Kwb verveelt nooit!

#blijfinuwkot: in de huidige omstandigheden een must, maar voor sociale en enthousiaste kwb’ers niet simpel. Daarom geven we je graag wat inspiratie, doe-ideeën, activiteiten en verstrooiing om ook in de volgende weken het kwb-gevoel vast te houden, en de verveling te verlichten.
Dagelijks vind je hier een nieuwe tip of iets om meteen mee aan de slag te gaan, in je eigen kot.

Veel plezier, en zorg goed voor elkaar!

Ps. Zelf een tip, of iets leuks op poten gezet? Laat het weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Restjesbrood

Haal al je restjes uit de koelkast, en geef ze met dit gevuld brood een tweede leven! Het uitgeschreven recept vind je hier.

Download het recept


Je respect en waardering tonen voor zij die momenteel ons land draaiende houden?

Download de affiche, hang ‘m aan je raam/deur/brievenbus … en mail je foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !

Download de affiche


Bedankt!

Wil je iemand bedanken die zich beroepsmatig of vrijwillig inzet om anderen te helpen in deze coronatijden? We helpen je er graag bij! Je kan het kaartje hiernaast hier downloaden om af te drukken en in de bus te steken, of door te mailen.
Je vindt er elke week een nieuw kaartje, want er zijn mensen en redenen genoeg om te bedanken!

Download het kaartje


Challenge 2: PLANK je fit

De plank is een bewegingsoefening waar je geen toestellen voor nodig hebt: je eigen lichaamsgewicht is voldoende.
Voor de basisplank ga je eerst op je buik liggen, met je ellebogen onder je schouders en je tenen tegen de vloer. Vervolgens druk je je lichaam op, zodat je een zo recht mogelijke plank vormt.

Lees meer


Drie geschikte boeken voor de huidige tijden

Met het wegvallen van sociale activiteiten is er veel tijd vrijgekomen voor andere dingen, lezen bijvoorbeeld! We tippen je graag die boeken die perféct bij de context van vandaag passen.

Lees meer


De slimste kwb’er ter wereld: deel 2

Beste kwb-vrienden, de eerste ronde van onze quiz is achter de rug. Er waren verschillende mensen die alles juist hadden, waarvoor proficiat! Bekijk de volledige uitslag en de juiste antwoorden. Of ga meteen voor de de tweede ronde van onze quiz online. Ook nieuwe deelnemers kunnen nog steeds meedoen. Veel plezier en een fijn weekend gewenst!

Start de quiz


Gratis e-fiche downloaden: thuis-bingo

Plots thuis met de kinderen en de verveling slaat nu al toe? Met de kwb e-fiches geven we je wekelijks enkele ideeën om er binnen het leukste van te maken. De fiches zijn gratis te downloaden op onderstaande link en eenvoudig te gebruiken thuis. Met de eerste fiche ‘thuis-bingo’ ga je op schattenjacht in je eigen huis. Kunnen jullie alle voorwerpen op de lijst vinden? Maak een foto tijdens de activiteit en deel het met ons!”

Lees meer


Onkruid wieden

Goed nieuws: onkruid bestaat niet. Want we hiermee bedoelen zijn planten die we liever niet hadden gezien op de plaats waar ze groeien, maar sommige ervan kan je eten of bereiden!

Lees meer


Woensdag is bakdag, met vandaag: rozijnenkoeken!

Wie houdt er niet van? Met het onderstaande filmpje en deze instructies kan je vlot aan de slag!


Wat als je niet in je kot kan blijven … omdat je geen kot hebt?

Solidariteit met mensen die er uitzien zoals jezelf, of wiens leven erg lijkt op dat van jou, lukt ons redelijk goed. Maar solidair zijn met mensen die niet op ons lijken, of wiens leven ver van ons afstaan, is moeilijk.
Kwb wil in deze coronatijd inzetten op solidariteit met je buren, maar óók met de zwaksten in de samenleving. In nood kent men niet enkel zijn vrienden, ook zijn waarden.

Lees meer


Beweeg mee(r) met kwb!

Sporten als je niet of maar beperkt buiten mag. Niet simpel, zeg je? Toch wel! Elke week geven we jou een sportieve opdracht die je in je kot kan uitvoeren. Ga jij de uitdaging aan?

Lees meer


Bezoek eens een online museum!

Alle bezienswaardigheden en musea mogen dan wel hun deuren hebben gesloten, dat betekent nog niet dat je nergens kan gaan snuisteren. Heel wat plekken zetten immers ook hun virtuele deuren voor je open. Wij zetten graag enkele van onze favorieten op een rijtje!

Lees meer


De vloer is lava!

Wij verzamelden alles wat we in huis hadden en maakten er een zo lang mogelijk parcours mee waarbij we de grond niet moesten aanraken want … die is lava! Hoe lang wordt jullie parcours? Toon het ons gerust in een filmpje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !


De slimste kwb’er ter wereld

Door de strenge maatregelen rond corona moesten veel quizzen afgelast of uitgesteld worden. Maar niet getreurd! Wij bieden je toch de kans om te laten zien dat jij de slimste bent.

Hoe?

Elke vrijdag krijg je van ons tien quizvragen voorgeschoteld. Deelnemen doe je door op de link te klikken die vrijdagmiddag verschijnt op www.kwb.be/kwbverveeltnooit. Deelnemen kan altijd, we laten het formulier openstaan.Voor de competitiebeesten onder ons geven we echter elke donderdag ook een tussenstand. Om mee te kunnen dingen naar de titel van ‘slimste kwb’er’ vragen we je wel om telkens ten laatste woensdagavond om 22u je antwoorden in te zenden.Is dit enkel voor kwb’ers? Nee hoor, iedereen mag meedoen! Stuur de link gerust door en gun anderen ook wat quizplezier!

Start de quiz


Kwb-telefoonketting: leden bellen leden

Vanaf deze week zitten we in een vreemde situatie. Eind vorige week moesten we jullie met spijt in het hart vragen om alle activiteiten stil te leggen om de volksgezondheid voorop te zetten. Sociaal contact tussen leden vinden we belangrijk bij kwb. Nu worden we uitgedaagd om dit op een andere manier vorm te geven. Daarom vertellen we jullie graag over de telefoonketting.

Lees meer


Receptfilmpje: sandwiches

Je altijd al eens aan het zelf maken van sandwiches willen wagen, maar er nooit tijd voor gehad? Nu heb je geen excuus meer! Met het filmpje hieronder ga je vlot aan de slag.

Wie liever niet met laptop kookt in de living of met zijn laptop in de keuken staat, vindt hier het uitgeschreven recept.

Veel bakplezier!


Stop het hamsteren!

Nadat dinsdagavond het woord ‘lockdown’ viel, stak vandaag de hamsterwoede weer in alle hevigheid de kop op. Niet nodig, nochtans, want de winkels blijven open én bevoorraad. Problemen zijn er niet, behalve dan (tijdelijke) lege rekken door … hamsteraars, die de vakkenvullers letterlijk te snel af zijn.
Nog een extra duwtje in de rug nodig om zelf niet in hamstergedrag te vervallen? Bekijk dan even het filmpje hieronder, waarin een gebarentolk met verve ‘hamsteren’ uitbeeldt. Zo wil je er toch niet uitzien?

Geef als kwb’er het goede voorbeeld, en koop enkel wat je nodig hebt!