← Terug naar overzicht

Wat als je niet in je kot kan blijven … omdat je geen kot hebt?

Solidariteit met mensen die er uitzien zoals jezelf, of wiens leven erg lijkt op dat van jou, lukt ons redelijk goed. Maar solidair zijn met mensen die niet op ons lijken, of wiens leven ver van ons afstaan, is moeilijk.
Kwb wil in deze coronatijd inzetten op solidariteit met je buren, maar óók met de zwaksten in de samenleving. In nood kent men niet enkel zijn vrienden, ook zijn waarden.

‘Blijf in uw kot’ is de oproep. Een broodnodige maatregel, maar wat als je kot niet in orde is of je simpelweg geen kot hebt?

Dat begrepen enkele kwb’ers al lang voor COVID-19. Kwb Sint-Gillis in Kleur is een kwb-groep in Brussel die kookt met en voor daklozen. Met het project ‘Cooking with Abu’ bieden vrijwilligers acht keer per jaar een warme maaltijd aan voor zo'n 150 Brusselse daklozen. Hun gemeenschappelijk doel is een kwalitatieve gezonde maaltijd en een warm samenzijn. Daarnaast willen ze een community uitbouwen die zich actief inzet om het lot van daklozen te verbeteren.

Je kan kwb Sint-Gillis in Kleur financieel steunen door hen een of meerdere maaltijden te schenken op BE07 0004 2901 8266. Eén maaltijd kost zo’n 10 euro. Wil je graag meer informatie over hun project? Contacteer Marc Vanderbiesen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of neem een kijkje op https://www.facebook.com/SintGillisInKleur.

Net zoals alle andere kwb-werkingen ligt ook die van hen momenteel even stil. Voyaach, een samenwerkingsverband van onder meer Pigment vzw en Samenlevingsopbouw Brussel vzw, werkt ook echter nu nog door voor de meest kwetsbaren in Brussel.
Hen kan je financieel steunen met een bijdrage op rekeningnummer BE93 7350 1434 4567 met mededeling ‘coronagift’.

Ook in je eigen omgeving zijn er waarschijnlijk initiatieven voor mensen in een kwetsbare positie. Contacteer een lokale Welzijnsschakel of vereniging waar armen het woord nemen om te zien wat je voor hen kan betekenen. Waar je terechtkan, vind je op https://www.welzijnsschakels.be/groepen en https://www.departementwvg.be/welzijn-en-samenleving-armoedebestrijding-adressen.

← Terug naar overzicht