Kwb steunt je in coronatijden

Beste kwb-bestuurslid,

Misschien vind je het wat vervelend om je leden aan te spreken om het kwb-lidgeld voor 2021 te vragen, omdat er weinig werking was dit jaar. Dat hoeft niet: alle verenigingen en organisaties zitten in hetzelfde schuitje. Je kwb-leden hebben hier zeker alle begrip voor.

Om het jullie toch gemakkelijker te maken, heeft kwb geïnvesteerd in enkele hulpmiddelen. We zijn er zeker van dat je met dit aanbod geen schroom meer moet hebben om je leden om het lidgeld te vragen.

Het hele aanbod vind je hieronder. Heb je nog vragen? Bel je ondersteuner even op of stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

We wensen jullie alvast heel veel succes bij het vernieuwen van het lidgeld. Samen lukt het ons zeker.

Wim Verlinde
algemeen voorzitter kwb

Een activiteitenbon van 5 euro voor elk kwb-gezin

Meer info →

Zes maanden uitgebreide verzekering

Meer info →

Vier gratis activiteiten voor jouw afdeling

Meer info →

Ondersteuning bij het veilig maken van je activiteiten

Meer info →

Tools om het innen van het lidgeld makkelijker te maken

Meer info →

Een helpdesk voor al je vragen

Meer info →

Een activiteitenbon van 5 euro voor elk kwb-gezin

Elk kwb-gezin krijgt bij Raak januari een activiteitenbon van 5 euro. Die kunnen ze gebruiken voor een activiteit naar keuze die jouw afdeling organiseert voor 1 juli. Kwb nationaal betaalt jullie de ingezamelde bonnen terug. Op die manier geven we niet enkel een financiële return aan de kwb-leden, maar stimuleren we hen ook om deel te nemen aan jullie activiteiten. Zo slaat je afdeling twee vliegen in één klap.

Daarnaast hebben we de publicatie van het jaarlijkse ledenvoordelenboekje ook met enkele maanden vervroegd. Het boekje komt samen met Raak november aan in je afdeling. Verwijs dus ook zeker naar de ledenvoordelen (in dit boekje, in de ledenvoordelennieuwsbrief en op de website) als je je leden vraagt om ook in 2021 terug aan te sluiten.

Praktisch: de activiteitenbon van 5 euro verschijnt in Raak januari. De praktische regeling rond de terugbetaling wordt rond 1 januari op deze webpagina gepubliceerd.

Zes maanden uitgebreide verzekering

Vanaf 1 oktober wordt een half jaar lang de beperking op het aantal verzekerde fiets- en wandeltochten opgeheven. Tot en met 31 maart kan je dus zoveel wandelingen en fietstripjes organiseren als je maar wil, zonder dat je hier na drie stuks een extra verzekering voor moet afsluiten. Dit valt binnen de kwb-ledenverzekering en is geldig voor kwb-leden en gezinsleden. Voor niet-leden moet zoals gebruikelijk wel een éénmalige sportactiviteitenverzekering afgesloten worden.

Gratis activiteiten voor jouw afdeling

We zijn er zeker van dat je leden er alle begrip voor zullen hebben dat er dit jaar weinig georganiseerd kon worden, maar we willen jullie als afdeling niettemin uitdagen om toch nog enkele activiteiten op het programma te zetten. Daarom bieden we jullie een handvol gratis corona-veilige activiteiten aan die je kan organiseren: een winterse griezeltocht, een digitaal sinterklaasfeest, online kooklessen voor je leden en een online workshop ‘Opfrissing van de wegcode’. Zomaar, gratis. En zonder je zorgen te moeten maken over het coronavirus.

Praktisch: je kan deze activiteiten organiseren vanaf nu tot 31 maart 2021. Ontdek er alles over en vraag ze aan op programma.kwbeensgezind.be/gratisactiviteiten.

Ondersteuning bij het veilig maken van je activiteiten

Organiseer je als afdeling een kaartnamiddag of infoavond, dan komen we je graag helpen om die veilig te organiseren én ontvang je een gratis coronapakket met ondersteuningsmateriaal, zodat je zeker voldoet aan de veiligheidsnormen.

Daarnaast kan je uiteraard ook terecht op onze online tool ‘Veilige activiteiten’. Met deze tool zie je in enkele muisklikken waar je moet op letten om je activiteit zo veilig mogelijk te maken. Ook in de brochure ‘Coronaproof activiteiten organiseren’ vind je heel wat tips om je activiteiten veilig te maken.

Praktisch:

Het lidgeld innen bij je leden

Ook om je een handje te helpen voor het vragen van het lidgeld aan je leden ontwikkelde we enkele hulpmiddelen.

  • Een brochure met praktische info én tips voor het innen van de bijdrage.
  • Een korte gespreksfiche voor bestuursleden met wat argumenten om te gebruiken als je op huisbezoek gaat voor het lidgeld. de leden aan te spreken en te vragen opnieuw lid te worden.
  • Een brief met een boodschap van de algemeen voorzitter, die je kan aanvullen met een eigen boodschap en/of je eigen contactgegevens. Je kan de brief downloaden of laten printen en opsturen voor ons secretariaat.
  • Enkele voorbeeldtekstjes voor in je eigen krantje, op je website, op je Facebookpagina … om je leden te enthousiasmeren en motiveren, je die naar believen kan aanpassen.

Praktisch:

Helpdesk

Tot slot heeft kwb ook een helpdesk opgezet. Je kan met al je vragen rond corona en kwb terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je vraag wordt binnen de twee werkdagen beantwoord.

Nieuwsupdate

Op 23 september kwam de Nationale Veiligheidsraad bijeen om een langetermijnvisie uit te werken voor het risicobeheer van de verspreiding van COVID-19.

Voor de werking van kwb is er op heden weinig tot geen verandering merkbaar. De gedane versoepelingen spelen zich voornamelijk af in de privésfeer. De bestaande regels voor evenementen met publiek blijven voorlopig van toepassing tot de bevoegde ministers van de verschillende sectoren de regels herwerken met lange termijnuitzichten.

Bij wijzigingen die betrekking hebben tot de werking van kwb, wordt u zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. Maar voor nu: plan vooral verder en hou je aan de basisregels omtrent hygiëne, afstand en het dragen van een mondmasker.

(Bron: https://www.info-coronavirus.be/nl/news/nvr-23-09/).