Paascupcakes bakken

Paascupcakes
INGREDIËNTEN:

Voor 12 cupcakes:

 • 125 gram zachte boter
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 125 gram kristalsuiker
 • 2 eetlepels melk
 • 2 grote eieren

Voor de botercrème:

 • 125 gram zachte roomboter
 • 125 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel heet water
 • eventueel enkele druppels gele kleurstof

Extra:

 • sprinkles
 • 75 g rolfondant (wit of geel)
 • papieren cupcakevormpjes
RECEPT

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Haal de boter en melk uit de koelkast, en zet de vormpjes klaar op een bakplaat.
2. Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tot slot het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel in drie minuten tot een egaal, luchtig beslag.
3. Vul de vormpjes tot ongeveer 2/3 en zet de cupcakes ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Blijft de prikker schoon, dan zijn de cupcakes gaar.
4. Maak terwijl je cupcakes in de oven staan de botercrème. Klop de zachte roomboter in enkele minuten tot een zachte crème. Dit gaat het makkelijkst in een diepe maatbeker.
5. Voeg de poedersuiker toe en klop weer goed door. Voeg een eetlepel heet water en eventueel enkele druppels kleurstof toe en klop nogmaals goed door.
6. Maak vervolgens de eitjes. Hiervoor vorm je de rolfondant met je handen tot een balletje en druk je die vervolgens in een eivorm.
7. Als de cupcakes goed afgekoeld zijn, doe je de botercrème in een spuitzak en versier je er de cupcakes mee. Bestrooi met sprinkles en leg er een eitje bovenop.

Idee! Je kan deze cupcakes ook in minivormpjes maken.

Heb je leuke foto’s van je zoektocht of toffe knutselideeën? Bezorg ze ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

← Terug naar overzicht