Goede voornemens:
ga eens voor iets anders dan clichés

Voorwoord raak januari 2019

Het jaar dat voor ons ligt, heeft 365 dagen. Hoe een nieuw jaar voelt, kan per persoon verschillen. Voor de één voelt een nieuw jaar als een open ruimte vol mogelijkheden en kansen. Voor een ander is het als een berg waar je over moet of als een lopende band die steeds sneller wordt gezet. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van of je uit een privé- dan wel een werkperspectief naar het nieuwe jaar kijkt. Misschien moeten we nu even kijken naar onszelf en niet naar de anderen.

 

‘Ontdek waar jij gelukkig van wordt en investeer erin’

Ieder jaar rond deze tijd duikt de vraag weer op: “Wat zijn jouw goede voornemens?”. Negen op de tien keer wordt er een cliché voornemen genoemd om er vanaf te zijn, maar het kan ook anders. Goede voornemens hoeven niet per se vervelend te zijn. Klinkt misschien logisch, maar toch maakt niet iedereen haalbare voornemens. Na twee weken haken de meesten al af, dus heeft het dan nog wel zin? Ja, maar weet: het draait allemaal om een goed plan van aanpak. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de juiste goede voornemens tien keer meer kans hebben op slagen. Hou je dus niet bezig met die onzinvoornemens, maar focus op de kleine dingen die ertoe doen. Een goed voornemen kan evengoed iets kleins zijn, dat makkelijk is om te vervullen en toch veel positieve impact kan hebben.

En of je het nu leuk vindt of niet: je zit met jezelf opgescheept, dus investeer in die relatie! Niet altijd evident met een gezin en al die andere verplichtingen, maar ontdek waar jij gelukkig van wordt en ga daarvoor. Vergeet jezelf niet!

Mijn voornemen is om elke dag in de spiegel te kijken en mezelf een complimentje te geven, maar ook anderen meer complimentjes te geven (want dan krijg je ze terug). Heel concreet ga ik ook af en toe genieten van een knip -en scheerbeurt bij de barbier. Daar kom ik tot rust, laat ik me verwennen, soigneren… ben ik even weg van de wereld. Ik kijk er alvast naar uit.

En tot slot: hou ook je goede voornemens van 2018 vol. Gewoon doen!

Gelukkig nieuwjaar!

Delen