Diversiteit Troef

Stand-up comedy met Latif Ait, Erhan Demirci en Han Solo

Diversiteit Troef
Latif Ait, Erhan Demirci en Han Solo

Wat?

‘Diversiteit troef’ is een avondvullende stand-up comedyshow met 3 verschillende comedians en dat mag je zelfs letterlijk nemen. Er was eens een Antwerpse Marokkaan, een Limburgse Turk en een grensgeval van een West-/Oost-Vlaming… Het kon het begin van een slechte mop zijn maar het is de apotheose van leuke avond comedy waarin geen taboes uit de weg worden gegaan. Soms lachend, soms confronterend. Kortom, humor met een knipoog en een boodschap.

Latif, Erhan en Han hebben het over onze verschillen maar evenzeer over onze gelijkenissen. Over hoe we kijken naar elkaar. Zowel Latif als Erhan spreken uit eigen ondervinding. Beiden Vlaming maar met een andere achtergrond. En dan komt Han Solo, het rechts-conservatieve, discriminerende typetje van Han Coucke als kers op de taart (of als olifant in een porseleinwinkel).

Waar?

Doorheen Vlaanderen en Brussel zijn er een heel aantal kwb-afdelingen die deze comedyavond organiseren. Heb je zin om een van de voorstellingen bij te wonen? Klik dan op meer info in onderstaande lijst om tickets te bestellen.

Wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

DatumUurAfdelingZaalPrijsTickets
17/okt/20 15u00
20u00
Kwb Ganshoren
kwb Laken-Jette
GC De Zeyp
Van Overbekelaan 264
1083 Ganshoren
10 euro GC De Zeyp
02 422 00 11
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of bij een kwb-bestuurslid
23/okt/20 21u00 Kwb Westmalle Gemeentchapscentrum
Sint-Jozeflei 24
2390 Malle
Vvk: 7 euro
Kassa: 9 euro
 Tickets via reservaties.malle.be

Wie?

Latif Ait

Latif, een kind van Marokkaanse immigranten, groeide op in Deurne-Noord en is een van de ruwe diamanten in de Vlaamse comedyscene. De man timmerde de afgelopen tien jaar aan de weg, na zijn werkuren als gate-agent op Zaventem. In zijn jeugdjaren kwam hij in aanraking met het activisme en maakte hij een aantal – soms verwonderende – keuzes. AEL? Check. Een garage met Belkacem? Check. Altijd goed bedoeld, maar nooit goed begrepen. Nu is Latif hier om te zeggen wat hij echt denkt. Zonder franjes, zonder taboes, enkel de waarheid. En zelfs die is re-Latif.

 

Erhan Demirci

Erhan werd op 14 januari 1983 geboren in het verre Beringen en groeide op in het Limburgse Ham waarna hij verder studeerde in Brussel, Gent en New York. Tijdens zijn studentenjaren begint hij al te experimenteren met comedy. Zijn finaleplaats op de Culture Comedy Award 2009 én de juryprijs van de 123 Comedy Award 2010 maakte van hem een grote belofte binnen het Vlaamse comedyland. In zijn eigen stand-up optredens ontziet deze rasechte gastarbeiderszoon geen enkel onderwerp - zijn eigen uittocht van het harde, Limburgse dorpsleven naar het nog hardere “life in the ghetto” van Brussel nog in het minst. Niet alleen politiek & integratie vormen zijn inspiratie, het alledaagse leven van de gemiddelde Belg frappeert hem des te meer.

 

Han Solo

Han Coucke werd op 30 maart 1975 geboren te Waregem. Samen met drie broers groeide hij op in het Oost-Vlaamse Zulte. Vier wilde kotjaren in Gent tijdens zijn hogere studies leverden uiteindelijk genoeg komische stof voor een eerste cabaretshow en als gediplomeerd industrieel ingenieur trok Coucke naar het Gentse Conservatorium. Naast talrijke verschijningen in VRT- en VTM-programma’s, theater- en cabaretvoorstellingen, regisseur, tekstschrijver en coach, gaat Coucke ook als Han solo door het leven, de zelfverklaarde ‘allereerste extreemrechtse stand-up comedian van Vlaanderen’. Na 10 jaar is Han Solo nog steeds niet uitgeraasd. In een viersterrenrecensie in De Standaard stond onlangs: “…hij is wel een van de weinige professionele comedians die de maatschappelijke actualiteit een vaste plaats geven in hun shows”. Zegt genoeg.