Sociaal-cultureel werk genekt door wanbeleid?

Vlaamse regering zet voortbestaan van 150 verenigingen op losse schroeven.

Sociaal-cultureel werk genekt door wanbeleid?

Met voorstel tot wijziging van het decreet op socio-cultureel volwassenenwerk zette de Vlaamse Regering, één maand voor de deadline voor de beleidsplannen 2021-2025, 150 socio-culturele verenigingen voor het blok. Onaanvaardbaar, klinkt het unaniem in de sector. De Federatie, sectorfederatie van onder meer sociaal-cultureel volwassenenwerk, legde in een persbericht uit waarom.

Gisteren, op de dag dat de wijziging gestemd zou worden, werd door de oppositie echter een motie ingediend: op basis van “discriminatie om ideologische en filosofische redenen” luidde ze de ideologische alarmbelprocedure in. Deel van de wijziging is immers de subsidiestop voor initiatieven ‘die zich terugplooien op etnisch-culturele afkomst en segregatie in de hand werken’. Door de alarmbelprocedure zal de wijziging niet kunnen worden goedgekeurd voor het einde van het jaar, en dus voor de beleidsperiode 2021-2025 nog niet kunnen worden meegenomen in de beoordeling van de subsidiedossiers. De Federatie is blij met het voorstel, maar dringt ook aan op overleg. Lees het bericht.

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok