Wil jij meebouwen aan de toekomst van kwb? Word lid van onze algemene vergadering!

Als lid van onze algemene vergadering garanderen we je een goed gevoel en een bijdrage aan een betere wereld, maar je wordt er niet rijk van.

Kwb is een toonaangevende organisatie binnen het sociaal-culturele werkveld in Vlaanderen en Brussel. We leggen de nadruk op laagdrempelige, niet-commerciële activiteiten voor een mix van mensen, met de focus op de bevolkingsgroep tussen 20 en 65 jaar.
We organiseren meer dan 10.000 activiteiten, die stuk voor stuk worden bedacht, uitgewerkt en gerealiseerd door meer dan 5.000 vrijwilligers, bijgestaan door losse medewerkers en een team van beroepskrachten. Dit doen ze voor meer dan 60.000 leden en deelnemers.
Zo zorgt kwb voor het sociale cement in de samenleving, bieden we mensen kansen op ontmoeting en sociaal contact, en geven we vorm aan een duurzame, solidaire, rechtvaardige en gelijkwaardige samenleving.

Kwb vindt het cruciaal dat haar organisatie geleid wordt vanuit de ervaring van kwb-mensen, vanuit vrijwilligers. Daarom zijn we op zoek naar kandidaten voor de algemene vergadering.

Wat verwachten we?
  • Je bent of wordt kwb-lid.
  • Je bent niet ouder dan 65 jaar.
  • Je bijdrage bestaat uit je advies aan de organisatie.
Wat doet de algemene vergadering?
  • De algemene vergadering bespreekt het werkingsverslag en keurt het goed.
  • De algemene vergadering beslist over de belangrijkste financiële documenten zoals de begroting, jaarrekeningen en financiële resultaten.
  • De algemene vergadering beslist over het benoemen en ontslaan van het bestuur, en de wijziging van statuten.
  • De algemene vergadering vindt maximaal tweemaal per jaar plaats, telkens op een zaterdagvoormiddag.
  • Voor of na de algemene vergadering wordt een inspirerende activiteit voorzien.

Wil je ook deel uitmaken van de raad van bestuur van kwb? Graag ontvangen we eerst je kandidatuur voor de algemene vergadering.

Praktisch

Kandidaat? Stuur voor 15 maart 2020 een mail of brief naar algemeen voorzitter Wim Verlinde waarin je je voorstelt en kort je motivatie schetst. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; brieven ontvangen we graag op U. Britsierslaan 5, 1030 Schaarbeek.

Wil je meer info?

Bel (0495 23 01 96) of mail gerust naar algemeen voorzitter Wim Verlinde, of surf naar www.kwbeensgezind.be.